De babytijd is voorbij en hij komt nooit meer terug. ( + win een maand gratis luiers!)

by Tamara

Daar staat ze dan. Met haar hoofd tegen de muur en een voetje dat af en toe even stampt omdat ze wil laten weten dat ze nog steeds boos is.. Mijn allerlaatste baby wordt in een rap tempo groot en hoewel ik het heerlijk vind dat de kinderen groter worden en het steeds meer ‘echte mensen’ worden, vind ik het aan de andere kant wel een dingetje dat we hier nooit meer een baby in huis zullen hebben. In de afgelopen acht jaar hebben we hier steeds baby’s of dreumesjes in huis gehad, maar als Sarah in september twee wordt, sluiten we die periode weer af. Een periode die heftig was, waarin heel veel gebeurde en waar we ook een aantal dingen in achter laten. Daar wil ik jullie in deze blog over vertellen. Daarnaast heb ik nog een hele toffe winactie voor jullie waarbij ik van Pampers een aantal Pampers Premium Protection maandboxen mag weggeven!

Ze is nog steeds mijn baby hoor!

Tijdens de zwangerschap zei ik nog dat ik wilde dat de laatste een kleine baby zou zijn, zodat ze nog lekker lang van die mini Pampers luiers en mini kleertjes aan zou kunnen. Maar mijn gebeden werden niet verhoord, want met vier kilo was Sarah alles behalve een kleine baby en Pampers maat 1 heeft ze eigenlijk ook niet zo heel erg lang gepast.

Alles moet bij Sarah snel, ze heeft het voorbeeld van haar grote zus en twee grote broers en wil ze in alles volgen. Ze is nog geen twee, maar brult wel NEE, gaat van de hoogste glijbaan in het zwembad, klimt in de hoogste klimrekken (en ik mag er dan weer achteraan) en slaapt sinds kort niet meer in een ledikant, maar in een echt peuterbed.

Toch kan ik het niet laten om haar mijn baby te noemen. Ze is toch ook gewoon nog mijn baby? Oké, ze heeft maat 92, draagt Pampers maat 5 en kletst de oren van je hoofd, maar ze lijkt nog best wel op een baby toch?

Deze dingen laten we achter in de babytijd en deze nemen we mee.

Nu zijn er een heleboel dingen die we achterlaten in de babytijd. Zo heb ik laatst, toen mijn baby 20 maanden werd, maar eens alle babyzooi uit de kast gehaald en in de kledingbak gegooid. In één keer, zonder er teveel bij na te denken, omdat ik het anders zou willen bewaren. Ook de commode is leeg, , de navelbandjes en al die prulletjes die ik nooit heb gebruikt heb ik weggegooid en het ledikantje is leeg en schoon. Nu bewaren we de meubeltjes eerst nog wel even omdat we de kast gebruiken op Laurens kamer, maar eigenlijk is het tijd om afscheid te nemen van de babykamer.

Maar er zijn ook dingen die de afgelopen acht jaar altijd zijn gebleven. Neem nou bijvoorbeeld die luiers! Ik wil niet weten hoeveel luiers wij de afgelopen acht jaar hebben gebruikt! In het begin was ik nog een beetje zoekende, totdat iemand tegen me zei dat je met Pampers altijd goed zit en het eerste pak luiers dat ik tijdens de zwangerschap van de oudste kocht was dus ook van Pampers. Het was een heeeel klein mini maatje en ik kon me toen niet voorstellen dat babybillen zo klein waren. Inmiddels zijn we dus acht en half jaar verder en heb ik een vierde kind in de Pampers luiers rondlopen! In de afgelopen jaren hebben we een heleboel verschillende soorten Pampers gebruikt. Soms de Baby  Dry, dan weer de Pampers luierbroekjes en onlangs de Pampers Pure protection, die ik in deze blog noemde.  Maar eigenlijk komen we altijd weer terug bij de Pampers Premium Protection, in combinatie met de Pampers Sensitive billendoekjes. Van alle soorten luiers die we hebben geprobeerd vind ik de Pampers Premium Protection verreweg het fijnste, vooral omdat ze nooit teleurstellen. De pasvorm is goed en dit zijn de enige luiers waarbij mijn kinderen nog nooit doorgelekt zijn. 

De reden dat we voor Pampers kiezen is simpel. Voor ons zijn het gewoon de beste luiers die nooit teleurstellen. Mijn kinderen hebben nog nooit last gehad van uitslag door Pampers luiers,. Ze zijn heerlijk zacht voor de huid en wat ik ook heel erg fijn vind is dat ze niet gaan stinken. En er zit geen chemische geur aan.Ik weet niet hoe lang Sarah nog luiers gaat dragen, maar de oudste drie waren voor hun derde verjaardag zindelijk, dus ik denk dat we nog wel minimaal een jaar in de luiers zitten. Heel erg vind ik dat niet, want zolang ze nog een luier draagt is ze nog wel een beetje baby toch?

Win een Pampers Maandbox!

Nu heb ik een heel leuk nieuwtje voor jullie. Ik mag van Pampers een aantal Pampers Premium Protection Maandboxen verloten onder mijn volgers. Hiervoor hoef je niet zoveel te doen. Het enige wat je moet doen om kans te maken is naar mijn facebookpagina gaan en me in een reactie onder dit bericht vertellen over jouw mooiste Pampers herinnering.  Was dat bijvoorbeeld toen je net zwanger was en in de winkel een klein pakje luiers kocht? Of toen je voor het eerst de luier bij je pasgeboren kindje omdeed? Ook  wil ik graag weten welke maat luiers je zou willen winnen!

Vertel het me en wie weet win jij een maandbox in een maat naar keuze!

 

in samenwerking met Pampers.

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Marian B 20 juli 2019 - 22:57

Wij gebruiken voor ons meisje, net als bij ons zoon, ook pampers naar volle tevredenheid. We hopen er met een half jaar wel klaar mee te zijn. Voor nu doen we graag mee voor pampers maat 5+

Reply
Henny 18 juli 2019 - 22:37

Mijn ervaring met pampers is, wij begonnen met katoenen luiers 29 jr terug, alleen op bezoek en dagje eeg nam je weggooi luiets mee.
Thuis ging je weer over op de katoenen.
Nu voor onze kleinkindeten toch gandig die oamper geen lekjerij merr en hup de grijze bak in

Reply
Nova 17 juli 2019 - 06:34

Oh wat je zegt is zo waar! Mijn meisje is net 1 en dan theoretisch gezien geen baby meer, maar gelukkig gaat het in de praktijk niet zo rap!

Reply
Anja Remmits 16 juli 2019 - 05:39

Mijn mooiste herinnering is nog niet zo lang geleden gemaakt. Toen we onze zoon (bijna 4) vertelde dat hij grote broer wordt. Met 18 weken wisten we pas, door onregelmatigheid dankzij medicijngebruik, dat we nog een klein verrassinkje verwachten. Nu 29 weekjes onderweg. En onze kleine grote vriend maakt nu zulke lieve opmerkingen dat deze mama nu vaak smelt… Die ogen twinkelden gewoon toen we het hem vertelden. Het eerste wat hij vroeg was ook; “Mag ik de baby dan een kus en knuffel geven?” “Natuurlijk!!”
Een lief, wijs, sociaal, leergierig mannetje dat binnenkort zindelijk moet worden. Dus dadelijk eentje uit de luiers en de volgende in de luiers.

Reply
Marian Zw 15 juli 2019 - 19:49

Wat een super actie! Ik zou graag meedoen voor mijn kleinzoon. Het allermooiste moment was dat ik precies op tijd op Malta was, waar hij is geboren! De geur van een pasgeboren baby! Het bijzondere eerste moment met je kleinzoon 🙂 Graag maat 4+

Reply
Penelope 15 juli 2019 - 12:43

Mijn mooiste Pamper herinnering is dat onze oudste dochter van toen net zes samen met de kraamzorg zélf voor het eerst haar kleine zusje een Pampertje om mocht doen na het badje! Wat deed ze dat goed! Ze had meteen vanaf het begin van mijn zwangerschap gezegd dat zij het eerste pakje uit wilde zoeken, het eerste flesje geven, haar als eerste in bad mocht doen en haar billetjes mocht verschonen. Zo schattig! Onze jongste is nu 16 maanden en draagt ook maat 5! Dus zou écht superblij zijn met deze maandbox vd vakantie. ❤❤❤❤

Reply
Esther Ordas 15 juli 2019 - 12:22

Inmiddels zwanger van ons tweede wondertje. Ons eerste zoontje is 3,5 en overdag gelukkig helemaal zindelijk. Toen ik weer proefpakketjes luiers ontving vond ik het zo heerlijk om te zien hoe klein deze zijn. Dat er straks echt weer zo’n mini mensje komt. Inmiddels zijn er alweer hele voorraden ingeslagen, zowel luiers als doekjes. Wij zouden graag kans maken op maatje 2.

Reply
Cindy Framke 15 juli 2019 - 11:06

Onze oudste 2 meiden waren erg klein bij de geboorte, de oudste 2475 gram en de middelste 2400 gram. Maatje 1 was toen nog veel te groot voor ze hihi zo schattig. Ons jongste meisje van nu 8 maanden was een stuk zwaarder bij de geboorte in vergelijking met de andere 2. Die woog 3180 gram. Toch altijd weer bijzonder die babytijd. En nu we weten dat dit ook de laatste is moeten we er extra van genieten. Ze groeieñ zo hard. Nog even en ze is al weer 1 jaar! Inmiddels zit ze nu al weer in maatje 3, bijna maatje 4. Zou te gek zijn om een maandbox te winnen

Reply
Veronique 15 juli 2019 - 09:08

Ik graag maatje 1, mijn oudste zoon is ondertussen 8. In januari komt broer of zus.
Wat lijkt t een eeuwigheid geleden. Mijn zoon was 1 maand te vroeg geboren en toch lijkt alles zo mini, ik kan me niet herinneren dat ik alles zo klein vond.
Het leuke nu, is het opnieuw kunnen shoppen

Reply
Elizabeth 15 juli 2019 - 09:02

Mijn meest bijgebleven Pampers moment, was toen onze middelste op de nicu lag en Pampers maatje 0 om had. Nooit gedacht dat ze zo klein konden zijn…. Wat bijzonder…
Ik zou graag mee willen doen voor onze jongste, bijna 2 jaar en maatje 5….
Supergave actie dit ?

Reply
Yolanda 15 juli 2019 - 08:51

Graag zou ik ook voor mijn zoon Senn meedoen maat 5. We zijn al druk aan het oefenen om zindelijk te worden maar ik heb op de camping vorige week (toch wel gedacht had ik nu toch maar een luier omgedaan!) spijt gehad dat ik dat niet had gedaan toen hij ineens buikgriep leek te hebben. Hij kon er niets aan doen maar god zij dank bestaan er luiers (lees 5 in 1 uur tijd!) ?

Reply
Hannah 15 juli 2019 - 08:41

Heel graag maat 4 voor mijn derde jongen en tevens mijn laatste baby:-( hij is nu 11 maanden en het gaat inderdaad veel te snel weer allemaal!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.