Bianca| herinneringen bewaren (diy)

by Bianca

“Mamaaaaa!”Ik heb een huis getekend!” Ik: “oja schat prachtig”.  Ik zie letterlijk 3 krassen die er willekeurig op zijn gekriebeld op papier, ergens links in de hoek, en de rest is wit. Maar ik vind het mooi. Elke kras op papier betekent iets voor hem. Meestal is het in zijn beleving ook echt iets. Ik koester die kinderfantasie. Want voor je het weet.. ja cliche.. ze worden zo snel groot, maar ook zo snel wijs. Ik ben een verzamelaar. Verzamelaar van herinneringen. Vooral in mijn hart. Maar die 3 krassen ergens op een a4tje. Die zitten niet alleen in mijn hart, want ik ga ze echt wel vergeten na nog honderden krastekeningen van achtbanen, monsters, huizen en hondjes. Ik bewaar de mooiste tekeningen in een memory box. Net als als die andere dingen die de kinderjaren van mijn kinderen zo leuk maakten. Of omdat ik echt geen afscheid kan nemen van die ene rammelaar waar Sven op sabbelde nadat hij spinazie at en dit er over heen spuugde en vervolgens weer aflikte. Hij had toen nog knuistjes. En nu niet meer. Dus als ik er even naar kijk, dan zie ik dat moment weer even voor me.

Ik besloot om zelf een memory box te maken. Want dan kunnen ze later nog eens aan mijn creatieve fantasie terug denken.

De ideale opbergdoos

Er zijn veel opbergdozen, kisten, boxen etc te koop. Ieder heeft ook zijn eigen smaak.

Voor Bjorn werd het destijds (2015) een grijze, met vilt. Ik kocht wat houten letters en kwam al aardig in de buurt. Ik heb gekozen voor een a4 formaat doos. Zodat ik die 3 krassen erin kan doen. Je kan ze natuurlijk ook groter kopen voor de a3 tekeningen of de grotere dingen die je toch wilt bewaren.

Voor Sven heb ik een kartonnen opbergdoos, ook a4.

Wat heb je nodig?

Je kan het zo aankleden zoals je zelf wilt. Ik koos voor rustig en vrij simpel. Maar voor mij geslaagd.

  • opbergdoos/kist/mand/kist
  • stickers van cijfers of letters
  • houten letters
  • foto of een ander leuk plaatje
  • ijsstokjes
  • stukje touw
  • een leuke hanger van hout
  • knutsellijm

Voor mijn vilten doos was knutsellijm voldoende om de houten letters te plakken. Als je voor een houten gaat, is ander lijm natuurlijk meer geschikt. je kan deze ook verven of beschilderen. je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Glitters,  kralen,  etc.

Hoe?

Mijn doos was dus al kant en klaar. Ik hoefde ze alleen te versieren. Dus bij Bjorn, stickers plakken, houten letters plakken, een kaart plakken met daar  omheen een lijstje van ijsstokjes. En aan het handvat een touw met houten hanger.

Voor Sven had ik een kartonnen doos. die ik beplakt heb met de letterstickers en een foto van hem.

En wat doe ik er dan allemaal in?

Ja wat jij wilt. Deze dozen zijn niet groot. Maar het gaat me ook meer om het idee dat ik er 1 heb voor beide kinderen. Ik heb nog veel meer knutselwerkjes in huis waar herinneringen in verzegeld blijven.  Ik heb er een rammelaar in, hun 1e potje die ze gegeten hebben als 1e hapje (afgewassen), hun 1e flesje na de bevalling (zo’n kant en klare die je dan daar krijgt in het ziekenhuis), tekeningen, de milestonescards, kraamzorgboek, eerste kerst pakje, 1e mutsje met naam, 1e schoentjes….. Iedereen hecht waarde aan iets anders. Als de doos vol raakt ga ik weer sorteren. Sommige tekeningen verdwijnen op zolder, of op zijn prikbord op zijn slaapkamer. Of toch de oud papier bak. Want zoveel krasjes kan je niet bewaren.

Ik vind het leuk, een mooi idee om dit later ook aan ze te kunnen laten zien,of om door te geven, wat ze er mee doen geen idee. Maar het herinnert mij aan die eerste momenten, die getekende fantasiehuizen, en die trotse momenten die ik had toen hij nog enkel kon krassen

https://www.instagram.com/biancaboysmom/

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

iliveformydreams.com 6 augustus 2020 - 12:23

Leuk! Ik heb ook een eigen herinneringendoos gemaakt 🙂
(hier te vinden: https://www.iliveformydreams.com/archives/92060)

Nog steeds super blij mee 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.