Gastblog Marcel van Thule. De bakfiets vs. De fietskar.

by Tamara
De bakfiets vs. de fietskar

Een tijdje terug schreef ik een blog over de keuze tussen een bakfiets of een gewone fiets. Hierin vertelde ik dat ik voor een bakfiets had gekozen omdat ik dat een veilige keuze vind en ik gewoon niet met 3 kinderen op een gewone fiets kan fietsen. Ook noemde ik hierin als alternatief de fietskar, maar ik liet wel merken dat ik dit niet echt een goed alternatief vond voor het gemak dat een bakfiets bied! Marcel van Thule las mijn blog en besloot me een mailtje te sturen omdat hij juist heel erg te spreken is over de fietskar! Ik vroeg hem om een gastblog te schrijven over de bakfiets vs. de fietskar en daar stond hij wel voor open! Lees hieronder de gastblog van Marcel over de Bakfiets vs. de Fietskar.

fietskar

Gastblog Marcel van Thule. De Bakfiets vs. De Fietskar.

Voor onze vakantie las ik de blog over de bakfiets; Tamara is hier heel gelukkig mee maar ik miste in de vergelijking een goede fietskar. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid daar over te schrijven, dus bij deze mijn allereerste blog!
Mijn naam is Marcel de Visser, 41 jaar, getrouwd met Ingrid en ondertussen ben ik 14 maanden trotse vader van onze dochter Roosmarijn.

fk1Sinds haar geboorte is er natuurlijk veel veranderd. Voor die tijd maakte ik in het weekend meestal wel een mooie tocht op de racefiets of op de mountainbike. Omdat ik voor Thule werk stond voor de geboorte de fietskar dan ook al thuis te wachten met het idee later samen met de kleine te gaan fietsen. De eerste maanden is echter alles anders maar ondertussen haal ik steeds vaker weer een fiets van stal en vaak gaat onze dochter dan gezellig mee.

fk2

De Thule Chariot Cougar 1.

Zelf heb ik gekozen voor de Thule Chariot Cougar1 en die hebben we gedurende onze zomervakantie aan de Zeeuwse kust goed kunnen gebruiken. Met het oog op deze blog heb ik de kinderwagen thuis gelaten en alleen de fietskar meegenomen. Dit om hem optimaal te “moeten” gebruiken. Het voordeel van de Thule Chariot producten is dat het niet alleen fietskarren zijn maar dat je ze met een conversiekit ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld mee te wandelen, te langlaufen of om te joggen. Qua aanschafprijs zit er natuurlijk wel een verschil tussen een fietskar van de bouwmarkt en de multifunctionele kinderwagen zoals deze; De instappers koop je voor een 195 euro. De door ons gebruikte wagen komt met de extra’s boven de 1000 euro. Natuurlijk een groot verschil maar dat merkt de kleine wel.
We konden dit jaar 3 weken met vakantie en dus hebben we natuurlijk veel speelgoed, kleding, knuffels enz. meegenomen. De auto ging dan ook goed vol en de kar is helaas niet klein, gelukkig heb ik een dakkoffer dus de kar kon daar mooi in en onze fietsen konden ook nog mee. Een kleine volksverhuizing al met al.

fk3

De voordelen van een fietskar.

Het multifunctionele is tijdens de vakantie echt waar gebleken; het eerste uitje was naar de kermis; kar in de auto, stroller wieltjes mee en de kermis over. De dame zit lekker laag waardoor ze alles goed kan zien en zelf heb je opslagruimte om bv de gewonnen knuffels mee te nemen. Natuurlijk is de kar wel groter dan een paraplubuggy dus in de smalle gedeeltes moet je even goed opletten dat je niemand aanrijdt. Wij hebben voor de rode gekozen, lekker opvallend, dus de meeste mensen maken mooi op tijd plaats.

Het volgende uitje was naar het strand; eerst de kar volgestopt met schepjes, eten en drinken en toch maar alle emmertjes die we konden vinden en owh ja ook nog de verzorgingstas. Vervolgens aan de fiets vastgemaakt en op naar het strand; de fiets parkeer je lekker onder aan de voet van de duinen en zonder parkeerkosten. Kar los van de fiets, het grote joggingwiel eronder en de duinen over. Dat is de eerste keer wel even wennen want de duinen zijn daar best hoog! Op het strand kun je dan weer lekker verder zonder al te veel moeite en deze keer dus zonder te moeten zeulen aan alle tassen.
Ook zijn we zoals het op vakantie hoort heerlijk naar de markt gegaan. Zelfde concept, eerst op de fiets naar het dorp. Daar aangekomen in dit geval de wandelwieltjes eronder en lekker slenteren, de opbergruimte hebben we ook hier natuurlijk weer goed benut en zelfs ook nog even wat boodschappen gedaan in de plaatselijke supermarkt. Daarna nog even lekker het terras op en vervolgens met de fiets weer terug naar de camping. Deze kar even naast je zetten op het terras lukte hier echter niet daar was hij net iets te fors voor.

fk5

De bossen in, dorpjes en steden in, het kan allemaal!

Al met al is de Thule Chariot Cougar1 een ideale reisgenoot geweest; de bossen in, dorpjes en steden in, markt over, strand op maar natuurlijk ook een fietstocht, het ging allemaal. Bij ons thuis in de omgeving kijken mensen nog wel eens raar op omdat ze het niet kennen. Aan de Zeeuwse kust zie je er veel en ik begrijp nu ook waarom.
Met de fiets kom je overal, heb je geen last van soms extreme parkeertarieven en de kleine zit heerlijk beschermd tegen zon, regen, beestjes en vuil. Zelf ga je makkelijk op pad want iets extra’s meenemen is geen enkel probleem dus nog een flesje een knuffel en wat koeken geen punt. Neem je hem mee de auto in dan moet hij wel even uit elkaar en plat, dat is de eerste keer even puzzelen.

fk6

Waar met je op letten bij de aanschaf van een fietskar.

Het aanbod is “fietskarren” is breed en waar op te letten? Bedenk gewoon goed waar je hem voor gaat gebruiken. Voor ons was fietsen het meest belangrijke, we hebben dus gekozen voor een geveerde uitvoering waardoor de kleine veel comfortabeler zit. Aangezien we niet van het hardlopen zijn hoefde we weer geen handrem te hebben. En heel belangrijk voor 1 of voor 2 kinderen. Al dit soort punten zijn van belang om tot de ideale kar te komen.

fk8

Als laatste nog terugkomend op de blog bakfiets of gewone fiets;

De bakfiets heeft inderdaad een aantal voordelen,  3 kinderen of een nieuwe TV meenemen dat lukt in de fietskar niet, ook mag je niet fietsen met een Maxi-Cosi in een fietskar.
De voordelen van de deze Thule Chariot Cougar ten opzichte van de bakfiets zijn er echter zeker:
– Veel veiliger voor de kleine (veiligheidskooi, 5 punt harnas, en jij rijdt voorop)
– Beschermt tegen weersinvloeden (zon / regen / wind)
– Multifunctioneel inzetbaar (de bakfiets krijg je duinen niet over)
– Mee te nemen met de auto
– Je hoeft geen buggy mee te nemen
– Veel lichter om mee te fietsen
– En je kan je normale fiets behouden

Met vriendelijke groet,

Marcel

Bedankt Marcel voor je gastblog! Ik zie zeker de voordelen van een goede fietskar, al hou ik het zelf wel bij mijn bakfiets! Al is het maar om tv’s en 3 kinderen te vervoeren haha!

 

Dit artikel is NIET gesponsord.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Yvonne 5 augustus 2018 - 21:28

Bedankt voor de vergelijking. Dit weekend afscheid genomen van de bakfiets omdat hij erg zwaar trapt en de drie oudste kinderen (4, 6 en 7 jaar) ondertussen zelfstandig kunnen fietsen. De jongste (1,5 jaar) kan mee op de moederfiets en dat fietst een stuk aangenamer. Alleen nu de vraag waar laten we de bagage? Ik had al zitten zoeken op een bolderkar voor dagjes weg en nu de bakfiets er niet meer is voor een fietskar voor de bagage. Gezien de mogelijkheden van deze fietskar is dat misschien wel de oplossing voor beiden. Het is de prijs die me nog laat twijfelen.

Reply
janske 20 september 2016 - 00:16

Interessant artikel! Bij ons thuis kunnen er geen bakfiets achter het huis parkeren omdat hij de draai niet kan maken door de poort. Dan is dit een handige oplossing! Jammer dat ook deze zo prijzig zijn. ..maar zeker goed om te onthouden.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.