Waarom ik de babytijd echt niet ga missen.

by Tamara
babytijd

Sinds 2 weken hebben we een dreumesje in huis en aangezien ze definitief onze laatste baby is, was dit ook echt de laatste keer dat we die hele babytijd meegemaakt hebben. Hoewel zo’n klein inimini babytje wel zijn (of haar natuurlijk) charmes heeft, ben ik stiekem wel blij dat er aan deze periode een einde is gekomen en dat we nu een nieuwe fase in gaan. Vandaag vertel ik waarom ik de babytijd echt niet ga missen.

Waarom ik de babytijd echt niet ga missen.

Kleine handjes, kleine kleertjes, kleine voetjes.

Bij een baby is alles klein (duh) en dat is natuurlijk ontzettend schattig. Ik weet nog dat ik urenlang naar die handjes en voetjes kon staren en ze vasthouden en kusjes geven. Maar met dat hele kleine komt ook dat ze best wel heel kwetsbaar zijn, natuurlijk breken ze heus niet meteen als je ze aanraakt, maar toch vond ik het elke keer een beetje eng om die mini armpjes door die mouwtjes te doen. Nu ze wat groter is en zelf haar armpje al door haar mouw doet, ben ik een stuk minder bang dat ik haar zeer doe. Al moet ik er wel bij zeggen dat het makkelijker was om haar aan te kleden toen ze baby was, aangezien mevrouw wurm echt geen moment stil ligt!

Zelfstandig spelen.

Ik ben er een voorstander van om kinderen zo vroeg mogelijk te leren zichzelf te vermaken. En nee, dan bedoel ik niet gewoon in de box leggen en laten huilen, maar bijvoorbeeld niet de hele tijd met je kind op schoot zitten en samen spelen, maar gewoon zodra hij of zij eraan toe is in de box of op een kleed met wat speelgoed laten spelen.

Ik moest er, zeker nadat ik al twee wat oudere kinderen had, ontzettend aan wennen dat ik nu weer een baby had die niet even zichzelf kon vermaken. Waartegen je niet kan zeggen van: Hier heb je een speeltje, vermaak je maar even als ik ga koken. Dus stiekem was ik wel blij toen ze iets zelfstandiger werd en zichzelf een beetje kon vermaken terwijl ik even wat dingen moest doen.

Voeding hier, voeding daar.

Nog iets wat ik best wel lastig vond is dat je met een kleine baby zo rond die voedingen en slaapjes leeft. Nu wordt je daar vanzelf wel een beetje makkelijker in. Maar je kunt niet even zeggen van: Nou baby, je wacht maar heel even met je voeding, ik heb daar nu nog even geen tijd voor. Bovendien moet je, waar je ook bent, altijd op zoek naar een plek om je baby even rustig te kunnen voeden, of om als je flesvoeding geeft een fles op te warmen.

Nu ze wat groter is, neem ik vaak gewoon een broodtrommel met stukjes brood mee, evt wat fruit of een zakje rijstwafels! Veel makkelijker!

Kleding in kleine maatjes vs kleding in grotere maatjes.

Ligt het aan mij of is het gewoon heel erg lastig om voor een kleine baby leuke kleding te vinden? Echt alle pakjes lijken gewoon op pyjama’s in verschillende pasteltintjes en soms zelfs met stomme teksten erop. Nee vanaf maat 68 wordt het al iets beter en vanaf maat 80 kun je pas echt leuke kleding vinden!

Mini gesprekjes.

Maar wat ik toch wel het allerleukste vind aan een groter wordende baby is dat je steeds meer interactie hebt. Je lach wordt beantwoord, als je praat kletsen ze op hun manier terug en als je zingt dan klappen ze en dansen ze mee. Ik kan er echt van genieten als ik haar smiddags na haar slaapje hoor roepen en hoe ze me met een grote grijns staat op te wachten, of hoe ze mee wiegt op muziek en het hele dansje van klap eens in je handjes kent.

Ja, natuurlijk ga ik het wel missen om een inimini kleine baby te hebben en met zo’n kleintje te kunnen knuffelen. Soms vind ik het wel raar dat we nooit meer een baby of een babytijd zullen hebben, maar het wordt steeds leuker en daar geniet ik ook ontzettend van.

Hoe is dat voor jou? Mis je de babytijd of vind je het juist wel fijn dat je kindje wat groter word?

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Simone 23 juni 2016 - 07:50

Ik vind het leuk dat mijn dochtertje wat groter wordt, maar ik vond de babytijd ook heel speciaal hoor. Ik denk dat ik het net als jij, nu leuker vindt, maar toch ben ik bang dat ik de babytijd ga missen. Maar hé ik heb er ook pas eentje en jij al drie, misschien sta je er dan ook anders in?

Reply
Leonie 22 juni 2016 - 19:51

Ik moet ‘t allemaal nog zelf ervaren; nog heel even wachten en dan kan ik mijn baby ontmoeten:)
Ik ben het trouwens wel eens met de kleertjes; het is allemaal behoorlijk zoetsappig en pyama-achtig. Maar toch kan ik wel genieten van die mini-maatjes..

Reply
Mathiske's mama blog 22 juni 2016 - 19:14

Ik vond de babytijd super bijzonder! Zou het zo over doen en vind de baby kleren zooo veel schattiger als de grotere. Maar misschien komt dat door mn ontkennings fase voordat Emily jarig is ?

Reply
Jodi - liefthuis 22 juni 2016 - 18:40

Ik kan het me helemaal voorstellen, alhoewel ik ook nog uit kan kijken naar ooit spruit 2.0 en dat die weer zo mini is. Misschien is dat anders als je gezin voor je gevoel af is

Reply
Roos 22 juni 2016 - 16:23

De derde is nu twee maanden en ik beleef alles heel intens en veel bewuster dan bij de andere twee. Zeker ook omdat dit echt ons laatste kind is. Ik vind het mooi om het nu nog voor de allerlaatste keer mee te mogen maken. Maar ik denk dat als hij eenmaal 1 jaar is ik er net zo over denk als jij

Reply
MetMirjam 22 juni 2016 - 16:04

Ik vind ook dat het alleen maar peuker wordt, maar aan de andere kant gaat het ook weer veel te snel en mis ik het baby-achtige toch ook wel eens ?

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 22 juni 2016 - 09:23

Mij lijkt een baby ontzettend bijzonder, leuk en zwaar maar kan me goed voorstellen dat na een tijd die interacties steeds leuker wordt.

Reply
Michelle 22 juni 2016 - 09:09

Morris is pas 7 weken oud dus echt nog een minibaby, maar ik kan me best wat voorstellen bij hetgeen jij beschrijft. Ik geniet nu ontzettend van het eindeloze knuffelen, maar kijk ook naar het moment dat ik wat meer interactie met hem kan hebben. Ach, ik denk dat iedere fase zo z’n charme heeft.

Reply
Nicole 22 juni 2016 - 09:02

Spencer is nu bijna 1,5 en ik vind dit ook 100 keer leuker dan de babytijd. Je hebt nu veel meer contact met je kindje!

Reply
Leonie van Mil 22 juni 2016 - 08:45

Mijn kleine is nu bijna 3 maanden en ikgeniet echt van hem. Als ik terug denk aan het pasgeborene, vind ik het nu leuker. Nu lacht hij, kletst hij op zijn manier al terug en kan hij zichzelf ook al prima vermaken. Ik mij dus voorstellen dat het alleen nog maar leuker gaat worden.
Ik geniet nu ook van zijn voedingen, maar wat je zegt, je moet er continu rekening meehouden. In je hoofd leg je daaroor jezelf alleen maar beperkingen op. En dat vind ik wel jammer

Reply
Carlijn 22 juni 2016 - 08:25

Ik sta hier dus preciesssss hetzelfde in! Wat een herkenning dit artikel. Ik ga het ook missen om niet meer met een mini-baby te kunnen knuffelen (die van mij wurmen zich nu gelijk los als ik ze oppak, of ze slaan me in m’n gezicht met die grote dreumesklauwtjes) maar die interactie is zo leuk!

Reply
Saskia 22 juni 2016 - 07:55

Ik houd wel heel veel van de babytijd, kan wel dagenlang babyknuffelen <3 nu knijpt Sophia me in mijn neus als ik te lang knuffel whaha.

Reply
Lilian 22 juni 2016 - 07:52

Ik snap heel erg goed wat je bedoelt en ben het er zeker wel mee eens. Ik zelf vind het ieniemienie ook wel leuk en schattig. Dat lekker knuffelen dat ze nu niet al te veel meer willen. De tijd gaat zo snel dat voor je het weet alweer voorbij is met de babytijd.

Reply
Elisabeth 22 juni 2016 - 07:38

Als ik je pinten lees vind ik dat je helemaal gelijk hebt. Maar toch… nog n xtje een babytijd, doe mij dat maar 😉

Reply
Merel 22 juni 2016 - 07:28

Beetje dubbel. Ik ga het missen om ongeoorloofd te kunnen knuffelen (binnen een jaar kunnen ze dat zomaar ineens gaan weigeren) en het relaxte: als je weg wil, pak je de baby op en die protesteert minimaal vergeleken met een peuter.
Maar ook ik kijk uit naar de interactie, die eerste losse stapjes en dat we ‘echte’ dingen kunnen gaan doen.

Reply
simpel, met een snufje liefde 22 juni 2016 - 07:18

Ik mis de babytijd soms wel, maar mijn jongens zijn dan ook al 7 jaar. Daarbij is er een grote kinderwens die maar niet in vervulling gaat.

Reply
Ilse van Kreanimo 22 juni 2016 - 06:48

Ik vind baby’tjes geweldig. …
Maar ik ben ook blij dat het hier net achter de rug is… nu de luiers nog de deur uit kunnen doen ?

Reply
Channa 22 juni 2016 - 06:39

De ene keer mis ik de babytijd en de andere keer totaal niet. Als ze groter worden is het zoveel leuker qua ontwikkelingen! 🙂

Reply
evecee 22 juni 2016 - 06:16

Geeen leuke baby kleertjes! Dan wil ik gaan winkelen waar jij baby kleertjes koop. Ik kom veel te veel leuke babykleertjes tegen en helaas koop ik dus ook veel te veel haha! Verder kan ik niet zeggen als ik de baby tijd ga missen mijn zoontje is net 7 maanden dus we genieten nog even van de babytijd. Al mis ik wel dat inimini newborn babietje hoor zo klein en fijn maar eerlijk gezegd word het steeds leuker zodra ze meer kunnen doen! X

Reply
Lonneke 22 juni 2016 - 06:15

James loopt gelijk met Lauren en het is heel fijn dat ze nu wat meer kunnen. Kleine wandeling aan de hand of op visite wordt allemaal een stukje makkelijker. Voor ons is hij de eerste en als het aan ons ligt zeker niet te laatste maar voorlopig is het wel prima zo!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.