De allerbeste originele verhuistips!

by Tamara

Nee, we hebben nog geen huis gevonden en momenteel heb ik het gevoel alsof dat nooit gaat gebeuren! Maar voor het geval dat het ooit zover komt, leek het me leuk om een blog te schrijven met de origineelste en handigste verhuistips waar iedereen wat aan heeft. Nu ben ik in mijn leven al heel erg vaak verhuisd. Mijn ouders waren dol op verhuizen en dus heb ik samen met hun op iets van zeven verschillende plekken gewoond. Daarna trok ik bij Richard in en samen verhuisden we nog één keertje. Inmiddels wonen we bijna tien jaar in dit huis en zijn we al bijna vier jaar op zoek naar iets anders. Dus ik hoop dat ik binnenkort gebruik kan maken van al deze tips! Hahaha!

Wat nou de allerbeste verhuistips zijn? Dat lees je in dit artikel!

De allerbeste verhuistips!

Verhuizers inschakelen.

Wat me opviel was dat er heel erg veel mensen waren die dit als tip gaven. Dat je het allerbeste gewoon verhuizers kunt inschakelen, die alles voor je inpakken, inladen, naar het nieuwe huis brengen en daar de boel weer uitpakken. Oké eerlijk? Dat lijkt mij dus helemaal niets. Ik hou er helemaal niet van als andere mensen aan mijn spullen zitten en het lijkt me echt verschrikkelijk als je spullen door iemand anders kapot gaan of dat je ze helemaal niet meer kunt vinden. Maar ik snap dat als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om zelf te verhuizen of je in tijdnood zit, dat het dan heel erg handig kan zijn om verhuizers in te schakelen.

Of toch zelf doen?

Mijn voorkeur zou dus uitgaan naar het zelf doen. Zelf alles inpakken, bijvoorbeeld een busje huren en gewoon zelf een paar keer heen en weer rijden. Het scheelt volgens mij een heleboel dat wij vooral naar huizen zoeken in onze eigen woonplaats, dus een paar keer heen en weer rijden is niet zo’n probleem. Het enige wat dan wel weer lastig is, is dat we niet zoveel familie in de buurt hebben wonen die eventueel even zou kunnen komen helpen.

Alles goed labelen en lijstjes bijhouden.

Als er één tip is die ik heel erg vaak kreeg was het wel dat het heel erg handig is als je op de door schrijft wat er precies in zit en vervolgens de dozen nummert. De nummers hou je dan bij in excel of gewoon een ander soort lijstje, zodat je precies weet wat er in welke doos zit en je in het nieuwe huis alles weer makkelijk terug kunt vinden. Het is ook handig om te checken of je alles hebt. Als je de nummers afvinkt bij het inladen, weet je zeker dat er geen dozen achterblijven.

Alles uitzoeken.

Nog een tip die ik heel erg veel kreeg was het zo min mogelijk meenemen naar het nieuwe huis. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle spullen die je vergeten was, alle spullen die je het afgelopen jaar niet gebruikt hebt of de spullen die je nooit meer gebruikt weg te gooien. Zo voorkom je dat je allemaal zooi meesleept naar je nieuwe huis. Van al deze punten gaat dit punt hier nog wel een dingetje worden. Ik gooi zelf heel makkelijk dingen weg, maar vriendje hier is een spullenhoarder en ik mag van hem nooit wat weggooien. Maar goed, we hebben zoveel spullen dat we volgens mij wel een container mogen huren hhaahha.

Verpaktips.

Hier boven las je al een beetje over het labelen en sorteren van je spullen, maar er kwamen ook een aantal hele handige verpaktips binnen. Zoals een volger die vertelde dat je veel makkelijker dingen in grote IKEA tassen kunt vervoeren dan in dozen. Zit eigenlijk best wat in.

Wat ook een handige tip was, was glaswerk enzo goed verpakken in papier, zodat het niet stuk gaat. Van te voren even flink kranten sparen dus!

Je adres wijzigen.

En tot slot, je adres wijzigen! Er zijn een aantal instanties waarbij automatisch je adres gewijzigd wordt, maar heel veel doen dat ook niet. En je wilt natuurlijk niet dat er nog maanden post op je oude adres komt!

Dat waren alle verhuistips? Heb jij nog een goede?

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Annemarie 28 november 2019 - 07:25

wat ik handig vond met onze verhuizing alle kleding in van die vacuum zakken van de action stofzuiger erop en klaar wel even labelen met wat van wie en zomer/winter kleding, 2 of 4 zakken voor 1 euro en scheelt zoveel ruimte en t blijft net opgevouwen dus niet alles door elkaar ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.