Elianne | Broodpudding met blauwe bessen.

by Tamara
broodpudding met blauwe bessen

Het is weer zo’n dag of misschien wel week waarin ik alleen maar zin heb in zoetigheid….kennen jullie dat? of ben ik de enige? **die er dan ook nog aan toegeeft… zoals ik wel deed dit weekend het enige min puntje op zo’n moment is dat ik vaak uit zelfbescherming geen lekkers in huis haal dus er niets zoets te eten was. Maar gelukkig heb ik een koelkast en kast vol spullen waar ik wel hele lekkere dingen mee kan maken zoals deze broodpudding met blauwe bessen. Nu denk je gadsie een pudding van brood? Is dat echt een ding? Yep, dat is een ding en ook nog lekker ook! Oké de eerste keer dat ik hem jaren geleden maakte dat ik echt gadver dit is niet lekker. Maar geloof me naar een paar keer oefenen was hij heerlijk. En dan heb ik het niet over het basisreceptje want die krijg ik nog steeds niet weg…. ik ben groots fan van roomkaas en Citroen en die combinatie is echt hmmm zo lekker. Dus ik dacht waarom zou ik dat er niet doorheen doen misschien is hij dan wel lekker. En geloof mij het is verrukkelijk alsof je een taartje eet zo goed! En dat dan als ontbijt of brunch hè of gewoon voor erbij. Misschien wel een leuk idee voor de aankomende feestdagen. En het mooie van dit recept is dat je allerlei soorten brood kunt gebruiken oud brood vooral. Denk aan een oud stokbrood, plakken brood of misschien heb je nog een stukje kerststol liggen. Ik gebruikte dit keer croissantjes en ik moet zeggen dat ik dat toch wel het lekkerst vind.

broodpudding met blauwe bessen
img_5177

Ingrediënten

– 4 croissants of elk anders oud brood
– 500 ml melk
– 80 gram suiker
– 4 eieren
– 1 Citroen schil en sap
– 1 pakje roomkaas (ik gebruikte monchou maar gebruik vaak Lidl huismerk)
– 1 theelepel vanille aroma
– 200 gram blauwe bessen of 2 appels
– kaneelsuiker
– poedersuiker *optie
– boter om ovenschaal in te vetten

img_5178

Bereidingswijze

1. Vet een ovenschaal in.

2. Snijd de croissants in blokjes en zet deze even aan de kant.

3. Doe nu de roomkaas, suiker, vanille , rasp van een hele citroen en vocht van een halve citroen in een grote kom en meng die tot een egaal mengsel. Nu voeg je 1 voor 1 de eieren toe en meng dit tot ze goed zijn opgenomen. Als laatste voeg je de melk toe en meng je alles nog een keer goed door elkaar.

4. Meng nu met een spatel de stukjes croissant en blauwe bessen door het mengsel en laat dit een half uurtje staan zodat de croissantjes het vocht kunnen opnemen.

5. Zet je oven aan op 180 graden

6. Giet het mengsel nu voorzichtig in de ovenschaal en strooi hier nog wat kaneelsuiker overheen. Nu kan de ovenschaal voor +/- 40 minuten in de oven.

7. Laat de Broodpudding een beetje afkoelen maar eet hem zeker warm! Dan vind ik hem persoonlijk het lekkerst. Ik strooide nog een beetje poedersuiker over de broodpudding met blauwe bessen toen hij was afgekoeld. Maakt het meteen heel anders.

img_5179

Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Mathiske -gelukineenrompertje- 21 november 2016 - 22:10

Omg! Ik wil dit! Opgeslagen voor kerst ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.