De eerste dag van de herfst | hoofdstuk 32

by Tamara

Noah.

Ik ging naast haar op de bank zitten en zuchtte: ‘Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, het is een ruzie die ontstaan is voordat ik ook maar geboren was.’ Ze legde haar hand op mijn arm en glimlachte, iets dat ervoor zorgde dat ik me meteen op mijn gemak voelde. ‘Begin maar gewoon bij het begin en vertel alleen over de dingen die je wil vertellen.’ Ik knikte en ademde diep in, waarna ik aan mijn verhaal begon.

‘Toen mijn vader ongeveer mijn leeftijd had, was hij net een aantal jaren afgestudeerd en was hij druk aan de weg aan het timmeren als advocaat. Als zoon uit een arme familie, was hij de enige die het was gelukt om te gaan studeren en een goede baan te vinden, met als doel zijn ouders en zusje te helpen. De eerste jaren waren lastig, het was crisis en bedrijven zaten niet echt te wachten op een net afgestudeerde advocaat die nog niet veel zaken op zijn naam had staan. Maar gaandeweg lukte het en langzamerhand lukte het hem om een goede naam te maken en zijn eigen kantoor te beginnen, samen met zijn beste vriend van school, Rutger Nieland.

Al snel begonnen ze te groeien en was het nodig om mensen aan te nemen. Er was een groot tekort aan goede werknemers en toen er op een dag ineens een meisje kwam solliciteren dat weliswaar zwanger was, maar wel een enorm goed cv had, namen ze haar meteen aan. Mijn vader kreeg gevoelens voor haar en toen ze hem vertelde dat ze geen contact meer had met de vader van haar kindje en ze  het geld nodig had om haar kind een goed huis te kunnen geven, bood hij haar woonruimte bij hem thuis aan. Al snel werden de gevoelens wederzijds en na een tijdje werd de baby geboren, die mijn vaders achternaam kreeg.

In de eerste jaren deed mijn vader zijn best om een goede vader voor Logan te zijn, zeker toen eerst ik en daarna mijn zusje geboren werden, maar Logan had een beetje een lastig karakter. Hij maakte veel ruzie, vocht veel en leek boos te zijn op alles en iedereen. Toen hij klein was ging het nog wel en bouwden we zelfs een soort van band op, maar toen hij in de pubertijd kwam, ging het helemaal los. Het was een wonder dat het mijn vader lukte om hem op school te krijgen en toen hij uiteindelijk een opleiding afrondde en bij de recherche ging, hadden we het idee dat het wel goed zou komen. Waar hij zich omhoog werkte en verder leerde tot hij Forensisch adviseur was, ging ik mijn vader achterna en werd ik advocaat. Jarenlang waren we een ontzettend goed team en werkten we nauw samen. Het leek een gouden combinatie, hij verzamelde informatie voor de zaken die wij deden en gaf ons advies hoe we bepaalde dingen konden aanpakken, waardoor tegenstanders kansloos waren en  ons winstpercentage enorm hoog lag.

Hoewel we op zakelijk vlak goed met elkaar konden opschieten, ging het op privé vlak minder goed. Logan was veel bij ons op kantoor te vinden, waar hij met assistentes en andere medewerksters aanpapte, onder andere met jouw vriendin Lotte, wat de reden is dat ze een hekel aan hem heeft. Wanneer er weer eens iemands hart gebroken werd, leidde de werksfeer daar ontzettend onder en een aantal keren namen medewerksters zelfs ontslag omdat ze hem niet meer wilden zien.

Maar ik had het te druk om me met Logan bezig te houden, zeker toen ik voor het eerst verliefd werd. Tijdens een meeting in een restaurant, viel me een meisje op dat steeds onze kant op zat te kijken. We hadden wat oogcontact, maar verder gebeurde er niets, totdat ze me aan het einde van de avond haar nummer gaf en me vroeg haar te bellen. Natalia en ik werden verliefd en uiteindelijk duurde onze relatie ruim drie jaar. We maakten plannen om samen te gaan wonen en ik wilde haar zelfs ten huwelijk vragen toen alles ineens omsloeg. Ze brak door op social media nadat een bekende vriendin haar foto had gerepost en ineens was ze overal op internet te vinden. Ik had haar vanaf het begon duidelijk gemaakt dat ik dat leven niet zag zitten en dat ik ook vanwege mijn werk uit de schijnwerpers wilde blijven. Dat zorgde voor enorme ruzies, waarbij ze op een dag het huis uitstormde en niet meer terugkwam. Uiteindelijk had ik veel eerder kunnen opmerken wat er speelde, ze had het vaak over Logan, hing veel om hem heen als we hem zagen en stuurde vaak berichtjes naar hem. Maar ik had van allebei gewoon niet verwacht dat ze me zo zouden verraden. Uiteindelijk betrapte ik ze toen ik iets bij Logan op kwam halen en dat zorgde voor de eerste echte ruzie tussen hem en mij.

Het duurde een paar maanden voordat ik hem weer sprak, maar toen ik overal op internet en tv zag hoeveel ze van elkaar hielden en hoe gelukkig ze met elkaar waren, besloot ik me erover heen te zetten en blij voor hem te zijn. Zij genoot van het leven in de spotlight en hij bouwde ook een grote schare volgers op. Hij hield heel goed verborgen wat voor werk hij deed en daarom belemmerde het hem totaal niet. Maar na een jaar begon hun relatie scheurtjes te vertonen. Logan werd gefotografeerd met andere vrouwen en zij poseerde voor haar nieuwe bikinilijn met allemaal halfnaakte mannen voor foto’s. Hoewel ze echt van elkaar hielden, konden ze verschrikkelijke ruzie maken en verpestte hun jaloezie op elkaar uiteindelijk hun relatie. Toen Natalia mij op een avond belde of ik haar alsjeblieft op kon halen omdat ze ruzie hadden gehad, reed ik meteen naar hun huis toe.

Logan was weg en het hele huis lag in puin. Alles binnen was kapot en ze had zelf overduidelijk teveel gedronken. Ik zei dat ik even de deur van hun huis op slot ging doen en alles uit wilde zette, terwijl zij vast in de auto stapte. Net toen ik de deur op slot draaide, hoorde ik de auto starten en zag ik hem met een grote snelvaart de weg opdraaien. Ik rende haar achterna terwijl ik de politie belde, maar ze was veel te snel. Ze is de stad uitgegaan en is ergens van de weg geraakt. Een grote zoekactie volgde en uiteindelijk vond een boer haar aan het einde van de volgende dag op de kop in een sloot.

Was volgde was een hele moeilijke periode. Logan is ervan overtuigd dat ik haar de sleutels heb gegeven zodat ze bij hem weg kon gaan en hij vind dat het mijn schuld is dat ze dood is. Hij begon met het verzamelen van bewijsmateriaal tegen mij en klopte bij onze vader aan om een zaak aan te spannen. Maar in plaats van hem duidelijk uit te leggen dat ik niets aan het ongeluk kon doen en dat de politie dit zelfs bevestigd had, probeerde hij hem af te kopen, wat Logan alleen nog maar bozer maakte.

Hij begon te drinken, verdween weken en ineens dook hij weer op op allerlei feestjes, alsof hij nooit weg was geweest. Ondertussen ging het steeds slechter met hem. Hij werd geschorst bij zijn baan en het oplossen van de zaak werd zijn obsessie. Een paar weken geleden leek het ineens beter te gaan, hij gedroeg zich weer normaal, dronk minder en stopte met ons te bedreigen. Totdat er ineens foto’s opdoken van mij bij hun huis, vlak voor het ongeluk, die overal te zien waren. Dagenlang waren we bezig met de foto’s offline te laten halen, maar het leed was al geschied, Logan is er meer dan ooit van overtuigd dat het mijn schuld is dat zijn vriendin dood ging en hij zal nooit geloven dat ik er niets mee te maken had.’

Ik keek naar haar gezicht en zag dat er een traan uit haar oog over haar wang rolde. Snel veegde ik hem van haar wang en zachtjes kuste ik haar.

‘Bedankt dat je wilde luisteren.’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.