Brief van een peuterpuber aan mama.

by Tamara

Mama? Maaaaammaaaa? Maaaaaaaaaaaamma???? *gooit iets stuk* Mama? Heb ik nu je aandacht? Mooi zo.

Vandaag geen brief van jou aan mij vol met lieve zoetsappige verhalen over wat een schatje ik wel niet ben, ( want dat ben ik lekker toch niet, lekker puh) maar wel een brief van mij, Floris, naar jou, omdat ik je stiekem best lief vind.

Beste Mama, (met je dikke billen! Gniffel)

Allereerst heb ik een vraag. Waarom ligt al dat snoep zo hoog in de kastjes? Ik mag niet van je op het aanrecht klimmen, ook geen stoel ervoor schuiven, maar je legt het wel zo hoog. Ja, hallo mens! Maak het me niet zo moeilijk! Zo kan ik er niet bij! Ik hoef geen vieze boterhammen of vieze kleffe bananen die je dan in plakjes in een bakje kiepert. Ik heb liever van die gele bananensnoepjes met een suikerlaagje, is net fruit! Als we dan naar dat ene gebouw gaan met die strenge mevrouw die vraagt of ik niet teveel snoepjes eet, dan zeggen we gewoon dat het fruit is!

Ohja, ik zie het wel hoor, als jij me speelgoed geeft om vervolgens snel bij de kast te gaan staan snoepen. Waarom denk je anders dat ik er bij het eerste kleine ritselgeluidje al naast sta?

Mama? Waarom mag ik niet op de bank, jullie bed of op Maxim springen? Ik vind stuiteren zo leuk! Stuiter stuiter stuiter. Vooral als ik stiekem wel op het aanrecht geklommen ben en banaantjes heb gegeten. Dan sluiter ik nog net even harder. Wat ik ook leuk vind is bij je op schoot klimmen en doen alsof ik wil knuffelen om me vervolgens keihard op je buik neer te laten ploffen. Vooral als je dan heel hard ‘OEFF’ zegt!

Ik vind het niet leuk als je boos op me bent mama, hoe kan ik nou weten dat die mooie gekleurde stiftjes uit je gezicht verf tasje geen stiften voor op de muur zijn. Ik vind dat juist zo ontzetten mooi al die kleurtjes! En al die tubetjes met smurrie, heb je gezien hoe leuk het is als je daarop springt? Dan schiet het eruit!

Als jij dan zegt dat je boos bent en me op de trap neer wilt zetten, ga ik er gewoon vandoor. Rennen is goed voor je mama! Voor je dikke billen! Als je me dan eindelijk gevangen hebt en op de trap hebt neergezet, dan haal ik gewoon de gang overhoop zodra je niet kijkt. Moet je maar niet zo flauw doen.

Als je dan weer de gang op komt en zegt dat je heel erg boos bent, dan doe ik mijn armpjes over elkaar en stamp ik op de grond terwijl ik: ‘Ik ben BOOS’ roep! Ondertussen houd ik je met een schuin oogje in de gaten, want ik weet dat je toch nooit lang boos op me kan blijven. Als ik zie dat je mondhoek nog wat begint te trekken, zet ik mijn allerliefste lachje op en roep ik “Wat een ROMMEL!!’

Mama? Je denkt toch niet dat ik de hele nacht in mijn eigen bed wil liggen? Mijn bed is koud en klein. Ik lig veel liever tegen jou aan. Ja, ik weet dat ik ongeveer je hele kussen inpik en steeds de dekens van je afschop, maar ik beloof je, dat dit niet voor altijd is, ooit zal ik misschien wel eens gaan overwegen om lekker in mijn eigen bed te blijven liggen.

Mama, ik weet dat ik het je af en toe behoorlijk moeilijk maak met mijn driftbuitjes en mijn streken. Wanneer ik weer dingen kapot maak of verschrikkelijk druk ben. Wanneer ik keihard in de winkel: ‘Mama niet stelen!!!’ roep of wanneer ik midden in het gangpad ga liggen. Mama, ik weet zeker dat we voor altijd vriendjes blijven en dat we later lachen om alle streken die ik heb uitgehaald!

Mama, ik vind je lief!

(en ik heb je mok stukgegooid, sorry mama)

 

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

Cassandra 6 oktober 2015 - 22:18

1 woord! Geniaal!!
Ontzettend grappig om uit een ander perspectief te lezen. Lieve flosje <3

Reply
Marjolein 6 oktober 2015 - 21:33

Super leuk geschreven! Echt grappig om het vanuit een ander perspectief te zien 😉

Reply
Nicole 6 oktober 2015 - 20:47

Als ik lees mama niet stelen denk ik aan “zwieber niet stelen” van Dora 😛

Reply
angelique 6 oktober 2015 - 20:08

Hahah super leuk geschreven!!

Reply
sandra 6 oktober 2015 - 16:07

hahaha, wat een leuke “brief” !! Heel herkenbaar ook!

Reply
Charlotte 6 oktober 2015 - 13:55

Haha, Mama niet stelen. Ik zou me echt geen houding weten te geven als Ifan dat zou zeggen 😉

Reply
Sanja 6 oktober 2015 - 12:32

Haha geweldig! Vooral het stukje ‘mama niet stelen’!

Reply
Roos 6 oktober 2015 - 11:29

Hahahaha, dit had Ayden kunnen schrijven. Op dat bij me in bed slapen na dan, dat niet 😉

Reply
José 6 oktober 2015 - 10:31

Heerlijk geschreven! Ik bereid me vast voor op ook zo’n peuter, al mag dat van mij nog wel even duren! Ik ben benieuwd!

Reply
Malou 6 oktober 2015 - 10:00

Hahaha, echt heel leuk!

Reply
Daniëlle 6 oktober 2015 - 09:56

Hilarisch! Wat is dit leuk om te lezen zeg. En zo goed ook als reflectie en het even te relativeren. Supergoed!

Reply
Vlijtig Liesje 6 oktober 2015 - 09:34

Goede brief! Ik denk dat menig kind zich hier in zal herkennen : )

Reply
Marjon 6 oktober 2015 - 09:31

Wat leuk bedacht en geschreven! Super origineel! 🙂

Liefs xx

Reply
Debby 6 oktober 2015 - 09:14

Wat onwijs leuk geschreven! Moest steeds lachen en bedacht me in ene dat dit mij ook nog gaat gebeuren allemaal. Dit staat mij ook allemaal nog te wachten. Haha

Reply
Carlijn 6 oktober 2015 - 09:03

Hihi wat leuk en lief dit!! Origineel bedacht Tamara.

Reply
Channa 6 oktober 2015 - 09:02

Hahaha, geniaal geschreven en zo herkenbaar!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 6 oktober 2015 - 08:47

Geweldig!!! Leuk geschreven!

Reply
Charlotte 6 oktober 2015 - 07:54

Hihi leuk bedacht en geweldig geschreven!

Reply
Jeanine 6 oktober 2015 - 07:22

Hihi wat schattig. Ik moet gelijk aan mijn eigen mannetjes hier denken! Dat van die snoepjes is erg herkenbaar!

Reply
Sylvie 6 oktober 2015 - 07:19

Droppie!! Wel een klein beetje medelijden met je hoor 😉

Reply
Saskia 6 oktober 2015 - 07:17

Hahahahaha! Geweldig! Wat een lekker ding is het ook, en een boef!

Reply
Angela 6 oktober 2015 - 06:46

Geweldig!!! ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.