Dagritme als moeder van drie !

by Tamara

Ik vroeg jullie vorige week wat jullie nou echt leuk zouden vinden om te lezen! Daar kwam uit dat heel veel wilden weten wat mijn dagritme is als moeder van drie kinderen. Nou dat is.. Vooral heel druk! Haha! Dus ik besloot een dagje te ploggen om jullie een kijkje te kunnen geven in mijn leven als nieuwe moeder van drie .

image

Zo worden we s’ochtends wakker om 7 uur. Floris had het erg warm vannacht en was bij ons in bed gekropen. Lauren werd na een voeding van 3 uur, om 6 uur wakker. Best netjes toch? Na de voeding van 6 uur laat ik haar lekker bij me liggen.

Ondertussen ligt Maxim al te zingen in bed en speelt hij wat op zijn kamer. Als hij hoort dat wij ook wakker zijn komt hij meteen even met zijn broertje en zusje knuffelen. Daarna stapt hij bij Richard onder de douche en kleed hij zichzelf aan, terwijl ik Lauren aankleed.

image

Net nadat ik Lauren aangekleed had spuugte ze een beetje en heb ik haar weer omgekleed! Vandaar de twee setjes haha

Dan gaan we allemaal naar beneden. Lauren ligt even in de box, ( waar ze een hekel aan heeft) en Maxim zingt een liedje voor haar. Ondertussen smeer ik broodjes voor het ontbijt en voor Rich zijn werk en snijd ik Maxims fruit. Na het ontbijt zwaaien we Richard en Maxim uit. Tot de vakantie brengt Richard Maxim nog naar school, daarna mag moeders aan de bak! Haha!

image

Ik ga even op de bank zitten om Lauren te voeden en even wakker te worden. Floris komt er gezellig bij zitten met zijn broodje dat nog op tafel stond. Floris heeft een ontzettend ochtendhumeur en moet ook even wakker worden. Zodra Lauren klaar is met drinken, leg ik haar in de oh zo gehaaaaatte box ( dat laat ze horen ook) en gooi ik eerst boven alle ramen open en haal ik de was op. Ja je kunt je lol op qua wassen met 3 kinderen. Wanneer de nieuwe was draait besluit ik even te gaan ontbijten. Alleen is Lauren het daar niet erg mee eens en aan het gillen. ( jep, meisjes gillen aaaaalles bijelkaar als ze iets willen, doet haar moeder nooit trouwens, dus heeft ze niet van mij, ahem) dus broodsmeren met kind op de arm als een pro en met haar op het aankleedkussen op tafel even eten. Want ja Mevrouw Lauren, als mama niet eet, heb jij ook niks.

image

Ondertussen is Floris lekker in de tuin aan het spelen. Het is nu nog niet zo bloedheet buiten, dus hij heeft geluk. Als Lauren eindelijk slaapt, hang ik de was van gisteravond op en ruim de chaos in huis op, terwijl ik druk mijn best doe de enorme stapel nog op te vouwen was te negeren. Daarna speel ik nog even buiten met Floris en dan is het tijd om Maxim te halen! Dus even omkleden, ( ik loop er meestal echt als een slons bij thuis! Haha! Zeker met dit weer) Lauren wakker maken en voeden, kinderen in de bakfiets en gaan!

image

Dramaqueen Lauren en Floris die zijn bakje mandarijn meesmokkelt voor onderweg!

Zoals je ziet heeft Lauren er ontzettend veel zin in, maar zodra ze in de fiets staat vind ze het gelukkig prima en stopt ze met huilen. Het is ongeveer 10 min fietsen en gelukkig vind ze het heel fijn in de fiets!

image

Bakkie vol!

Op de terugweg verteld Maxim wat hij allemaal gedaan heeft op school gedaan heeft en dat hij zo lekker gaat zwemmen. ( uhuh plonsen in dat mini zwembadje dus) thuis trekken ze dan ook meteen hun zwemkleding aan en ploffen in het badje terwijl ik Lauren even voed en daarna hun brood smeer. Ze eten gezellig samen hun brood op op de bank buiten en nog voordat ik erbij kan gaan zitten, zijn ze al klaar en gaan ze ervandoor!

image

Ik plaatste deze foto al op Instagram, waar uit kwam dat ik best een bikini aankan, ook als net bevallen moeder van drie

Vandaag heb ik voor het eerst geprobeerd Lauren op haar buik te laten slapen. Ze slaapt namelijk erg onrustig overdag en ik vind het wel fijn als ze even wat langer achter elkaar doorslaapt. En met succes! Ze sliep 4 uur achter elkaar zodat ik even alle was kon wegwerken en even alles een flinke poetsbeurt kon geven! Na het afwassen maak ik altijd een sopje om even snel alles af te nemen, ik vond dit schoonmaakmiddel bij jumbo en hij ruikt heeeeeerlijk!!

image

Poetsen poetsen poetsen.. En was opvouwen terwijl ik Orange is the new black kijk!

Om half 2 zag ik dat floris toch wek moe werd en na een supersnelle douche ging hij lekker naar bed! Kon ik nog even verder schoonmaken .. Zucht. Ja met 3 kinderen word wel alles 3 keer zo snel vies en ik was de afgelopen dagen nergens aan toe gekomen.

image

Om 4 uur was het pakketjestijd! Altijd leuk! Er zaten wat leuke dingen voor mijn blog bij, kleding voor de jongens van de WE en een pakketje van Noppies met iets om te reviewen en een superleuk setje voor Lauren!

image

Inmiddels waren Floris en Lauren ook wakker en dronken we alle vier wat! Na wat spelen was het tijd om te koken. Lauren deed een tukje in de kinderwagen in de keuken terwijl ik aan het koken was en de jongen renden een beetje heen en weer tussen de tuin en de bank binnen. Om half 6 was Richard thuis en gingen we eten.

image

Na het eten ging Richard nog even met de jongens spelen en daarna vertrok hij zoals elke avond naar de sportschool. Na nog heel even tv gekeken te hebben deed ik alledrie de kinderen in bad en Maxim vast naar bed. Toen Maxim sliep was het ook tijd dat Floris naar bed ging en daarna Lauren.

Nou en s’avonds ben ik werkelijk doodop, dus zodra Lauren sliep, heb ik heeeeeeerlijk lang en koud gedoucht en ben ik naar bed gegaan!

Dit was mijn dagje met 3 kinderen. Nu moet ik zeggen dat ik vandaag echt superveel geluk had dat Lauren zo lang sliep. De afgelopen week deed ze steeds alleen hazenslaapjes waardoor het huis eigenlijk steeds een chaos was. Dit was dus echt een rustig dagje!

En valt het jullie mee? Haha!

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Benella 3 juli 2015 - 14:37

O ik wordt al moe als ik dit alleen maar lees, knap hoor! Ik heb mn handen nu al vol aan 1! Leuke bakfiets!

Reply
Marisca- Mamablogger 2 juli 2015 - 20:25

Jeetje, wat doe je dat goed zeg! Ik kan mij helemaal voorstellen dat je ‘s avond compleet bent uitgeteld. Wel heel leuk om even in jouw leven te kijken.

Reply
Nanouk 2 juli 2015 - 20:03

Wat een drukke dag! Wat doe je dat goed zo, je komt heel relaxed over! Gaat je man iedere avond sporten? Nu heb ik een bodybuilder voor ogen… Verder ben ik niet nieuwsgierig hoor;) Slaapt Lauren ook s nachts op haar buikje? Dat lijkt me best eng eigenlijk. Of slaapt ze bij jullie op de kamer in de co-sleeper? En vinden haar broers het nog steeds leuk dat ze een zusje hebben?

Reply
Charlotte 2 juli 2015 - 18:51

Ook een buikslaper hier… Kwamen we alleen pas erg laat achter haha

Reply
Malou 2 juli 2015 - 18:22

Heel leuk om te lezen, en het lijkt me behoorlijk druk!

Reply
Eline 2 juli 2015 - 15:14

Leuk om te zien hoe je het allemaal doet zo op een dag! Goeie tip van het op het buikje slapen, ook eens proberen met de kleine!

Reply
lin 2 juli 2015 - 14:02

Echt leuk om te lezen! En ik ben het eens met Femke! Mijne kwam ook zeker niet eerder weg dan dat ze allemaal lagen te slapen ! hihi

Reply
Jolet 2 juli 2015 - 12:48

Wat heb jij een druk leven, zeg!

Reply
Marijke 2 juli 2015 - 09:59

Dat slapen is ook zo herkenbaar. T sliep alleen bij mij, tot ik ontdekte dat hij op zijn buik wilde liggen. En ik kon eindelijk weer wat doen in huis

Reply
Femke 2 juli 2015 - 09:36

Jep, ook een buikslaper hier. Uuuuuren slapen zo, heel fijn. Anders maar halve uurtjes. En het hele avondritueel alleen? Wow meid! Het is misschien ook maar wat je gewend bent, maar met 2 kids heb ik het extra paar handen van mn vent echt nodig. Daarna mag ie pas weg haha. Leuk om te lezen hoe het bij een ander gaat…

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 2 juli 2015 - 09:20

Leuk om te zien… maar poetsen met dit hete weer.. Pfff moet er niet aan denken!

Reply
Elisabeth 2 juli 2015 - 08:50

Heel interessant om te lezen! En petje af hoor

Reply
Whitney ♡ Whtnysworld 2 juli 2015 - 08:38

Hier ook een buikslaper. Had mijn zoon ook en ik ook. Anders kom ik echt nergens aan toe. Hou van dit soort artikelen, fijn om wat vergelijking te lezen.

Reply
Dineke 2 juli 2015 - 08:26

Zulke blogs vind ik echt leuk om te lezen! Respect zeg wat je allemaal doet, je komt aan jezelf amper toe zo te zien. Maar dat komt vast omdat ze nu nog klein zijn natuurlijk. En die eeuwige was! Vreselijk haha

Reply
Kirsten 2 juli 2015 - 08:22

Wow supermama… En schoonmaken met dit warme weer… Ik word er alleen maar heel erg lui van ?

Leuk om te lezen hpe zo’n dagje met 3 kids eruit ziet!

Liefs Kirsten
( love zen mama)

Reply
Linda 2 juli 2015 - 08:07

Leuk om te zien toch nog een vrij volle dag met dit weer. Moet er niet aan denken. Hier loop ik er thuis ook zo luchtig mogelijk bij. Moet wel leuk blijven.

Reply
Sylvie 2 juli 2015 - 07:32

Zo leuk om te lezen! Ivar heeft ook een poosje op zijn buik geslapen, en vanaf een week of 8 weer op zijn rug en ingebakerd. Dat scheelde zo veel!!

Reply
Saskia 2 juli 2015 - 07:17

Ooh die inieminie hazenslaapjes hebben wij ook hier. Niks aan, ik ga Sophia ook proberen op haar buik te laten slapen! Leuk om te zien hoe jullie ritme er nu uitziet!

Reply
Josan 2 juli 2015 - 06:57

Lekker hé die drukte? Je doet het goed 🙂 Ik Baker mijn onrustig beebje altijd in of stop haar in de draagdoek. Dan heb ik mijn handen vrij, slaapt ze ook 3 uur en kan ik bloggen… Ik bedoel poetsen

Reply
Tamara 2 juli 2015 - 07:05

WhahHahaha grapjas!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.