Dansen in het donker | hoofdstuk 23

by Tamara

‘Hoe gaat het vandaag met hem?’ vroeg ik aan mijn zusje die in kleermakerszit in de luie stoel een tijdschrift zat te lezen. 

Ze keek naar hem, tikte twee keer tegen zijn arm en haalde haar schouders op. 

‘Volgens mij wel prima.’

‘Flore!’

‘Wat nou? Hij ligt hier maar een beetje, ik snap echt niet waarom we steeds de wacht bij hem moeten houden hoor. Hij wordt toch niet wakker.’

Bij die woorden voelde ik het bloed uit mijn gezicht trekken en meteen bood ze haar excuses aan. 

‘Sorry, ik bedoelde niet.. Ik hoop dat hij wakker wordt, maar het duurt al ruim een week.’

‘Hij wordt wakker.. Ik weet het zeker..’ zei ik vastbesloten. 

‘Oké.. Wat vindt Noah er eigenlijk van dat je hier zit?’

‘Wat moet hij ervan vinden dan?’ 

Flore zuchtte en klapte haar tijdschrift dicht.

‘Weet ik veel, hadden jij en Logan niet helemaal de hots voor elkaar enzo?’ 

Ik giechelde en knikte. 

‘Ja klopt, maar dat is lang geleden..’

‘Nou, tussen ons gezegd.. Ik snap dat je getrouwd bent met Noah en een baby hebt, maar Logan is een stuk knapper.’ 

‘Flo! Mijn god.. Dat zeg je toch niet? Bovendien, viel jij niet op vrouwen ofzo?’

‘Ja! Maar ik ben niet blind. Hij past qua uiterlijk ook beter bij je, met die donkere boze uitstraling. Hij is een beetje een bad boy.. Net als dat jij niet zo braaf bent als dat je je voordoet.’ 

Ik rolde met mijn ogen en duwde mijn zusje van de stoel af. 

‘Zulke dingen moet je niet zeggen Flo, het is allemaal al lastig genoeg…’ 

‘Het is zo lastig als je het zelf maakt. Bovendien.. Door dit hele gedoe zie je hoe kort het leven kan zijn. Straks gaat hij dood voordat je ooit met hem gewipt hebt.’

Ik pakte het extra kussen van de vensterbank en gooide hem naar Flores hoofd, die lachend de kamer uit liep. Het was maar goed dat Logan er waarschijnlijk niets van had meegekregen, want hij had in een deuk gelegen om die rare uitspraken van mijn zusje. 

Ik boog me over hem heen en veegde een plukje zwarte haren uit zijn gezicht. 

‘He Lo.. Ik ben er weer.. Rosie..’ zei ik zachtjes. 

Ik ging naast hem in de stoel zitten en zuchtte. 

‘Vandaag kan ik niet zo heel erg lang blijven. Ik heb niet zo heel erg lang oppas en ik wil Ava niet steeds weg moeten brengen om bij jou te zijn.. Maar ik wil ook niet dat je weer alleen bent.. Je bent de laatste tijd al zo vaak alleen geweest…

Ik pakte zijn hand vast en aaide zachtjes over de warme zachte huid van de bovenkant van zijn hand. 

‘Heb je gehoord wat mijn zusje net zei? Ze moest eens weten wat we tijdens oud en nieuw op je aanrecht hebben gedaan.’ Ik grinnikte zachtjes en dacht terug aan die nacht. 

‘Ik kan me de nacht dat ik je voor het eerst ontmoette nog precies herinneren Lo.. Ik ging met Lou naar die rare kroeg, waar die enge man me betastte en daar was jij ineens. Groot en beschermend.. En verschrikkelijk arrogant! Je noemde me een kind en daar was ik zo boos om! Maar tegelijkertijd vond ik je zo ontzettend leuk en knap.. Ik hield mezelf voor dat ik een hekel aan je had, maar in werkelijkheid hoopte ik ontzettend om je nog een keer te zien.. En die keer daarna.. Dat ik je zag in Scepter en je me zoende.. Wauw… Je hebt geen idee hoe vaak ik teruggedacht heb aan dat moment en wenste dat we terug konden gaan naar hoe het toen was. Hoe makkelijk ons leven nog was en dat we alles konden doen wat we wilden…’

Ik zuchtte even en keek naar zijn gezicht. Zijn donkere wimpers wierpen een schaduw op zijn wangen en zijn baard was langer dan ik hem ooit gezien had. Maar zelfs nu, op dit moment zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik hem niet knap vond. Want ik hoefde maar naar hem te kijken om die ellendige kriebels meteen weer te voelen.

‘Wat denk jij Logan? Als we terug konden gaan in de tijd, naar die ene avond waarop we voor het eerst zoenden.. Zou er dan iets veranderd zijn? Zouden we een relatie met elkaar hebben gekregen en had ik dan misschien nu een baby met jou gehad? Ik weet dat we qua karakter heel goed bij elkaar passen en ik kan met niemand zo goed praten als met jou.. Maar hadden we de jaren overleefd denk je?’

Ik zuchtte en aaide nogmaals over zijn hand, die roerloos bleef liggen. 

‘Ik heb in mijn leven heel erg veel fouten gemaakt en dingen gedaan die graag zou willen vergeten.. Maar bij jou heb ik dat niet.. Alles wat wij gedaan hebben voelt goed en ik denk dat als jij niet twee keer mijn hart had gebroken, dat we dan best wel een kans hadden gehad..’

Plotseling dacht ik terug aan het moment dat hij in de gang in elkaar zakte en naar adem hapte en deed mijn best om mijn tranen in te houden. 

‘Je mag gewoon niet dood gaan Logan.. Ik moet je nog zo ontzettend veel vertellen, Ava heeft een oom nodig die haar alle belangrijke dingen kan vertellen die jij mij ook hebt geleerd.. Noah heeft zijn grote broer nodig.. Je moeder en zusje zijn weg, Ben zit in de gevangenis.. Jij bent alles dat hij nog heeft. Je mag hem niet in de steek laten…’

Met een zucht veegde ik de tranen van mijn wangen en ging staan.

‘Het klinkt egoïstisch.. Maar ik wil gewoon zo graag dat je wakker wordt Lo. Je mag me niet in de steek laten.. Alsjeblieft.. Word wakker.. Ik heb je nodig!’

Ik snapte niet helemaal waarom, maar zonder na te denken boog ik me naar hem toe en drukte mijn lippen op zijn wang. Ik ademde diep in en voelde een traan van mijn wang op de zijne rollen. Met een zucht liet ik hem los en veegde mijn traan snel van zijn wang. 

‘Nou… Dan ga ik maar.. Ik geloof dat Noah straks nog bij je komt kijken.’

Ik deed mijn jas weer aan en pakte mijn tas, waarna ik het gordijn openschoof. 

Ik schoof hem net dicht toen ik heel zacht mijn naam dacht te horen.

Meteen bleef ik een paar seconden staan, omdat ik twijfelde. Maar al snel hoorde ik het weer. 

‘Rosie.. Wacht…’

Ik deed het gordijn weer open en zag twee grote donkere ogen mijn kant op kijken.

Twee ogen waarvan ik bang was dat ik ze nooit meer zou zien.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.