Je buik missen na de zwangerschap.

by Tamara
buik missen na de zwangerschap

Inmiddels kan ik het me helemaal niet meer voorstellen, dat ik 4 keer met een enorm grote buik heb mogen rondlopen met daarin een kindje. Als ik nu naar mijn buik kijk is hij namelijk een stuk kleiner, een stuk flubberiger en hoewel ik soms nog wel wat beweging voel, zijn dat vaak mijn darmen en geen baby. Je buik missen na de zwangerschap, is dat iets dat normaal is? Hebben meer vrouwen dat of ben ik de enige? Ik vertel je er alles over in deze blog.

Je buik missen na de zwangerschap.

Toen ik deze blog schreef, was ik net 3 weken geleden bevallen van mijn derde kindje. Drie weken geleden liep ik nog met een prachtige zwangere ronde buik rond. Want toen was ik alweer 40 weken zwanger! Hoe langzaam de tijd naar de uitgerekende datum toe gaat, de tijd erna gaat altijd heel erg snel. Toen had ik absoluut geen idee dat mijn dochter de volgende dag zou besluiten om geboren te worden. Maar met 40 weken en één dag kwam mijn dochter ter wereld en was mijn buik weer helemaal leeg.

Nu / 3 weken geleden

Nu / 3 weken geleden

Je buik missen na de zwangerschap, wanneer begon het bij mij?

Ik merkte dat het bij mij al vrij snel na de bevalling begon.  Ik betrapte mezelf er de eerste week maar al te vaak op dat ik met een hand op mijn buik stond mijn vet te aaien.. Helemaal uit gewoonte natuurlijk, want dat is toch wel iets dat ik heel erg vaak deed tijdens mijn zwangerschap. Inmiddels ben ik geen buikaaier meer, maar het voelde toch wel heel gek zo’n lege buik ineens. Je bent die zwangere buik vol beweging zo gewend en dan ineens is hij weg! ( Of nouja, niet helemaal dan in mijn geval haha.)  Vooral na de bevalling als hij zo zacht en ‘flubberig’ is, dat vond ik toch wel zo ontzettend vreemd voelen! Na de bevalling in de kraamweek voelt de kraamverzorgster regelmatig aan je buik of je baarmoeder goed krimpt  en als ze dan even op je buik drukken en je al dat vel heen en weer ziet bewegen! Nee doe mij dan maar een mooie volle baby buik. Haha!

Je bent nooit alleen!

Oké, je buik missen na de zwangerschap is dus niet zo heel erg gek, maar er was nog meer wat ik heel erg miste. Zwanger zijn is zo ontzettend bijzonder! Je bent namelijk nooit alleen. Ik kon urenlang op bed liggen terwijl ik naar mijn buik keek, hoe de baby in mijn buik heen en weer bewoog en mijn hele buik liet golven. Of dat je wakker gemaakt wordt door zo’n enorme trap. Oké, dat deed dan best wel zeer en ik stond er elke keer versteld van hoe hard zo’n ukkie kan trappen, maar het voelde wel heel erg bijzonder!

Alle kleding staat gewoon leuk als je zwanger bent!

Wat kun je je zwangere buik missen na de zwangerschap he? Nog een reden daarvoor is dat alles leuk staat als je zwanger bent! Ik draag normaal gesproken bijvoorbeeld nooit jurkjes, maar als ik zwanger ben, dan ben ik er dol op! Hup, showen met die buik! Oké, ik kan nog steeds niet wegkomen met een jutezak hoor! Maar wanneer ik nu na de zwangerschap een broek aandoe hangt er nogal wat vel over de rand, daar had ik toen ik zwanger was geen last van hoor! Toen was het niet: ‘Hoe werk ik dat vel weg zodat het lijkt of ik heul slank ben en ik complimentjes krijg.’ maar: ‘ Wat is mijn strakste shirt zodat ieeeeeedereen die buik ziet?’

image

Je bent zeer vermoeiend mam!

 

Maar dat je zwangere buik missen na de zwangerschap is dan misschien niet zo heel erg gek, je krijgt er wel iets heel erg moois voor terug. Ik heb inmiddels vier prachtige kinderen mogen krijgen en daar kan geen gevoel van een zwangere buik tegenop hoor!

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Gera 26 juni 2015 - 22:36

Als kiespijn :).
Heerlijk dat je weer kunt shoppen in alle kledingwinkels!!

Reply
Saskia 26 juni 2015 - 21:44

Hahahaha “mijn vet te aaien” dat stond ik van de week ook te doen. Zelf mis ik mijn dikke buik niet echt maar vind het wel jammer dat het nu zo flubby is daar.

Reply
Sylvie 26 juni 2015 - 15:00

Ik mis mijn buik ontzettend! En dat had ik tijdens de zwangerschap nooit gedacht!

Reply
Daniëlle 26 juni 2015 - 14:30

Ik miste vooral het getrappel! Maar ik was best blij dat die grote ronde buik weg was na mijn bevallingen. Kon ik tenminste weer op een fatsoenlijke manier mijn schoenen aandoen ?

Reply
Vlijtig Liesje 26 juni 2015 - 10:55

Heel veel vrouwen missen hun buik. Je sluit toch een belangrijke periode in je leven af. Dus dat is helemaal normaal!

Reply
Olga 26 juni 2015 - 10:34

Ik mis mijn buik helemaal niet. Vond het wel oké om rond te zijn, maar ik vind het eindproduct echt een stuk leuker dan het hele proces. En ik ben blij dat alles weer snel bijgetrokken is, want dat geflubber vond ik helemaal niks. :’)

Reply
Linda 26 juni 2015 - 09:30

Jaaa ik had het gisteren toen we boodschappen aan het doen waren. Zag namelijk een zwangere ( met erg mooi buikje) lopen. Toen had ik zoiets: ah dat getrappel wat ik voelde als ik ergens was.. Maar toen keek ik naast me in de kinderwagen 🙂
je ziet er trouwens al goed uit!

Reply
gerdien 26 juni 2015 - 09:04

Nee ik miste hem niet en dit keer denk ik ook niet. .. hihihi… al herken ik dar gevoel wel alsof je zo je ingewanden kan vastpakken na de bevalling. . Brrr vond ik dat toch eng ….maar je ziet der goed uit joh… helemaal weer slank

Reply
Josan 26 juni 2015 - 08:46

Ik mis mijn buik totaal niet. Ik ben blij dat ik weer teennagels kan lakken, veters strikken en minder over spul dat op de grond ligt struikel omdat ik het niet zag liggen door mijn buik.
Wel mis ik het gevoel van leven. De trapjes, het bonden. Em een soort van saamhorigheidsgevoel als je andere zwangere vrouwen ziet. En dat kleding dilemma ken ik. Kan nog steeds geen gewone kleding aan maar zwangerschapsbroeken zakken af. Gek word ik daar van.

Reply
sigrid 26 juni 2015 - 07:35

Ik miste mijn buik al toen ik nog zwanger was =). Ik vond alleen de buik leuk, de bijkomende vetjes niet.

Reply
Malou 26 juni 2015 - 07:19

Nee, ik heb mijn buik echt nog geen seconde gemist haha! Maar volgens mij ben ik daar redelijk uniek in.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.