De eerste dag van de Herfst | Hoofdstuk 5

by Tamara

Rosie.

In één teug goot ik mijn zoveelste shotje achterover. ’Dit was precies wat ik nodig had.’ Ik hoorde gejuich naast me en zag hoe Lou de zoveelste ronde bestelde. Het maakte niet uit wat er gebeurd was, er was niets wat een flinke lading drank niet kon oplossen. Aan de enorme hoeveelheid glaasjes te zien die voor me stonden, had ik al behoorlijk wat naar binnen gegoten, alleen ik voelde er helemaal niets van, behalve dan dat ik het heel erg warm had. Lou daarentegen was straalbezopen. Ze wipte op haar kruk heen en weer, compleet uit de maat van de muziek, terwijl ze keihard meeblèrde. ‘Roos! Kom op, we moeten dansssen!’ Schreeuwde ze, waarna ze me van de kruk af trok. Al snel begon ze als een idioot heen en weer te springen, waardoor er een aantal mensen wat aan de kant ging om haar de ruimte te geven. Ik schudde mijn hoofd, als er iemand knotsgek was dan was het mijn beste vriendin wel, wat ook meteen de reden was dat ik haar zo leuk vond, het kon haar helemaal niets schelen wat anderen over haar dachten. Zonder erbij na te denken, besloot ik gewoon mee te doen en al snel stond de hele dansvloer vol met mensen die de meest gekke sprongen maakten. Uitgeput sloeg ik mijn armen om Lou heen, die onverstoord doorging met dansen. ‘Lou, ik moet even naar de wc hoor.’ Zonder op haar reactie te wachten, liep ik naar de gang waar de toiletten waren. Mijn hoofd bonsde van de muziek en ik moest echt even bijkomen. Op de wc checkte ik eerst mijn telefoon, maar behalve een berichtje van mijn vader, had ik helemaal niets.

Roos! Waar ben je? Je moeder maakt zich ontzettend ongerust. Kun je alsjeblieft bellen?

Ik zuchtte. Dat zal wel dat mijn moeder zich ongerust maakte, volgens mij kon het haar niets schelen dat ik weg was.

He pap, ben bij Lou. Kunnen we morgen praten, ben nu in Het Pakhuis..

Ik wilde net mijn telefoon wegstoppen, toen hij weer trilde.

Oké meisje, doe je wel voorzichtig? Het is niet echt iets voor meisjes van jouw leeftijd daar.

Ik had er eigenlijk een hekel aan als mijn ouders deden alsof ik nog heel jong was. Ik bedoel, mijn moeder kreeg mij toen ze twintig was en daar werd ook niet moeilijk over gedaan. Maar stiekem vond ik het ook wel leuk als mijn vader dat deed.

Ik haalde de deur van het slot en waste mijn handen in de afgebladderde wasbak en liep weer terug de gang in. In de gang werd er ineens aan mijn arm getrokken en toen ik keek, zag ik dat een nogal smoezelig uitziende man van in de vijftig mijn arm vast had. ‘Wat moet zo’n mooi meisje nou hier?’ Sputterde hij, met een valse grijns op zijn gezicht. Ik probeerde mijn arm los te trekken, maar hij was veel langer dan ik en bovendien ook veel sterker. ‘Wil je nu al gaan? Krijg ik niet eerst een kus van je.’ De man bewoog zijn slijmerige lippen mijn kant op en ik rook de drank die uit al zijn poriën leek te komen. Ik herinnerde me vaag de zelfverdedigingslessen die ik ooit op de middelbare school had gehad en schopte de man keihard tegen zijn knie, waarna ik me losrukte. ‘Laat me met rust engerd!’ Schreeuwde ik, waarna ik weg probeerde te rennen, maar de man was sneller dan ik had verwacht en greep me bij mijn haar beet. ‘Je hebt de verkeerde man boosgemaakt meisje. Hier kom je niet mee weg!’ Hij gaf een ruk aan mijn haar, toen ik ineens een kalme stem hoorde. ‘Laat haar met rust.’ De man hield mijn haar vast, waardoor ik niet kon kijken, al was ik wel heel erg benieuwd naar de man achter die stem. ‘Zoek zelf maar een wijf! Deze is van mij.’ Sputterde de dronken man. ‘Je laat haar nu gaan, anders heb je een probleem.’ Zei de zware stem weer op een kalme toon. Ik voelde ineens de grip rond mijn haar verzwakken en de dronken man mompelen. ‘Sorry oké? Ik zal het niet meer doen. Je mag haar hebben goed?’ Snel ging hij er vandoor, wat me de kans gaf om mijn redder te bedanken.

Terwijl ik mijn hoofd ophief, viel mijn mond open. Ik liet mijn ogen over zijn lichaam omhoog gaan, een zwarte gescheurde jeans, een zwart shirt dat elke plek van zijn bovenlichaam op precies de goede manier omarmde en dan had ik zijn gezicht nog niet eens goed gezien. Hij stapte uit het donker en direct voelde ik mijn mond droog worden. Zwarte haren die zo gestyled waren dat er geen plukje op de verkeerde plek zat, donkere ogen, omlijst door zwarte wimpers en een zelfverzekerde grijns die mijn benen deed trillen. ‘BBbeddankt.’ Stamelde ik. Een van zijn mondhoeken leek een fractie van een seconde omhoog te gaan, waarna hij naar me toe liep. Hij trok een wenkbrauw op en keek me aan. ‘Heeft hij je pijn gedaan?’ Ik schudde mijn hoofd. ‘Nee, ik geloof…’ ‘Mooi.’ Onderbrak hij me. ‘Deze club is niets voor meisjes zoals jij.’ Hij probeerde langs me te lopen, maar ik ging voor hem staan. Ik sloeg mijn armen boos over elkaar heen: ‘Niets voor meisjes zoals ik? Je kent me niet eens.’

Hij rolde met zijn ogen en zuchtte. ‘Je bent waarschijnlijk een jaar of twintig en je bent hier met je dronken vriendin daar op de dansvloer omdat je ruzie hebt gehad met je pappie en mammie en je daarom komt bezatten. Klopt dat?’ Ik voelde mijn wangen rood worden en knikte. Hij haalde een hand door zijn haren en zuchtte. ‘Oké, ik heb geen idee waarom ik je dit vertel, maar die man van net was Lester Daniels. Hij is jaren geleden opgepakt voor het aanranden van meisjes van jouw leeftijd. En hij is ongeveer de minst erge persoon die hier rondloopt. Dus als ik jou was, neem je je vriendin bij de arm en ga je naar een club die iets vrouwvriendelijker is.’ Ik rolde met mijn ogen en zuchtte. ‘Sorry ik ben geen klein meisje meer en ik hoef niet naar je te luisteren. Ik kan prima voor mezelf zorgen.’

Hij wreef met zijn duim en wijsvinger over zijn kin en keek me een paar seconden aan. ‘Ja, dat zag ik net. Ik heb je gewaarschuwd.’

Met die woorden liep hij weg en al snel was hij zover verdwenen tussen de massa met dansende mensen, dat ik me afvroeg of ik hem wel echt gezien had. Al kon ik mijn hart dat als een bezetene tekeer ging moeilijk ontkennen.

Wie was die man?

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.