Bianca| DIY: pimp je lege potjes

by Bianca

Al die babyhapjes, groente in pot, saus in pot. Niet dat we geen vers eten, maar we hebben de nodige verzameling potjes staan, en nooit geen zin om naar de glasbak te gaan

Sowieso zijn glazen potjes ideaal voor kinderen om mee te knutselen, ze kunnen er op verven, tekenen en plakken. Jaren geleden heb ik dino potten voor op de commode van de babykamer gemaakt, die inmiddels worden gebruikt als koekjespotten, maar ook de kleine potjes heb ik eens onderhanden genomen.

 

Inspiratie

Mijn inspiratie waren de potten die ik een paar jaar geleden maakte. De potten had ik destijds van de action, en de dino’s van de hema, zo’n koker waar meerdere inzitten. ik kocht secondelijm en zilveren spuitverf (want de oudste heeft een zilveren metallic muur )

Ik spoot de dino’t met de verf, en eenmaal droog lijmde ik ze met secondelijm op de deksel vast.

Mario potjes

We hebben laatst de slaapkamer van Bjorn veranderd met een Mario thema, dus ik besloot eens een Mario potje te maken, ik had nog poppetjes van Ome Ali liggen, secondelijm en groene en donkergroene verf, ik heb een klodder verf in het potje gegooid, en geschud zodat alle kanten groen werden. De deksel donkergroen geverfd, eenmaal droog de poppetjes erop geplakt.

De potjes zijn ter decoratie, zitten natuurlijk verfresten in. Je kan de potjes ook bespuiten aan de buitenkant, dan kan je ze van binnen gebruiken

 

Unicorn

Een meisjes potje leek me ook wel leuk, zelfde als met de mariopotjes , aan de binnenkant geverfd, de ogen en wangen getekend met glas/porselein stiften van de action, en de deksel versierd met knutseldingetjes die ik nog had liggen, ook leuk als cadeautje, je kan er wat lekkers of geld in doen (als de binnenkant geen verfresten bevat, droog is, of je bespuit de buitenkant van het potje)

Een potje bedankt

Ik ken genoeg mensen die wel eens een bedankje mogen. Een potje beplakt met letters, en geverfd, je kan er leuke kleinigheden in doen, een cadeaukaart, bloemzaadjes, geld of iets lekkers

dino potten

ik heb nog van kleine potten een dinovariant gemaakt, voor de losse dingen van het knutselen die ik toch vaak in het zicht heb liggen maar leuk wil opbergen, de dino’s en deksels bespoten met matte grijze verf, en de dino’s gelijmd met secondelijm.

Je kan natuurlijk van alles met potjes, en ook de hoeveelheid poppetjes die je kan gebruiken is oneindig

maar misschien leuk ter inspiratie!

http://www.instagram.com/biancaboysmom

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.