Blijk ik ineens oud en helemaal niet hip meer te zijn.

by Tamara

Het is wat hoor, dat ouder worden. Of tenminste, het gevoel hebben dat je ouder wordt. Want hoewel voor heel veel mensen 29 + 1 jaar ervaring heel jong mag klinken, ben ik kennelijk geen hippe jonge moeder meer. En ik werd even heel hard met mijn neus op dat feit gedrukt!

30 is echt oud.

Ik weet nog dat er vroeger van die leeftijden waren waar ik echt naar uit keek. Zoals zestien, want dan mocht ik brommer rijden (nooit gedaan) of achttien, want dan kon ik mijn rijbewijs halen (nooit gelukt). Of twintig! Want dan was je geen tiener meer en moest je echt volwassen worden. Anyhow, dertig hoorde niet echt bij die leeftijden waar ik naar uitkeek toen ik klein was. Want als je dertig werd, dan stond je immers al met één been in het graf. Ja dertig is bijna hoog bejaard, echt zo’n leeftijd waarop je je hele leven op orde moet hebben. Een goede baan, man, kinderen, getrouwd, veel vrienden, een wit hek en een golden retriever. Zoiets.. Ja, dan had je het helemaal gemaakt.

Ik voel me helemaal niet oud.

Maar nu komt het, want ik ben dertig en voel me helemaal niet oud. Sterker nog, ik vind het af en toe nog steeds idioot dat ik als volwassene word gezien, want hoe kan dat nou? Gisteren speelde ik nog met barbies (Ja, ook letterlijk, met mijn dochters, maar dat is het punt nu even niet) en nu moet ik me ineens als een verantwoordelijke volwassene gedragen met een hypotheek en belasting enzo. Ohja en ik heb kinderen. Is toch totaal onverantwoord? Ik weet nog wel dat mijn zoon laatst vroeg of ik wel een échte volwassene was en niet stiekem een heel groot kind. Dus ik heb hem vertelt dat ik soms een groot kind ben, maar dat dat wel ons geheim is. Hahahaha.

Maar goed, kennelijk ben ik dus niet meer hip.

Ik kwam dus laatst een artikel tegen over dingen die millenials doen (mensen tussen de 40 en de 23.) en ik weet nog dat ik van te voren dacht dat ik echt geen typische dingen voor die leeftijd deed of droeg. Maar goed.. Hier komen ze..

  • een zijscheiding in je haar.. Middenscheidingen zijn kennelijk in tegenwoordig, maar dat staat me echt verschrikkelijk, dus ehh, ik hou het opzij..
  • skinny jeans dragen. Oké ik draag bijna nooit spijkerbroeken, maar als ik ze draag zijn het inderdaad skinnyjeans. (Kom op, de tijd van de overzeas skatebroeken heb ik gehad hoor :P)
  • selfies van bovenaf maken maakt je kennelijk ook oud. Tja, nou sorry, ik heb teveel onderkinnen om mijn selfies vanaf beneden te maken.

OHOHOH.. Maar de ergste… Degene die mij wel eens appen weten dat dit mijn favoriete emoji is. Ik gebruik hem soms wel vijf keer achter elkaar in een berichtje, om aan te geven dat ik iets heel grappig vind. Mag niet meer! Maakt je oud!

Maar goed. Waarschijnlijk vond ik mijn ouders vroeger ook heel erg on cool en deden zij ook allemaal dingen die echt niet konden. Dus ehh ja.. Maar goed, het besef dat er dus een hele generatie is die mij niet hip (nog zo’n verboden woord :P) vindt doet wel een beetje pijn hoor!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Angelique 20 juli 2021 - 08:05

Dan ben ik ook hoogbejaard hahaha. Kreeg laatst ook te horen dat avondeten aan tafel heel ouderwets is…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.