Groetjes uit Frankrijk! Vakantieblog deel 1.

by Tamara
camping la Croix du Vieux Pont

Een hele tijd geleden vroeg ik jullie al om tips voor een vakantie met 4 kinderen. Een hotel is namelijk redelijk onbetaalbaar voor ons en ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om met vier kinderen in een tent te gaan zitten. Vlak daarna kreeg ik een mailtje van Canvas Holidays of ik een week in een park naar keuze wilde verblijven met mijn gezin. Zo gezegd zo gedaan en al snel hadden we een meivakantie naar camping la Croix du Vieux Pont in Noord Frankrijk geboekt. We verbleven in een prachtig houten chalet met een ontzettend mooi uitzicht op een geweldige plek. Hoe ons deze week bevallen is? Dat lees je in deze blog!

(Oké, stiekem zitten we nu niet meer in Frankrijk. Maar afgelopen week wel. Ik schreef daar deze blog, maar de verbinding was zo slecht dat het niet lukte hem online te zetten. Daarom publiceer ik hem nu!)

Een weekje naar camping la Croix du Vieux Pont.

Vroeger gingen we elke vakantie met de camper naar Zuid Frankrijk. Ik weet nog dat we altijd heel erg lang onderweg waren en ik altijd met mijn broertje in de tent naast de camper sliep. Hoewel het me zelf dus niet zo heel erg leuk lijkt om met zijn allen in een tent te gaan slapen, had ik wel veel leuke herinneringen aan Frankrijk en toen we een vakantie uit mochten zoeken wist ik dan ook al vrij snel dat het Frankrijk zou worden. Ik moest Richard alleen nog wel even overtuigen, die zag het niet zo zitten om met vier kinderen een heel groot stuk te gaan rijden, maar nouja, ik ben nogal overtuigend hahhaha.

En toen begonnen de voorbereidingen. 1 van die voorbereidingen was het aanvragen van de id-kaarten van de kinderen. Nu hebben degenen die mij op Instagram  volgen vast al het één en ander meegekregen, maar dat ging dus niet helemaal vlekkeloos. Ik moest van te voren een afspraak maken, nu is dat niet zo gek en vier weken van te voren ging ik naar de site van de gemeente om een afspraak te maken. Nou een afspraak voor 1 kind maken was niet zo’n probleem, maar aangezien ik natuurlijk vier kaarten nodig had, moest ik ook vier plekken reserveren. De eerste plek die daarvoor was, was de maandag voor we zouden vertrekken. Voor de zekerheid belde ik de gemeente met de vraag of ze dan wel op tijd klaar zouden zijn, maar ze verzekerde me dat ik ze donderdag zou kunnen ophalen (vrijdag was koningsdag) dus daar hoopte ik dan maar op. Dus maandag een heel ren en vliegwerk om pasfoto’s met de kinderen te maken, de toestemmingsformulieren uit te printen (natuurlijk gaat op zo’n moment altijd eerst de printer stuk dus ik moest hem eerst repareren.) en ook nog met de kinderen allevier tegelijk van die id kaarten aanvragen. Nou, hoe het ging met vier kinderen op het gemeentehuis dat laten we maar even achterwege, maar aan het einde zei de vrouw dat ze dinsdag 1 mei opgehaald konden worden? Ehh, 1 mei? Dan horen we al 2 dagen in Frankrijk te zijn. Dus ik baaaalde als een stekker en mopperde flink wat op instagram stories, waar veel mensen zeiden dat ze vaak eerder klaarliggen, dus ik besloot ze gewoon donderdag te gaan halen. En ze lagen er! Gelukkig! Een last van mijn schouders!

Voor wie nu denken, jaaa maar dan had je maar spoed moeten doen. Ehh ja.. Nou.. Dat kostte even 200 euro extra. De id kaarten waren al 30 euro per stuk en daar kwam nog even 15 euro per kind aan pasfoto’s overheen. Dus dat werd een beetje te gek.

De reis naar Frankrijk.

Het hele weekend bracht ik door met inpakken en zondag was het dan zo ver. We pakten de auto in, ik gaf Sarah nog een laatste voeding en huppa! Onderweg naar Frankrijk. Ik had voor elk kind een tasje met leuke spulletjes gemaakt en daarnaast wat lekkers, broodjes en wat fruit. Daarnaast had ik zelf nog een tas vol met eten en drinken, dus aan de voorbereiding lag het niet. De eerste paar uur gingen redelijk, we moesten ongeveer 6 uur rijden, dus we hadden bedacht  onderweg 1 á 2 keer te stoppen. Nouja, we zijn onderweg inderdaad 2 keer gestopt, maar ja. De heenweg was niet echt leuk. De drie oudste kinderen deden het prima, maar Sarah kon niet helemaal goed in slaap komen en ze had bovendien heel erg last van haar doorkomende tandjes. Op een gegeven moment hebben we dus maar besloten gewoon door te rijden en toen viel ze gelukkig in slaap.

Over camping la Croix du Vieux Pont.

Om 5 uur kwamen we op de camping la Croix du Vieux Pont aan, waar we naar het chalet werden gebracht door twee medewerkers van Canvas Holidays. Nu was ik vergeten beddengoed erbij te boeken, dus dat moest Richard nog gaan halen. Gelukkig hadden ze het wel op deze camping. Ik las op de site dat er niet op elke camping linnengoed aanwezig is, dus ik maakte me al een beetje druk, maar gelukkig kwam het helemaal goed.

We verbleven in een 10 persoons chalet. Echt, mocht je naar deze camping gaan en je hebt een wat groter gezin of je bent met meer mensen, deze chalets zijn echt een enorme aanrader. Ze zijn heel groot en ruim, hebben 4 slaapkamers en twee badkamers en die van ons stond echt op een prachtige plek aan het meer! Wat ons ook opviel was dat het chalet echt heel erg schoon was. Het rook overal echt heerlijk fris en schoon! Vaak ruiken vakantiehuisjes toch een beetje muffig, maar dat was bij deze echt niet zo.

camping la Croix du Vieux Pont ligt aan de rand van Berny-Rivière een klein dorpje met ongeveer 600 inwoners. We hebben op woensdag een wandeling door het dorp gemaakt en we werden er spontaan een beetje verliefd op. Wat een ontzettend leuke huisjes! En alles is zo mooi groen! Berny-Rivière ligt tussen de heuvels en de omgeving is echt prachtig.

Op de camping zelf zijn een heleboel dingen te doen. Er is een zwembad met daarin meerdere zwembaden en glijbanen, zowel overdekt als buiten. Er is een speelhal met een soort ballorig gedeelte met een ballenbak, een bowlingbaan en een gedeelte waar je kunt lasergamen. Ook is er een kleine supermarkt, een cafe, een snackbar en een restaurant. Ook buiten is er genoeg te doen op camping la Croix du Vieux Pont. Er zijn twee grote meren, eentje waar je in kunt zwemmen met een strand en eentje waar je op kunt varen met bijvoorbeeld een bootje dat je kunt huren. Daarnaast zijn er luchtkussens, trampolines, meerdere speeltuinen en een minigolfbaan. Je hoeft je dus echt geen moment te vervelen!

Onze eerste dagen op camping la Croix du Vieux Pont.

Het enige wat wel een beetje jammer was, was dat het heel erg slecht weer was. De huisjes zijn van hout en hebben niet echt isolatie, dus als het koud is buiten, wordt het ook niet zo snel weer warm. Hoe hoog ik de verwarming ook zette, het werd gewoon niet warm in het huisje. Die eerste avond waren we echt heel erg moe en we besloten dan ook maar op tijd naar bed te gaan. De bedden sliepen overigens prima, nog een pluspunt aan het huisje haha.

De volgende dag stormde en regende het keihard. Gelukkig waren we hierop voorbereid, want dit hadden we al op het nieuwsbericht gelezen. We besloten in de ochtend maar te gaan zwemmen, de kinderen zijn echte waterratten en zijn echt dol op zwemmen, dus ja.. Dan heb je weinig keuze haha. Het zwembad is erg mooi van binnen, maar doordat het buiten erg koud was, was het dat binnen ook. Zelf had ik er niet zo veel last van, maar Lauren en Sarah hadden het echt heel erg koud en daarom besloten we al snel om weer uit het water te gaan. Die middag brachten we door in de speelhal en een beetje thuis in het huisje.

Stiekem baalde ik wel een beetje. Zit je op zo’n prachtige plek, kun je eigenlijk niets doen omdat het zulk rotweer is. Gelukkig werd het weer daarna beter en hebben we een heleboel leuke dingen gedaan. Zo gingen we onder andere een dagje naar Disneyland! Ook stopte er nog een ambulance bij ons voor de deur, maar daarover lees je in het tweede deel van mijn vakantieblogs!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.