Blogdoelen 2015

by Tamara

blogdoelenIk ben misschien een beetje laat met het op mijn blog zetten van een blogdoelenlijst voor 2015, maar ik ben natuurlijk ook pas op 1 maart dit jaar begonnen met bloggen!

Ik vertelde al eens eerder dat ik heeeel erg lang getwijfeld heb om de stap te nemen. dat ik een blog wilde beginnen wist ik al meer dan een jaar, maar hoe? En waarover?

Toen ik tips zocht over hoe een blog te beginnen, vond ik de tip dat het verstandig wat om voor je begon een lijstje met blogdoelen te maken. En dat heb ik dus toen gedaan.

Nou dat eerste lijstje was kennelijk heel erg bescheiden aangezien de meeste doelen die daarop stonden al in de eerste weken gehaald werden! Dus hierbij mijn vernieuwde blogdoelen lijst voor 2015. Waarvan ik hoop heeeeeel veel af te kunnen strepen begin volgend jaar!

Schrijfdoelen.

Persoonlijke blogs.

Hiermee ben ik al best wel goed bezig denk ik, ik heb de neiging om alleen ‘leuke’ en ‘grappige’ blogs te schrijven, terwijl ik merk dat juist de persoonlijke blogs heel goed gelezen worden en dat hier meer reacties op komen. Dus wat vaker met de billen bloot! haha!

Meer blogs over persoonlijke interesses. 

Ik ben momenteel voor zolang het nog kan het onderwerp zwangerschap heeeeelemaal aan het uitbuiten hahah! Maar in de toekomst wil ik ook graag wat meer over mijn persoonlijke interesses schrijven. 1 van die dingen is bijvoorbeeld geschiedenis. Ik ben altijd heel erg benieuwd hoe dingen vroeger waren ( bijvoorbeeld zwangerschap en geboorte 100 jaar geleden) . Begin volgende week komt er daarom ook in het teken van bevrijdingsdag en dodenherdenking een blog over mijn bezoek aan Auschwitz in 2009 online.

Dichtbij mezelf en origineel blijven.

Ik merk nu al dat het heel erg moeilijk is om origineel te zijn in blogland! Zo heb ik al een paar keer gehad dat ik net een (voor mijn gevoel) echt goede blog had geschreven en dat ik net een paar dagen voor het publiceren iemand anders met bijna precies dezelfde blog kwam. Balen natuurlijk! Maar iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl en ach, dan zijn er maar meerdere blogjes over hetzelfde, mochten mensen informatie zoeken hebben ze meer keuze! haha!

Filmpjes opnemen.

Op dit moment heb ik al enkele ideeën voor filmpjes die ik graag zou willen opnemen voor mijn blog. (bijvoorbeeld over een paar weekjes een rondleiding in de babykamer?) Alleen merk ik dat ik dit stiekem best wel eng vind, ik heb er namelijk een bloedhekel aan om mezelf terug te zien en vooral te horen op film!

Winacties organiseren.

Dit was iets wat me ontzettend leuk leek aan bloggen, want hoe leuk is het om andere mensen blij te maken! Samen met Linda organiseer ik voor Moederdag een superleuke winactie die vrijdag online komt! Houd onze sites dus goed in de gaten!

Thema + header + logo.

Ik heb in die twee hele blogmaanden al een paar thema’s uitgeprobeerd en een paar keer zelf geprobeerd een logo te maken. Alleen meestal ben ik er ongeveer 1 dag echt tevreden over en daarna irriteert het me alweer. Dus ik hoop nog eens een site te maken die helemaal naar mijn zin is!

Een goede blogplanning maken en vooruit schrijven.

ik schrijf nu meestal 2 dagen vooruit en soms met een reeks heb ik wel meerdere blogs achter elkaar ingepland staan, maar het lijkt me ideaal om gewoon eens minimaal 2 weken vooruit te werken, ik denk dat je, omdat je dan meer tijd hebt voor het schrijven, je ook meer rust vind en betere artikelen schrijft.

Een leuke samenwerking met een andere blogger.

Dit is iets wat me heel erg leuk lijkt omdat het je blog wat meer ‘diepte’ geeft. het draait dan niet allemaal om Tamara’s wereld, maar ook om die van een ander! Het allerleukste is natuurlijk om zoiets te doen met iemand die je nog niet super goed kent!

Blogdoelen Social Media en bezoekers.

Toen ik mijn oude lijstje hierover zag moest ik wel lachen, het was duidelijk dat ik niet echt door had hoe snel iets zou gaan! Ik had bijvoorbeeld ingevuld bij twitter doelen: 200 volgers en ja daar zit ik alweer overheen! Dus nu maar even een realistisch lijstje (denk ik)

Instagram.

Toen ik een paar maanden geleden mijn zwangerschap aankondigde op Social Media had ik 123 volgers op Instagram. ‘Ineens’ begon dat te stijgen en toen ik mijn naam veranderde van Maxim_Floris in Themommydiaries_nl om alvast aan mijn toekomstige bloggersnaam te wennen ging het helemaal snel. Op dit moment staat de teller op 950 volgers, en ik hoop er eind dit jaar 1250 te hebben!

Twitter.

Ik gebruikte mijn twitter eigenlijk nooit behalve voor wat klagen en zeuren. Pas toen ik begon met bloggen, kwam ik erachter dat ik het hiervoor ook kon inzetten en ging ermee aan de slag. Op dit moment heb ik 340 volgers en ik hoop dat dat er aan het eind van dit jaar 500 zijn.

Bloglovin’

Nooit van gehoord toen ik begon met bloggen, tot ik ergens las dat je dat echtechtecht nodig had en verrek! Het is best handig om andermans blogs mee te lezen! op dit moment stat de teller op 75 en ik hoop er eind dit jaar 150 te hebben

Facebookpagina.

1 van de eerste dingen die ik deed om ook mijn blog op Facebook te kunnen delen zonder mijn hele vriendenlijst te spammen, was een Facebook pagina aanmaken voor mijn blog. Beetje jammer alleen dat ik net daarvoor een heeeeele grote fb schoonmaak gehouden had! haha! Nu heb ik iets van 90 “vindikleuks’ en ik zou 150 willen.

Bezoekersaantal verdubbelen.

In mijn eerste maand was ik al verbaasd over het aantal unieke bezoekers dat ik kreeg, toen dat zich deze maand voor het einde van de maand al verdubbeld had vond ik dat helemaal super! Ik denk dat een goed doel voor eind dit jaar is, om het nog een keer te verdubbelen!

Best bescheiden doelen toch?

Materialistische doelen.

Een nieuwe laptop.

Ik typ eigenlijk alle blogs op de Ipad of op mijn telefoon. Dit omdat mijn laptop echt kaduuk is en ik het ontzettend irritant vind om op zolder te zitten achter de gewone computer. Alleen merk ik steeds meer dat het ontzettend irritant is dat wanneer je iets goed uit wilt werken, dat je eerst naar zolder moet ( en kind mee naar zolder moet slepen), want op een ipad kun je wel gewoon wat typen, maar écht goed word het daar niet van. Helaas zijn er met de baby op komst wat andere prioriteiten dan een laptop, maar ik hoop echt heeeeeel erg dat ik aan het einde van dit jaar mooi beneden aan mijn laptop kan gaan zitten bloggen!

Goede foto’s maken.

Ik heb een hele goede spiegelreflex camera van Nikon, maar vind het een vreselijk gesleep om dat ding mee te nemen als ik foto’s wil maken. Dus ooit zou ik wel een wat kleinere camera willen waar ik ook mee kan filmen bijvoorbeeld. Nu plaats ik meestal foto’s die ik met mijn Iphone gemaakt heb en dat is toch wel zonde van de kwaliteit van je blog.

Nou dit zijn alvast een paar van mijn blogdoelen. Ik zie dat ik inmiddels al op 1000 woorden zit ( ben een beetje lang van stuk soms haha) dus ik zal er niet meer schrijven!

Mochten jullie nog tips hebben of goede doelen, dan hoor ik ze graag!

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Nele 29 april 2015 - 19:18

Hoezo, Iphonefoto’s gaan ten koste van de kwaliteit van je blog? Je zal je wel verkeerd uitdrukken – want zo is t precies dat je blogs met Iphonefoto’s maar van laag allooi vindt. Voor de rest correcte blog en redelijke doelen ! Groeten

Reply
Iep 29 april 2015 - 18:16

Mooie doelen! het gaat je vast en zeker lukken!
Liefs Iep

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:48

Dankje! Lief!

Reply
Denise 29 april 2015 - 14:27

Mooie doelen!

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:47

Dankje!!

Reply
Sylvie 29 april 2015 - 12:58

Leuk om te lezen! Ik heb er alle vertrouwen in dat je je doelen gaat halen! Ik zal in ieder geval niet zorgen voor een -1 want ik vind je blog veel te leuk!

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:45

Hahaha liefff! Dankje!

Reply
Patricia de Ryck 29 april 2015 - 12:27

Doelen stellen is altijd goed. En slim om ze nu al bij te stellen. Een uitdaging houden is tenslotte ook wel zo fijn. Maar staar je niet blind op alle cijfertjes hoor. Zorg dat bloggen ook leuk blijft.

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:45

Dankjewel! Ja het moet vooral leuk blijven inderdaad! Ik beleef er ook ontzettend veel plezier aan! Maar het is wel een mooie beloning als je ziet dan anderen je blog ook leuk vinden! 😀

Reply
Linda 29 april 2015 - 09:35

Altijd goed om even stil te staan bij welke kant je op wilt gaan. Wel netjes hoor om dit in twee maanden te bereiken.

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:44

Dankjewel ! Wat lief! Had het ook niet verwacht! Haha

Reply
Milou 29 april 2015 - 09:31

Hoi Tamara,
Ik vind dat je een ontzettend leuk blog hebt! Ik heb wel een vraagje. Hoe ben jij aan je website gekomen? En hoeveel kost dat je etc.
Ik heb een tijdje via BlogSpot wat gedaan, maar wil nu toch een andere weg inslaan.
Groetjes,
Milou

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:43

Dankje! Je mag me wel mailen op tamara@themommydiaries.nl dan help ik je wat op weg!

Reply
Nicky 29 april 2015 - 09:30

Goede doelen heb je opgesteld. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld, ik heb er ook een hekel aan om mezelf terug te zien en te horen op filmpjes. Succes met je doelen!

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:43

Dankje! Ik heb zo’n rare stem op film ofzo haha

Reply
joyfromjoyce 29 april 2015 - 08:03

Mooie lijst met doelen Tamara! En volgens mij ben ne al goed op weg X

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:42

Jaaaa vind ik zelf ook! Haha

Reply
maloubeld 29 april 2015 - 07:54

Wat een mooie doelen!
Ik ben je overal gaan volgen 🙂

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:42

Wat liefff!! Dankje

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.