De AH moestuintjes komen er weer aan! en ze zijn leuker dan ooit!

by Tamara

Ik kreeg net een heel erg leuk perspakketje binnen! Namelijk de allernieuwste moestuintjes van de AH! En er zitten dit jaar wel een paar hele bijzondere bij! Vorig jaar hebben we alle moestuintjes druk gespaard en geruild tot we compleet waren, deze keer hebben we ze gewoon allemaal in 1 keer! Vorig jaar waren de moestuintjes een groot succes, ik zag elke keer wanneer we bij de albert heijn waren mensen bij de kassa staan wachten op iemand die zijn moestuintjes aan hun wilde geven en ook op social media liet iedereen de groei van de moestuintjes zien!

image

Sowieso is het de laatste jaren helemaal ‘in’ om je eigen groente en fruit te verbouwen. In elk tuincentrum en in elke bouwmarkt heb je wel starterkits voor je eigen moestuin. Buiten dat het gewoon ontzettend leuk is om zoiets met je kinderen op te zetten, is het ook heel erg leerzaam om het hele proces te volgens van zaadje naar plant en van plant naar echt groente of fruit. Tja, er is natuurlijk wel wat geduld voor nodig, maar wanneer het allemaal goed gaat dan heb je ook wel wat!

image

Wat zit er in?

Dit jaar zitten er een paar planten bij die er vorig jaar ook inzaten zoals Broccoli, Cherrytomaat, courgette en Komkommer, maar dit jaar hebben ze voor de superleuke toevoeging Watermeloen gekozen! ik ben zo ontzettend benieuwd of het me echt zal lukken om zo’n heerlijke zelfgekweekte watermeloen te krijgen! Wat ook een leuke toevoeging is, is augurk! deze zat er volgens mij vorig jaar ook niet in en ik ben heel erg benieuwd hoe zo’n zelfgekweekte augurk gaat smaken!

image

Ik ga proberen de groei van de plantjes een beetje bij te houden op mijn blog, nu moet ik al eerlijk zeggen dat ik niet echt groene vingers heb, dus ik ben heel benieuwd of ze hier niet direct allemaal dood gaan hah!

Heb jij vorig jaar de moestuintjes gespaard? En ga je dat weer doen? De moestuintjes zijn verkrijgbaar vanaf volgende week!

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

Simone 3 maart 2016 - 17:19

Leuk zeg! Ik ga ze ook weer sparen. Zo gezellig om te doen 😉 Leuk om te zien welke ‘smaken’ er allemaal zijn dit keer.

Reply
Farah 2 maart 2016 - 22:11

Wat leuk dat de moestuintjes er weer zijn dit jaar!

Reply
Corine 2 maart 2016 - 21:39

Oeh leuk! Wij hebben ze de vorige keer ook gespaard en we gaan het dit jaar ook zeker weer doen!

Reply
janine 2 maart 2016 - 20:48

Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen ik je blogpost naam las hahha. Ik hoop dat ik ze dit jaar wel allemaal kan bemachtigen! Was vorig jaar zo leuk om te doen!

Reply
Linda 2 maart 2016 - 20:24

Wat leuk! Ik houd juist wel van tuinieren (anders heb je er natuurlijk geen blog over), en ik vind het superleuk dat moestuinieren op deze manier gestimuleerd wordt! Echt goed om eens zo’n proces te zien, en dat een groot publiek weer gaat proeven hoe zelfgekweekte groenten smaken!

Grappige toevoegingen ook dit jaar. Ik koop mijn zaden gewoon bij de zadenhandelaar, maar zou ook best blij zijn met zo’n moestuintje.

Reply
Jessica 2 maart 2016 - 20:23

Leuk! Vorige keer alles gespaard, maar helaas werd het niet meer dan sprietjes… 🙁

Reply
Kristien Bonjean 2 maart 2016 - 19:45

Weet je toevallig of ze ook in de AH in België komen?

Reply
Benella 2 maart 2016 - 19:07

Allemaal mislukt vorig jaar, bij het verpotten naar een groter potje ging het fout. Twijfel nog of ik weer een poging waag dit jaar, het was wel leuk!

Reply
Jodi - liefthuis 2 maart 2016 - 18:56

Super leuk pakket. Iedereen weer aan de moestuitnjes. Vraag me stiekem wel af wie er allemaal van z’n eigen moestuitnjes gegeten hebben haha

Reply
Kelly 2 maart 2016 - 18:56

Wat leuk dat je dit hebt gekregen! Wij hebben ze ook gespaard, maar niet heel fanatiek. Het lijkt me wel leuk om ze dit jaar weer te gaan sparen, kijken of het deze keer wel lukt om echt iets zelf te kweken ?

Reply
Nesrin 2 maart 2016 - 18:42

Leuk! Daar gaaaaaan we weer hahaha, ook dit jaar mag dit alles bij oma staan 😉

Reply
demallemolenmoeder 2 maart 2016 - 18:18

Wat leuk. Vooral nu Julia een dreumes is om het samen te doen en haar op spelenderwijs kennis te laten maken en nemen met een stukje biologie.

Reply
Leonie 2 maart 2016 - 17:27

Yay! Super leuk! Ik ben vorig jaar daar ook druk mee geweest, uiteindelijk waren ze zo mooi groot gegroeid en toen hebben we ze overgezet in zo’n vierkante meter moestuin bak. We besloten toen om de hele tuin overnieuw in te richten waardoor onze moestuin helaas ook weg moet. Nu kunnen we weer lekker overnieuw beginnen:)

Reply
Rosie - Lifebyrosie.nl 2 maart 2016 - 17:15

ZO LEUK! Ik kreeg net een appje van Kay dat dit pakket thuis ook op mij te wachten staat dus ik ben super benieuwd :D! XXX

Reply
Eva 2 maart 2016 - 17:08

Zo leuk! Wij hebben vorig jaar heel wat lekkers overgehouden aan ons moestuintje dus ik vind het super dat ze nu weer terug zijn 🙂

Reply
Madelaine 2 maart 2016 - 16:47

Jaaaaaaa leuk!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.