Charissa -De verhuizing en een rondleiding

by Charissa

Na weken lang keihard gewerkt te hebben, met veel hulp van vrienden en familie is het zover.

WE GAAN VERHUIZEN!

Het huis is nog lang niet af maar wel bewoonbaar.

We hebben ons huishuur maar een jaar kunnen huren dus we hebben ook geen andere keus dan te verhuizen, en dat geeft helemaal niets. Hier hebben we al 2 jaar lang naar toe gewerkt en eindelijk is het dan zover.

Helaas hebben we nog geen stroom , water en internet . Geen badkamer of toilet. Oh en de keuken is ook nog niet geleverd .

Luxe kamperen in eigen huis hebben we het genoemd. haha!

 

Zodra we er wonen gaan we verder bouwen.

 

27 juni 2020

 

Vandaag is het gelukkig niet zo warm meer als afgelopen weken en de hulptroepen staan al vroeg op de stoep.

M’n moeder past op de kinderen en m’n schoonmoeder, m’n zusje  en beste vriendin komen helpen verhuizen.

De meeste dozen hebben we gedurende de week al verhuisd,

dus nu hoeven we alleen nog maar alle grote meubels te verhuizen

Het naar binnenbrengen van de meubels is wel een uitdaging aangezien we in de gang nog geen vloer hebben en dus alleen een loopplank hebben naar de woonkamer en er verder kijk je zo de kruipruimte in.  oeps!

Na een aantal uur flink doorwerken en een paar ritjes van huurhuis naar het nieuwe huis , zijn we intens gelukkig dat we over zijn.

Na al het werk wat we er in hebben zitten gaan we voor het eerst in ons droomhuis slapen.

En goed slapen , dat hebben we zeker gedaan.  Of het nou de vermoeidheid, het feit dat het hier super donker is buiten, de rust of de geur van al dat hout is.. we hebben super goed geslapen.

de volgende dag zijn we, na een lekker ontbijtje ,  vooral druk geweest met spullen op de juiste plek te zetten en het huis huis schoonmaken.

 

S’avonds kwamen we (lekker op tijd) tot de ontdekking dat we niet konden koken want het camping gasstel die we hadden besteld was nog niet binnen en keuken natuurlijk nog niet geleverd of werkend.

We hebben toen maar de houtkachel in de tuin aangezet en lekker een pan soep opgewarmd . Welkom in Oosterwold haha!

 

De keuken!

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de keuken want onze keukenboer belde op vrijdag einde middag dat ze er op maandag zouden zijn om de keuken te komen leveren en monteren, yes!!

En zeg nou eerlijk, deze keuken past zo goed in ons houten huis. Ik ben er nog steeds elke dag blij mee.   Koken en bakken zijn een hobby van me en daarnaast kan ik straks in deze keuken onze flinke oogst uit de moestuin gaan verwerken .

 

 

 

16 juli 2020

Ik moet eerlijk toegeven dat we de eerste 2 weken bijna niets gedaan hebben. we hadden allebei even de rust nodig . even bijkomen van al het harde werken, dus we hebben vooral lekker samen wijntjes gedronken. Uit eten geweest en veel geslapen.

 

Na deze 2 weken hebben we de draad weer opgepakt, lekker een begin gemaakt aan de moestuin. en hebben we besloten toch beneden een laminaat vloer te nemen.  Onze vloer is gemaakt van vurenhout. dit is mega zacht hout en heeft veel behandeling nodig om überhaupt met kinderen een beetje toonbaar te blijven.   de vloer behandelen voor de verhuizing is sowieso niet gelukt omdat het te warm was. en om nu de vloer in de grondverf te moeten zetten , en meerdere lagen lak terwijl we er wonen zag ik sowieso niet zo zitten dus dan maar laminaat , lekker kidsproof!

daarnaast zijn we ook begonnen met de toilet. Jef heeft de ombouw gemaakt voor de inbouwspoelbak  en ik heb daarna getegeld en gevoegd. .

en jongens, ik kan je vertellen dat de eerste keer naar de wc gaan heerlijk was hahaha!

Eindelijk niet meer midden in de nacht naar buiten moeten naar de dixi.

 

 

Noem ons gek maar we zitten nog midden in de bouwperikelen maar we hebben toch besloten dat het tijd is voor een kitten.

We hebben haar kunnen ophalen bij Jef z’n nichtje. De kitten is een meisje en heet Evy.

En uhh, daar waren we eigenlijk helemaal nog niet klaar voor.. we hadden binnen nergens nog deuren en in de gang hadden we nog steeds geen vloer.

we hebben dus als een gek gewerkt om die 2 dingen als eerste in orde te maken. geeft weer wat extra motivatie zullen we maar zeggen

 

Daarna is Jef vooral bezig geweest met het dak. Het dak was al waterdicht maar de dakpanplaten zaten er nog niet allemaal op. Het resultaat is prachtig.  Er komt nog wel een stuk overstek, waardoor het lijkt alsof we 2 grote dakkapellen hebben. maar dat kan later in de bouw. Andere dingen gaan even voor.

Binnen is het nu leefbaar en voor nu even af. Nu de herfst er aankomt heeft de buitenkant afmaken prioriteit. De muren moeten geïsoleerd worden en ook het plafond van de slaapkamers. S’nachts wordt het al snel koud en voel je het binnen waaien als het buiten waait.

voor nu niet erg maar niet heel fijn als het straks gaat vriezen.

We hebben besloten de pellet kachel alvast te laten instaleren , zodat we het toch lekker warm hebben binnen.

Hij geeft super veel warmte maar ook sfeer, waardoor ik besloten heb onze witte grote buffetkast te verkopen en een luie stoel daar neer te zetten om een knus leeshoekje te maken

Milan kan zijn geluk niet meer op als hij een mifi kastje krijgt en weer lekker op de playstation kan.

 

 

Ik zal jullie in  m’n volgende blog meenemen in het nutsen verhaal. want stroom, water en glasvezel krijgen in Oosterwold is nog een hele uitdaging . Zoals het er nu naar uit ziet moeten we nog tot in het nieuwe jaar wachten tot we aangesloten worden.

Dat betekent nog maanden niet in huis kunnen douchen, de was kunnen doen, tv kunnen kijken , maar ook nog maanden lang de afwas doen met de hand. en dat terwijl we gewoon een vaatwasser hebben , zucht.

Ook heeft Jef te horen gekregen dat hij vanaf 1 november geen werk meer heeft.

Ach, achteraf kunnen we er vast om lachen ; )

 

Veel liefs , Charissa.

 

Volg me op Instagram om alle bouw foto’s te bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.