De beste verhuistips!

by Tamara

Het is alweer een half jaar geleden dat we verhuisd zijn! En hoewel het al een tijdje geleden is, denk ik er nog vaak over na hoe het was om te verhuizen en hoe die verhuizing verlopen is. Een paar dagen geleden kreeg ik van iemand die binnenkort gaat verhuizen de vraag wat nou de beste tips zijn die ik heb gekregen en welke zaken we echt niet moest vergeten. Nu ben ik geen verhuisexpert (al ben ik wel dertien keer verhuisd haha) maar ik wil de beste tips best wel delen! Lees de tips hieronder!

Zet op tijd je tv en internet om.

Dit was een tip die ik echt heel erg veel kreeg. Ook wel handig, want ik dacht dus dat je ook best een paar dagen van te voren je internet nog even om kon zetten naar het nieuwe adres. Nou, dat kan dus niet, want  je moet het echt ruim van te voren doorgeven als je gaat verhuizen. Een verhuizing is natuurlijk sowieso wel een goed moment om te kijken of je huidige vorm van tv en internet nog goed bij je past of dat je misschien over wilt stappen. Met een Internet en TV abonnement kies je vaak niet alleen voor razendsnel internet en lekker veel tv-zenders, maar je hebt ook de volledige vrijheid om een pakket samen te stellen dat bij jouw wensen past! Hoe lekker is het om na een verhuizing in je nieuwe woonkamer op de bank te ploffen en gewoon een film te kunnen kiezen uit het pakket dat je provider aanbied? Heerlijk toch?

Begin op tijd met uitzoeken en inpakken.

Nogal een dooddoener, maar BEGIN OP TIJD. Dit hebben wij, of nouja ik, gedaan. Al meteen toen we hoorden dat de hypotheek rond was, heb ik een enorme stapel verhuisdozen gekocht en ben ik begonnen met inpakken. Een heleboel spullen hebben we weggedaan (Echt vijf karren vol!), maar achteraf was er nog wel meer dat weg had gekund.  En ik moest mezelf motiveren om door te gaan, waardoor er toen het eenmaal zover was, nog best veel was dat nog uitgezocht en ingepakt moest worden.

Schrijf op de dozen wat erin zit.

Dit is dus ook een hele goede tip! Want ik heb na de verhuizing steeds heel wat dozen doorgezocht. Wanneer ik het gewoon op de doos had geschreven was ik niet niet zolang aan het zoeken geweest.

Zorg dat je per kamer in pakt.

Kijk, dit is dan wel iets dat ik goed heb gedaan, want ik heb dan misschien niet helemaal goed omschreven wat er in alle dozen zat, maar ik heb er wel opgeschreven naar welke kamers alles moest. Hierdoor kon alles meteen naar de juiste kamers worden gebracht. Zoals de spullen van de kinderen naar hun kamers, de keukenspullen naar de keuken, enzovoort!

Wijzig op tijd je adres.

Geef op tijd je nieuwe adres door. Want wij waren zelf wat dingen vergeten, waardoor de post van bijvoorbeeld de kinderopvang nog op het oude adres kwam. Niet heel erg handig!

Verhuis waardevolle dingen of kwetsbare dingen met de auto.

Ik had een aantal dingen waarvan ik absoluut niet wilde dat ze kapot zouden gaan, die heb ik dus op schoot in de auto vervoerd. Maar ook bijvoorbeeld al mijn planten mochten mee in de auto en dingen zoals glazen bonbonschalen en parfumflesjes.

Heb jij nog goede tips voor dingen die je moet regelen als je gaat verhuizen?

 

Dit is een samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

topkoop 18 december 2021 - 13:01

Hi Tamara,
Goede tips! Ik denk dat daarbij het ook altijd nog een goede tip is om niet te veel te stressen tijdens het verhuizen en goed te blijven eten en drinken 😉

Groetjes,
Carla

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.