Dansen in het donker | hoofdstuk 26

by Tamara

Helaas voor Logan moest hij nog wel een paar dagen blijven voordat hij naar huis mocht. Maar toen Noah hem had gehaald en bij ons thuis had gebracht, was hij dolblij en zei hij meerdere keren dat hij ons zo dankbaar was. Het kostte mij wel even om eraan te wennen dat er ineens nog een man in ons huis woonde. Niet dat ik veel last van hem had, integendeel zelfs. Ik had zo weinig last van hem dat ik soms vergat ik dat hij bij ons in huis woonde. Iets dat best ongemakkelijke situaties op had geleverd. 

De eerste nacht dat hij bij ons sliep, werd ik midden in de nacht wakker van Ava die zachtjes aan het huilen was. Normaal gesproken werd Noah wakker van haar, maar hij had een borrel gehad op het werk en sliep iets vaster dan normaal.

Ik had in de avond gedoucht en was te moe geweest om een pyjama te zoeken, dus ik had een onderbroek en een veel te ruim voedingshemdje aangetrokken en was gaan slapen. Toen ik Ava hoorde, liep ik zonder na te denken de gang in naar haar kamer. 

Toen we dit huis kochten was ik heel erg onder de indruk geweest van alle mooie jaren dertig elementen die nog in het huis zaten. Maar één van de dingen waar ik niet zo blij mee was, was de houten vloer op de bovenverdieping. Hij was prachtig, dus we wilden hem niet vervangen, maar hij kraakte wel heel erg en toen ik de gang in liep, hoorde ik aan de andere kant het krakende geluid van voetstappen op het oude hout. 

Shit! Een inbreker? Wat moest ik nou doen? Ik twijfelde even om Noah wakker te maken, maar ik sprak mezelf toe: Je bent geen mietje Roos, je gaat die inbreker gewoon een lesje leren. Zonder te twijfelen rende ik op de inbreker af en mepte hem keihard in zijn gezicht. 

‘AUW Rosie! Waar is dat voor nodig?’

Logan greep naar zijn oog en keek me boos aan. 

‘Lo? I-ik dacht dat je een inbreker was..’

‘En die ga je zo te lijf? Jeetje, als ik een inbreker was dan zou ik meteen rechtsomkeert maken als er een boze hamster in een sexy hemdje mijn kant op zou rennen.’ 

‘Sluip niet zo! Waarom ben je uit je kamer?’

‘Ik wilde beneden naar de wc gaan om Ava niet wakker te maken…’

‘Oh..’ zei ik zachtjes. 

‘Sorry gaat het?’

Hij knikte en in het halfdonker zag ik hem naar me lachen.

‘Ehh Rosie?’

‘Ja?’ 

‘Ik denk dat je even je hemd moet optrekken. Niet dat ik niet van het uitzicht geniet, maarehh..’

Ik voelde aan mijn borsten en merkte dat er ééntje ontsnapt was uit het hemdje.

‘Verdomme…’ zuchtte ik terwijl ik hem terug stopte en mijn armen kruislings voor mijn borst deed. 

‘Geeft niet, het is niets wat ik nog niet eerder heb gezien.’ grinnikte hij.

‘Waarom loop jij hier trouwens zo laat nog over de gang?’

‘Ik dacht dat Ava huilde, maar volgens mij slaapt ze weer.. Dus ik ga ook maar weer slapen…’

Ik draaide me om en mompelde welterusten, waarna ik weer naar mijn slaapkamer liep, waar Noah nog lag te slapen. Hoewel ik verwacht had dat Logan naar beneden zou gaan, merkte ik dat ik de vloerplanken pas weer hoorde kraken nadat ik de deur gesloten had en hij dus mooi van het uitzicht had kunnen genieten. 

Toen ik de volgende ochtend wakker werd, dacht ik heel even dat ik alles gedroomd had, maar toen ik helemaal aangekleed naar beneden liep om nog wat te eten voordat ik aan het werk moest, zag ik dat Logan met een blauw oog aan de tafel zat. 

‘Shit! Is dat echt gebeurd?’

‘Ja! Ik vond wat je vannacht aan had leuker trouwens.’

‘Ssst!’ zei ik beschaamd terwijl ik Noah druk telefonerend de keuken in hoorde komen. 

Hij hing op en keek Logan verbaasd aan. 

‘Wat is er met jou gebeurd!??’

‘Je vrouw! Je had ook wel even kunnen zeggen dat ze flink kan uithalen als je haar snachts besluipt.’

Ik dacht dat Noah boos zou worden, maar hij moest heel hard lachen en pakte de mok koffie aan die Logan hem gaf. 

‘Oh je moest eens weten. Ik probeerde haar tijdens onze huwelijksreis te laten schrikken en ze heeft me van schrik een bloedneus geslagen. Er zit behoorlijk veel kracht in dat kleintje.’

‘Zeg, ik sta erbij hoor. En noem me geen kleintje!’

‘Waarom niet? Je bent toch ook klein?’

Ik rolde met mijn ogen en liep naar de box waar Ava lag te spelen. Ik tilde haar op en liep naar de bank waar ik mijn blouse opendeed om haar te voeden. 

Vanuit mijn ooghoek zag ik dat Logan naar me keek: ‘Wat is er Logan? Niets wat je nog niet eerder hebt gezien toch?’ 

Logan wendde meteen zijn hoofd af en Noah moest lachen. 

‘Wat willen jullie vanavond eten?’ vroeg Logan. 

‘Iets dat niet teveel moeite kost. Ik wil niet dat je teveel inspant.’ zei Noah. 

‘Ik ben niet gehandicapt hoor. Ik ga gewoon vanmiddag voorbereiden en vanavond koken. Jullie zijn er om zeven uur weer toch?’ 

‘Klopt! Verras ons maar! Als er iets is meteen Rosie of mij bellen he?’

Ik zag hoe hij knikte en wat in de kastjes begon rond te kijken. Ik liep naar de kapstok voor Ava’s jasje en legde haar daarna in de autostoel. 

‘Zeg maar dag tegen oom Logan.’ zei ik terwijl ik haar op tafel zette om mijn jas aan te trekken. 

‘Dag klein meisje.. Maak het je tante Flore vandaag maar flink lastig!’

Lachend stapten we in de auto terwijl Logan ons uitzwaaide. 

Gedurende de dag controleerden we een beetje hoe het met hem ging door hem berichtjes te sturen.

He, staat mijn huis er nog? Of is het afgebrand?

Huis is oké, ik heb wel even in je ondergoed la gesnuffeld! De dingen die ik daar gevonden heb… Oh oh oh.. Stoute Rosie!

Ik voelde mijn wangen rood worden en tikte lachend een berichtje terug.

Grapjas, dat bewaar ik niet tussen mijn ondergoed. 😉 maar als je er toch bent, je mag die wasmand met overhemden van Noah wel even strijken. 

Ja, dag! Daar heeft hij een vrouw voor!

Ik stuurde een middelvinger terug en stopte mijn telefoon weer in mijn tas. 

Ik werkte alleen maar op de maandag en de woensdag, dus ik had altijd genoeg te doen met de klanten die nog over waren. De dag vloog om en iets voor zevenen haalden we Ava op bij Flore en reden we naar huis. 

Meteen bij de voordeur kwam ons al een heerlijke geur tegemoet en in de keuken zag ik dat Logan druk aan het koken was. 

‘Het ruikt hier heerlijk broertje!’ zei Noah. 

Hij draaide zich met een lach om en liet zien dat hij risotto aan het maken was. 

‘Dank je! Ik herinnerde me dat dit je favoriete maaltijd van vroeger was?’

Noah liep naar het fornuis en keek in de pannen. 

‘Oma’s risotto met kastanjechampignons? Ik dacht dat dat recept kwijt was?’

‘Was hij ook! Maar ik heb net zolang geoefend tot ik het kon maken en het smaakt echt precies hetzelfde, proef maar!’

Ik zag hoe Logan een hapje uit de pan aan Noah gaf, die meteen knikte. 

‘Oh heerlijk! Nou schep mijn bord maar vol!’

Even later zaten we met zijn viertjes aan tafel, Noah, Logan, Ava en ik. Logan had voor Ava gekookt en hoewel ze al mijn prutjes steeds had uitgespuugd, at ze hierbij voor het eerst haar hele bakje leeg. 

Ik snapte heel goed dat Noah zo enthousiast was, het was de lekkerste risotto die ik ooit gehad had en ik nam me voor ook dit recept van hem te vragen.

Toen we klaar waren met eten ruimde ik de tafel af en zag ik dat Logan naar de koelkast liep om iets te pakken. Hij zette een grote red velvet taart naast me neer en grinnikte. 

‘Ik geloof dat dit ook onder de logeervoorwaarden viel?’

‘God, ik ga zo dik worden in de komende tijd.’ lachte ik. 

‘Doe je wel een beetje rustig aan Lo?’ zei Noah.

‘Ja joh, ik heb boodschappen laten bezorgen en vanmiddag uren geslapen. Ik ga niets doen wat mijn herstel in de weg staat.’

‘Goed zo.’ grinnikte ik. ‘Nou, doe me dan maar een groot stuk, want ik kijk hier al maanden naar uit!’

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Natasja keizer 7 april 2022 - 11:50

Ik kijk elke woensdag en zaterdag uit naar je verhaal!!! Zo leuk om te lezen. Groetjes natasja

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.