De 12 weken sprong. Help?

by Tamara
12 weken sprong

‘Elke keer als ik zeg dat we zo’n makkelijke baby hebben is het weer een drama.’ zei ik afgelopen weekend tegen Richard. Het is net of het bad karma is ofzo. Altijd als ik heb lopen opscheppen dat Sarah zo’n lieve en makkelijke baby is, dan is het daarna weer drama. Maar goed, altijd was het wel te verklaren, ze was een beetje verkouden, was een beetje moe, had honger of een volle broek, makkelijk op te lossen dus. Alleen deze keer dus totaal niet. Ik heb al een aantal dagen een baby die heeeeel veel wakker is, niet wil slapen en heel erg onrustig is. Normaal ligt ze wel in de box, maar dat wil ze nu absoluut niet. Niks is goed en na wat googlen en wat rekenen kwam er erachter dat het wel eens de 12 weken sprong kan zijn.

De 12 weken sprong.

Zoals ik al een aantal keren vertelt heb, is Sarah gewoon echt een hele makkelijke en tevreden baby. Ze slaapt heel erg goed, lacht veel en is eigenlijk altijd vrolijk. Wanneer er dus eens iets aan de had is dan merk je dat meteen aan haar. de afgelopen dagen was ze echt een beetje huilerig en hangerig. Niets was goed en zelfs als ze bij mij mocht zitten was ze nog niet echt tevreden. Slapen ging ook niet echt lekker. Snachts valt het wel mee, maar overdag wil ze gewoon echt niet slapen en als ze slaapt zijn het hele korte hazenslaapjes waarin je dus even net niks kunt doen.

Symptomen van de 12 weken sprong.

Bij elke sprong zijn de symptomen redelijk hetzelfde, je baby is hangerig en huilerig. Maar ik merk aan Sarah dat ze tijdens deze sprong ook echt behoorlijk gefrustreerd is. Ze wil steeds van alles wat ze nog niet kan. Om maar iets ze noemen, ze wil niet meer plat op haar rug liggen. Dan gaat ze de hele tijd liggen wurmen en gillen. Wanneer ik haar op schoot heb probeert ze ook steeds te gaan zitten. Niets is momenteel goed, ze wil niet op schoot, ze wil niet in de box, niet in de autostoel en niet in de tripp trapp. Heel vervelend voor ons omdat het best lastig is dat ze niet echt tevreden te krijgen is, maar ook heel echt sneu voor haar omdat ze niet echt lekker in haar vel zit.

Wat leert een baby door de 12 weken sprong?

Ik merk aan Sarah dat ze de laatste weken echt begint te kletsen, als je tegen haar praat dan kletst ze heel druk terug en maakt ze allerlei geluiden. Ook kan ze ineens echt lachen met geluid! Zo leuk om te zien! En die interactie met een baby is zo ontzettend leuk! Ook probeert ze nou steeds alles vast te pakken. Ze heeft een beetje scherpe nageltjes, dus ik heb regelmatig een neus die helemaal onder de krassen zit. Maar ook knuffeltjes van verschillende materialen zijn heeeeel populair en ze vind het heerlijk om aan mijn vest of shirts te friemelen.

Ook heb ik het idee dat haar bewegingen iets minder schokkerig gaan? Iets vloeiender dan voorheen.

Maar die sprongetjes zijn toch onzin?

Elke keer als ik over die sprongetjes schrijf krijg ik reacties van mensen die het onzin vinden en er niet in geloven. Dat mag natuurlijk, ik geloofde er bij mijn oudste ook niks van, omdat ik bij hem gewoon helemaal niets merkte van al die sprongetjes. Maar bij mijn andere kinderen merkte ik juist tijdens die sprongetjes heel erg veel verschil en merkte ik ook echt dat ze op die momenten ‘anders’ deden. Dus ja ik geloof er wel in!

Geloof jij in sprongetjes? En heeft jouw kindje ook zoveel last gehad van de 12 weken sprong?  Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Ramona 18 mei 2021 - 22:09

De sprongetjes zijn gebaseerd op een onderzoek die 70 jaar geleden is gestart.
Nee hoor echt geen onzin.. 😊❤️

Als je de aanwijzingen volgt van het boek maak je je het jezelf en je baby makkelijker.

Gewoon doen , baat het niet dan schaadt het niet, toch? Ik heb er iig heel veel aan gehad. Want er komen ook nog sprongen die langer en heftiger zijn en dan kan je zo’n steun goed gebruiken.
Wij hebben regelmatig gehad dat we bijna bij de dokter zaten ,checkten toch nog even of het een sprongetje was en altijd was het er 1.

Reply
Kimberley Bassle 21 februari 2020 - 12:43

Hier ook een 12 weken oude baby, en wat is me dat, ik dacht bij een 2e dat het allemaal wel wat soepeler zou gaan lopen but it ain’t xD,… Hier moeilijker gaan slapen of korter slapen, iets langer wakker, bij het melkje drinken steeds met Dr hoofd draaien, alsof ze de melk niet wil… Maar dat is ook niet waar… Heel erg spartelig als in steeds met haar benen en armen liggen stampen en “fietsen”, handje sabbelen, bellen blazen en al wat je wil… Enfin geen probleem het gaat wel weer over haha 😂

Reply
Simone 24 december 2018 - 06:07

Ik zit midden in de 12 weken sprong. We hebben een super makkelijke baby en het is nu serieus een hel. Ik mag snachts een half uurtje slapen en eigenlijk alleen rechtop met ons jongetje op schoot… Dus echt super zielig voor hem, want zo ken ik hem echt niet, maar begin ook steeds meer zelfmedelijden te krijgen! Hoop dat hij snel weer zichzelf is!

Reply
Annouska 19 december 2017 - 09:56

Oh herkenbar. Die van ons is nu 10 weken en elke keer als ik zeg oh hij is zo makkelijk haha. Ik herken de sprongetjes ook duidelijk, alleen omdat wij een prematuur hadden die 7 weken te vroeg geboren is vind ik het wel lastig die sprongetjes. Want het is een beetje een mix van ontwikkelingen van gecorrigeerde leeftijd en de huidige leeftijd die hij leert en voor hem is dat een enorme prikkeling die hij niet kan handelen. Zo was hij vorige week hele dagen wakker en aan het huilen en snachts ook alleen maar aan het huilen. Bij de vorige sprong was hij alleen maar hangerig.

Gelukkig zijn we er weer even doorheen. Kijkt hij ineens mega gefocust, maakt vol op geluiden en is met zijn handjes bezig. En dat is dan wel weer heel schattig.

Reply
Mathiske -gelukineenrompertje- 19 december 2017 - 09:07

Ik geloof er ook niet zo in, maar toch vind ik het te toevallig. Haha

Reply
Romina 19 december 2017 - 07:51

Bij de eerste waren de sprongetjes goed te merken. Nu bij de tweede merk ik ze eigenlijk niet zo. Zij is een super relaxte luie baby

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.