De eerste dag van de herfst | hoofdstuk 7

by Tamara

Rosie.

Ik ging aan de bar zitten waar ik een glas water bestelde om weer een klein beetje nuchter te worden. Lou stond nog steeds onvermoeibaar te dansen tussen de andere mensen en leek me niet eens te missen. De mysterieuze man was nergens te bekennen en toen ik om me heen keek, zag ik dat hij misschien wel een beetje gelijk had gehad. Overal waar ik keek stonden een beetje ongure types en ik voelde me meteen niet meer zo op mijn gemak. Snel dronk ik mijn glas leeg en sprong van mijn kruk af om Lou te halen. ‘Lou? Zullen we gaan? Ik ben moe en ik wil graag naar huis.’ Ze bond haar roze geverfde haren in een staart en schudde haar hoofd. ‘Waaaarommmm? Ik heb het net naar mijn zin hier.’ ‘Dat vertel ik je later wel, zullen we gaan? We kunnen nog wel naar een andere club als je dat wilt.’ Ze trok een pruillip en haalde haar schouders op. ‘Oké, we gaan al. Maar ik moet nog wel even naar de wc.’

Ik liep naar de garderobe om onze jassen te halen en ondertussen een oogje in het zeil te houden, of er geen enge mannen aan kwamen. Toen Lou eindelijk klaar was, trokken we onze jassen aan en liepen we naar buiten, waar het heel erg koud was. ‘Gadver, ik weet dat het herfst is, maar waarom moet het nou meteen zulk rotweer zijn? Mijn tenen vriezen eraf in deze schoenen.’ ‘Zullen we anders naar jouw huis gaan? Ik ben moe en wil eigenlijk wel naar bed.’ Mijn zin werd afgebroken door een harde gaap van Lou en ik lachte. ‘Nou dat lijkt me een ja.’

Na een flink stuk lopen waren we eindelijk bij haar huis en omdat we waren vergeten de bank op te maken, dook ik bij haar in bed. Ik trok de dekens over me heen en nog voor ik Lou een goede nacht kon wensen, was ik al in slaap gevallen.

De volgende ochtend werd ik wakker van de geur van eieren en bacon die uit de keuken kwam en ik knipperde een paar keer met mijn ogen, die prikten van de make-up die ik er niet afgehaald had. ‘Rosie! Wakker worden, je ontbijt is klaar!’ Hoorde ik uit de keuken. Ik sleepte mezelf uit bed en naar de keuken, waar ik op een kruk aan de ontbijtbar ging zitten. ‘Heb je ook koffie?’ Hoorde ik mezelf met een schorre stem zeggen, terwijl Lou een bord met eieren voor me neerzette. ‘Tuurlijk, komt eraan. Maar je moet ook je sap opdrinken en goed eten.’ Ik nam een slokje sap en keek naar mijn vriendin die al helemaal gedoucht en opgemaakt was. ‘Hoe kan het dat jij nergens last van hebt? Je hebt veel meer gedronken dan ik.’ Mopperde ik. ‘Ik ben jonger dan jij.’ Giebelde ze. ‘Hallo, je bent DRIE dagen jonger dan ik. Geen drie jaar.’ Ze zette een enorme kop zwarte koffie voor me neer en ging naast me zitten, waar ze met haar ontbijt begon. ‘Oké, nee die sexy vader van je belde dat hij straks komt, dus ik wilde me graag voorbereiden.’ Ik proestte mijn slok sap uit en keek haar verbaasd aan. ‘Doe even niet zo ranzig, wil je mijn vader niet sexy noemen?’ Lachend gaf ze me een duw. ‘Hallo, het is gewoon zo! Heb je je vader wel eens gezien? Ik ken weinig mannen van zijn leeftijd die zo knap zijn. Überhaupt zijn er weinig mannen zo sexy als jouw vader.’ Ik maakte een kotsgeluid en nam nog een hapje ei.

Hoewel het raar was om over mijn vader te zeggen, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het geen knappe man was. Mijn moeder had me wel eens foto’s laten zien van toen ze elkaar net ontmoet hadden en ik snapte heel goed dat ze voor hem gevallen was. Overigens vond ik het op de middelbare school altijd verschrikkelijk dat mensen zo over hem dachten. Hij was directeur op mijn school en hoewel ik een poging had gedaan om verborgen te houden dat hij mijn vader was, was dat nogal lastig als hij me midden in de gang een knuffel wilde geven en me steeds zijn kleine meisje noemde. Mijn hele middelbare school periode had ik moeten aanhoren hoe knap mijn vader wel niet was en hoeveel ik wel niet op hem leek. Je kunt je vast wel voorstellen hoe blij ik was toen ik uiteindelijk van school af ging.

‘Zei hij verder nog wat?’ Vroeg ik haar met volle mond. ‘Nee, alleen dat hij vanmiddag langskomt om met je te praten. Ze hebben een verrassing voor je ofzo.’ Ik rolde met mijn ogen en dronk het laatste beetje sap op. ‘Great, mijn ouders en verrassingen. Dat wordt vast een succes!’ Lou lachte en pakte het bord, waarna ze hem in de vaatwasser zette. ‘Je vader mag mij wel verrassen als jij niet wil?’ ‘Ieeeeel Lou! Oké, genoeg nu, ik ga douchen. Dat gegeil op mijn vader is me teveel hoor.’ Snel liep ik naar de badkamer, terwijl ik haar hoorde lachen in de keuken. In de badkamer liet ik mijn vingers over de rijen en rijen met douchegel gaan en maakte met moeite een keuze. Lou haar moeder was eigenaresse van een hele reeks luxe parfumerieën, wat ervoor zorgde dat Lou haar badkamer er altijd uitzag als een wellnessruimte. Onder de douche waste ik snel mijn haren en terwijl de conditioner een poging deed om mijn haar weer zacht te maken, waste ik mijn make-up eraf.

Mijn gedachten gingen terug naar die mysterieuze man van gisteravond en ik nam me voor om Lou zo eens te vragen of zij die man gezien had. Na het douchen droogde ik mijn haren en deed mijn lievelingsjeans aan, met een zwart shirt, dat ik deels in mijn broek stopte. Terwijl ik mijn haren probeerde door te borstelen, liep ik weer terug de kamer in. ‘Lou! Heb jij gisteren die man gezien? Donker haar, donkere ogen en waanzinnig knap?’ Ik liep de hoek om en liet van schrik de borstel vallen. ‘Nee, maar ik heb hem wel gevonden.’ Hoorde ik haar zeggen.

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.