Bianca | een super mario slaapkamer (diy)

by Bianca

Toen ik zwanger was van Bjorn in 2015 was ik al druk aan het nadenken in welk thema ik zijn babykamer wou, ik had niet zoveel met nijntje, de jungle of winnie the pooh. Ik ging voor Barbapapa. Gordijnen heeft mijn moeder gemaakt, allerlei koopjes verzameld via marktplaats en het was een huub huub barbatruc paleis.

Bjorn wordt in oktober 5 jaar. De barbapapa’s waren inmiddels al wel wat verdwenen uit zijn kamer. en sinds kort heeft hij iets nieuws wat hij te gek vind. Namelijk Mario. O zalig vind ik dat! Doet me denken aan mijn jeugd, ik ben opgegroeid met Nintendo in huis, we hebben ze allemaal gehad! Dus ik kon heerlijk los gaan in zijn kamer.

Maar ik zou ik niet zijn als ik er weer een eigen twist aan zou geven.

Ik heb meerdere dingen gemaakt maar laat deze keer zijn coole kast zien!

 

De kast

De kast is een kallax kast van Ikea, stond er al wat jaartjes, Had er standaard stoffe manden in.

Op pinterest vond ik wat voorbeelden, oorspronkelijk zocht ik de gele Tjena bakken voor in de Kallax kast maar deze kon ik nergens meer vinden, nou alleen maar leuk, nog meer om te knutselen!

 Ik kocht 4 witte Tjena bakken

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigheden

Er zijn veel soorten Mario blokken om te maken. Ik heb degene uitgezocht die Bjorn goed kent. En op basis daarvan gekeken wat ik nodig had.

Ik kocht alle verf bij de action, net als de kwasten en de mega edding stift. Dubbelzijdige tape en lijm had ik nog, en het karton van a3 formaat heb ik bij de plaatselijke Cigo gekocht. Ik kon voor bruine verf en zwarte verf gaan maar vond dit strakker lijken als eindresultaat

Hoe ben ik te werk gegaan?

Voor de 2 bakken van vraagtekens heb ik de bakken helemaal geel geverfd. Vraagteken sjabloon heb ik via pinterest, geprint en geplakt op de doos toen de verf was opgedroogd, met wat krijt heb ik de rondjes getekend

Voor de bakstenen bak heb ik de bak helemaal beplakt met bruin karton, ook de deksel, met dubbelzijdig tape en lijm.

De lijnen heb ik gezet met de mega edding stift en een liniaal

En het POW blok, heb ik met donkerblauw en lichtblauw geverfd, het POW tekst plaatje geprint en geplakt toen de verf droog was. en de zwarte lijnen met karton gedaan. Omdat stift niet over verf wil in dit geval

Het resultaat:

Bjorn was helemaal tevreden! En super blij! Die zat al wat dagen zich af te vragen wanneer Mama eens een keer klaar zou zijn! Ik vind het ook erg geslaagd

Dit is dus 1 frutsel van mij op zijn kamer, misschien deel ik de anderen ook nog eens!

Hier nog een impressie van zijn nieuwe kamer:

Mocht je meer  van mijn knutsels willen zien? je mag me komen volgen op Instagram

https://www.instagram.com/biancaboysmom/

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Anoniem 1 september 2020 - 19:23

Heel erg leuk zeg!
Groetjes naomi

Reply
Kathy 1 september 2020 - 10:55

Super gaaf zeg, ik vind het erg goed gelukt. Ik heb jaren geleden nog een Mario-deken gehaakt, van zo’n lvl-up mushroom 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.