De babykamer inrichten, zo pak je dat slim aan

by Tamara

Kinderkamers inrichten. Wat een ramp kan dat zijn. Helemaal als het gaat om een babykamer en jij zelf super zwanger bent. Rondvliegende hormonen, genoeg andere dingen aan je hoofd en een smaak die constant verandert. Hoe zorg je er nu voor dat je zo’n kamertje toch klaar krijgt en precies zoals jij het wil? Begin je gewoon ergens aan en zie je wel waar het strandt? Zoek je allerlei leuks bij elkaar en hoop je dat het bij elkaar past of doe jij het op een andere manier? Eigenlijk is het bij elke grote make-over het slimst om goed te plannen en voorbereiden. Dus hoe doe je dat? Lees maar mee.

Het moodboard

Ja hoor. Echt. Een moodboard helpt jou om al je ideeën bij elkaar te krijgen. Op deze manier zie je dus ook binnen no-time of het bij elkaar past. Maar voordat je helemaal los gaat… Begin bij de basis. De kleur van de muur, een leuk behangetje en de vloer. Knip foto’s uit tijdschriften of print ze vanaf je laptop. Dit behang, deze kleur op de muur en deze vloer. Zet ook meteen de prijzen erbij, zodat je weet waar je aantoe bent en of het geheel straks binnen je budget valt.

Het meubilair

Als je de basis voor elkaar hebt op je moodboard, kun je aan de gang met het uitzoeken van meubels. Wil je een heel nieuwe set uit de winkel of ga je via Marktplaats op zoek naar iets wat een tweede kans verdient? Of ben je niet zo van setjes en ga je liever over heel het internet en door alle kringlopen om schatten te verzamelen? Als je zo te werk gaat, start dan toch eerst met een globaal plaatje te maken. Een groene rieten wieg? Prima. Zoek zo’n soort wieg op en plak het plaatje ervan weer op je moodboard. Als je idee helemaal compleet is, kun je verder met stap drie.

Aankleding en prulletjes

Als de basis duidelijk is, de meubels zijn uitgezocht, dan kun je nog kijken naar decoratie die nodig is. Misschien wil je een leuk vloerkleed, zodat je uk straks lekker op de vloer kan spelen. Een leeshoekje met een leuke boekenplank en een zitzak, een muziekmobiel voor boven de wieg of een poster die mooi bij de rest van het interieur past. Een vergroting van het geboortekaartje bijvoorbeeld, het sterrenbeeld van je kindje of de eerste foto die je van je kleine uk hebt gemaakt. Via https://www.photowall.nl/posters kun je leuke posters kieen of een eigen print laten drukken. Ook kun je die meteen mooi in een lijst laten zetten, zodat hij jaren meegaat, zonder vies te worden door kinderhandjes of te kreukelen.

Aan de slag

Hèhè, eindelijk is het zover. Je hele moodboard is gevuld. Alles wat je wilt past netjes binnen je budget, dus je kunt aan de slag met het verven, behangen, kopen van meubels en het inrichten. Een zacht oranje muur, een rustige bloemenbehang en houten meubels. Een speelhoekje, mooie gordijnen en de muren mooi aangekleed met een poster en andere lieve prulletjes. Ga jij zo te werk? Het zal je een hoop frustratie schelen. Plannen mag dan niet altijd even leuk zijn (want ja, wie wil nu niet meteen aan de gang?), maar het helpt je wel om een goed beeld te krijgen van wat je wil en wat mogelijk is!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Sanne 29 november 2021 - 14:29

Wat een goede tips! Ik kan ik zeker wat mee 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.