Bianca | Schoencadeautjes DIY

by Bianca

Sinterklaas wie kent hem niet…

Het is weer bijna tijd dat de kinderen weer hun schoen mogen zetten. Wij doen dit thuis met Bjorn al sinds hij 1 is ( toen deed zijn zus nog mee) maar nu is hij de oudste sinterbeliever in huis en krijgt hij het bewust mee en zijn broertje Sven van 1 doet nog voor de show mee ( anders snapt Bjorn niet waarom Sven niets krijgt )

Maar elk jaar weer die kleine cadeautjes… ik telde eerder uit hoeveel dagen het was tussen de intocht en de dag dat we pakjesavond vierden en bestelde dan zoveel kleine cadeautjes, frutsels, je weet wel, stuiterballen, schietdingen van nog geen euro die binnen 3 uur stuk waren. en al die rommeltjes verdwijnen in de grote bak en ik werd er een beetje gek van

tuurlijk kan ik dan ook 2 a 3 grotere schoencadeautjes doen maar ik dacht laat ik eens meer lekkers geven ipv speelgoed en er zelf wat van maken met dingen die ik in huis heb en wat dingen die ik nog kocht

Sinterklaasbord

Ik heb porceleinstiften in huis en had nog een bord over van een cadeautje die ik eerder voor juffen dag maakte (zie mijn instagrampagina http://www.instagram.com/biancaboysmom

Ik tekende een Sinterklaasje en Pietje met wat andere kriebels en bakte het af in de oven en klaar. Ik pak het in met nog een chocoladelolly erbij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De autoweg

Met zwart en wit karton maakte in een autoweg en plakte er met dubbelzijdige tape deze chocoladeautootjes op die ik heb gekocht. Deze kan ik leuk bij zijn schoen neerzetten (onee Sinterklaas natuurlijk)

Boter kaas en eieren

Ik kocht van die kleine houten schijfjes bij de action, en printte een leuke achtergrond uit .

Ik maakte zelf plaatjes van mijters en hoedjes op de pc en printte deze uit en lijmde deze op de schijfjes

( 5 hoedjes en 5 mijters)

op de achtergrond tekende ik lijnen en ik lamineerde de achtergrond en tadaa! Je hebt boter kaas en eieren !

Als je op de afbeelding hieronder  drukt, download jij de printable zodat je deze zelf ook kan maken!

de achtergrond kan je zelf op maat maken, de rondjes zijn precies passend voor de schijfjes van de action

 

 

Kleurboek met potloden

Ik kocht de potloden en het boek bij de action, wikkelde de potloodjes in sintpapier en klaar

Mario magneten

Ik had nog magneetband liggen en stickers van Mario , ik lamineerde de stickers en plakte er stukjes magneetband op (ooit besteld bij Aliexpress) , ik kocht een magneet/whiteboard bij de action en pak dit gewoon in en weer een leuk cadeautje

Memory

Met pakpapier en labels maakte ik memory, ik lamineerde de plaatjes, als achtergrond gebruikte ik ook pakpapier.

ik deed het in een showtasje die je bij veel budgetwinkels kan kopen en deed er nog iets lekkers bij

 

Kerstballen voor Sinterklaas?

Voor mijn verjaardag kreeg ik een heat embossing stamp kit, ik kocht plastic kerst-fotoballen bij de action en versierde deze met de embossing kit en deed er voor beide kinderen iets lekkers in, en nog leuker! Met Kerst kan je ze weer gebruiken!

 

 

Het zoekspelletje

Het eeuwenoude zoekspelletjes met 3 bekers en een balletje? je doet het balletje onder 1 beker en husselt de 3 bekers door elkaar en moet dan raden waar het balletje onder zit…

ik scoorde bij de AH kleine rode plastic cups (eigenlijk voor drankshotjes) en plakte hier gele mijtertjes op, knikker erbij en in een jutezakje (die we nog hadden liggen) en een leuk sinterzoekspelletje is gemaakt!

 

 

 

Klei

Ik kocht een potje klei bij de action en  deed er een vormpje bij die we thuis in overvloed hebben.

Pakte het in met pakpapier en een label en klaar!

Diy stoombootje maken

Bij de action en ander budget winkels kan je van die houten poppetjes kopen.

ik had ze nog over van een ander project en kleurde ze alvast een beetje in , 1 voor de Sint de ander als Piet. Ik legde ze in een bootjesvorm, deze kan je bij de action kopen, en maakte er een diy kit van. Maak je eigen stoomboot en Sint en Piet

Meer bootjes

ik deed een suprise ei in het bootje en deed er zo’n buigstokje op en doe dit bij de schoen (o nee niet weer, Sinterklaas doet dat natuurlijk )

 

Knikkers

Ik had nog knikkers in huis, en nog glazen potjes

Ik stop de knikkers in het potje en plakte er een label en sticker op

Het kunstcadeautje

Ik had nog mini schilder ezeltjes liggen, ik pakte deze leuk in met kwastje en mini tube verf die nog ergens lagen en klaar

Zo heb ik nog veel meer dingen kunnen maken, maar dit is even ter inspiratie dat Sinterklaas ook heel simpel kan zijn en toch leuk.

En het hoeft niet duur te zijn.

Mijn kinderen krijgen ook wel gewone cadeautjes, zoals een  autootje of grote speculaaspop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.