De eerste dag van de herfst | Hoofdstuk 18

by Tamara

Rosie.

‘Nou leuk hoor, kom ik eens een keer thuis, is dit je reactie?’ Ik zag dat mijn zusje niet wist waar ze het zoeken moest en wachtte een paar seconden om te kijken of ze iets zou zeggen, maar dat deed ze niet. ‘Oké, nou.. Ik ga even naar boven, gaan jullie vooral door waar je mee bezig was.’ Ik zag het andere meisje zenuwachtig lachen, waarna ik snel naar boven liep, waar mijn kamer was. Ik liep me met een grijns op bed vallen en schudde mijn hoofd. Die Flore toch! Ik moest toegeven dat ik me wel eens af had gevraagd waarom ze helemaal geen interesse in jongens leek te hebben. Ik bedoel, op haar leeftijd zat ik continue achter de jongens aan en had ik zelfs al een paar keer gezoend, maar zij leek liever met haar neus in de studieboeken te zitten dan dat ze een vriendje zocht. Ik had er wel eens grapjes over gemaakt dat ze waarschijnlijk gewoon op meisjes viel, maar dat het echt zo zou zijn had ik nooit verwacht.

Ik hoorde beneden de voordeur dichtgaan en daarna hoorde ik iemand de trap opkomen. Nog voordat ik overeind kon komen zwaaide mijn deur al open. ‘Je mag niks tegen papa en mama zeggen!’ Ik ging zitten en keek Flore verbaasd aan. Er liep een traan over haar wang en ze was overduidelijk in paniek. Vond ze het dan zo erg dat ik haar gezien had? ‘Ehh, wat moet ik aan ze vertellen dan? Ja Flore zat hier op de bank te zoenen? Vergeet niet dat ik je zus ben he? Ik heb wel ergere dingen gedaan.’ Ze veegde de traan van haar wang en plofte naast me op bed. ‘Dat bedoel ik niet Roos, ik bedoel.. Dat ik met.. Ehmm… Nouja je weet wel.’ ‘Dat je met een meisje aan het zoenen was?’ Grinnikte ik. Met een ruk kwam ze overeind: ’Ssssst! Zeg dat nou niet zo hard! Straks hoort iemand het nog!’ ‘Wie moet het horen dan? Pap en mam? Die een half uur rijden verderop zitten?’ Ze ging weer naast me liggen en zuchtte diep. ‘Ik wil gewoon niet dat iemand het weet oké? Jij had het niet mogen zien.’

Ik rolde op mijn zij en liet mijn hoofd op mijn hand leunen. ‘Hoelang weet je het al? Dat je lesbisch bent?’ Haar ogen werden groot en ze schudde hard met haar hoofd. ‘Ik ben niet lesbisch, ik vind meisjes gewoon leuker dan jongens.’ Ik zuchtte en stopte een pluk rode haren achter haar oor. ‘Je doet net alsof het een vies woord is, wat maakt het nou uit dat je meisjes leuker vind?’ Ze zuchtte: ‘Omdat pap en mam het idee hebben dat ik de perfecte dochter ben. Met school en met muziekles en gewoon met alles. Ik ben zo bang dat als ik dit vertel dat ze me helemaal anders gaan zien.’ Ik rekte me uit en legde mijn handen achter mijn hoofd. ‘Floor, ik ben je zus he? Zelfs als jij met een veertig jarige vrouw met een pittig kort kapsel, die ook nog eens onder de tattoos zit en shag rookt thuiskomt, ben je nog een perfectere dochter dan ik.’ Ze legde haar handen over haar gezicht en schudde haar hoofd. ‘Dat helpt niet Roos! Ik kan het ze gewoon niet vertellen!’

Ineens deed ik iets dat ik niet meer had gedaan sinds we klein waren. Ik stak mijn armen uit en trok haar tegen me aan. Terwijl ik over haar lange haren aaide, begon ze te snikken. ‘Ik weet ook gewoon niet wat ik met deze gevoelens moet. Waarom kan ik niet gewoon normaal zijn?’ ‘Hou op Flore, je bent normaal. Je voorkeur heeft niets te maken met wel of niet normaal zijn. Het is het belangrijkste dat jij gelukkig bent en ik weet zeker dat pap en mam er ook zo over zullen denken.’ Ze veegde haar tranen weg en knikte. ‘Denk je dat echt? Denk je niet dat ze boos zullen worden?’ ‘Nee joh, waarom zouden ze boos worden? Als je nou een relatie was begonnen met je lerares!’ Ze keek me aan en begon ineens heel hard te lachen. ‘Haha, nee zo erg is het ook weer niet. Ik ben mama niet!’ Ik lachte en haalde mijn schouders op. ‘Ach, het is allemaal goed gekomen tussen pap en mam. Je kunt veel zeggen, maar ze houden wel heel erg veel van elkaar.’ ‘Ja maar vind je het geen gek idee dat papa mam haar leraar was?’ Ik lachte en haalde mijn schouders op. ‘Nou, niet gekker dan het idee dat ik eerst twee potentiële vaders had!’ Ze lachte en kwam weer naast me liggen. Zo lagen we een tijdje naast elkaar zonder iets te zeggen.

‘Roos?’ Zei ze zachtjes. ‘Waarom praten we niet vaker zo met elkaar? Ik heb dit echt ontzettend gemist.’ Het verbaasde me dat ze dat zei. Ik had altijd gedacht dat ze me vooral als een grote last zag in plaats van een zus waar ze graag mee wilde praten. ‘Ik weet het niet, er is gewoon veel gebeurd sinds die ruzie.’ ‘Ja, ik weet het. Ik snap ook heel goed waarom je boos op haar bent, maar ik hoop heel erg dat het ooit weer goedkomt tussen jullie.’ Ik ademde diep in en zuchtte. ‘Ik ook, maar daarvoor moet ze eerst toegeven dat ze fout zat en dat heeft ze nog nooit gedaan. Maar goed, genoeg over mij, wie is dat meisje en hoelang zijn jullie al bij elkaar?’

Flore draaide zich naar me toe en begon te vertellen over Lily, een meisje dat bij haar in de klas zat. Door haar Chinese afkomst en hele strenge ouders, had ook zij haar gevoelens heel lang voor zich gehouden, totdat ze Flore leerde kennen. De eerste keer dat ze zoenden was op school in een wc hokje en hoewel ze het nog voor iedereen geheim hielden, hadden ze wel wat met elkaar. Het was nog niet zo lang, een paar weekjes, maar ze vonden elkaar heel erg leuk. Ik zag hoe Flore haar ogen twinkelden terwijl ze over Lily vertelde en ik was oprecht blij voor haar. Ik wist nog hoe fijn het was om onbezorgd verliefd te kunnen zijn, al was ik dat sinds die eerste keer van mij nooit meer geweest.

Ik werd voor het eerst echt verliefd toen ik zestien was, twee jaar ouder dan Flore nu. Net zoals vele andere meisjes uit mijn schooljaar, was ik verliefd op die ene jongen en ik was helemaal verbaasd toen hij mij ineens zag staan en mij aandacht gaf. Binnen een paar weken ging ik van zoenen naar die ene nacht waarin ik hét voor de eerste keer deed. Meteen daarna maakte hij het uit en dat had ervoor gezorgd dat ik het vertrouwen in mannen kwijt was geraakt. Ik had nog wel gevoelens voor mannen, maar er echt aan toegeven durfde ik niet meer. Dat was één van de redenen dat ik in de afgelopen jaren alleen oppervlakkige relaties had gehad die grotendeels alleen om seks draaiden. Op een gegeven moment was het zelfs gewoon puur een spelletje geworden. Hoe ver kon ik mannen laten gaan om mijn zin te krijgen? Met als toppunt natuurlijk meneer Wilson.

Ik was al jaren niet meer verliefd geweest, daarom voelde het ook zo raar dat ik nu ineens wel iets voelde voor niet één, maar twee mannen. Alleen beide waren het mannen waar ik nooit iets mee zou beginnen, dus ik moest me erover heen zetten. Hoe lastig het ook zou zijn, ik kon niet weer mijn hart laten breken.

 

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.