Bianca| DIY met ijslollystokjes

by Bianca

je kent ze wel, de houten stokjes die aan het ijsje zitten, Tegenwoordig kan je ze gewoon kopen en hoef je niet eerst dozen vol ijs te eten om ze te sparen.

Je kan er zoveel leuke dingen mee maken, en ik besloot de nieuwe hype voor in huis eens uit te proberen

Hoe te beginnen?

Ik heb me eens verdiept in deze “hobby”, er zijn zowaar facebookgroepen met dit onderwerp met allerlei tips.

Ik kocht de houtjes 100 voor 49 cent bij de Action, en een handige kniptang, ook van de action.

Houtlijm, secondelijm, contactlijm, ik wou het allemaal. en nog een bus spuitverf.

Patronen

Op google, en pinterest vind je de wereld aan patronen, je kan zoeken op geometrische vormen, of in het Engels, geometric

ook kan je zelf patronen maken, door een plaatje met Word of een andere programma te bewerken, maar ik besloot eerst maar eens een leuk patroon te zoeken, ik koos voor een husky. Ik heb deze via de site van blockposter geprint. daar kan je heel handig het plaatje in posterformaat krijgen, hij print deze dan uit in de maat die jij wilt hebben, in a4 formaat, eenmaal geprint kan je heel makkelijk de a4tjes aan elkaar maken en je hebt een poster met je slabloon

Ik koos als eerste voor een husky, mijn beste vriendin heeft een husky, en ik koos haar muur als slachtoffer van mijn eerste probeersel.

Aan de slag

Ik legde bakpapier op het sjabloon, zodat de lijm niet vastplakt aan het papier, ik knipte de uiteinden van de houten stokjes eraf zodat ze recht werden, en ik ging met een potlood streepjes zetten per sjabloonlijn hoe lang het stokje moest zijn, knipte het op maat  en zo lijmde ik het in elkaar, stokje voor stokje, lijntje voor lijntje,

Verven of niet

Ik vond het naturel ook mooi, maar ik wou all in, dus gebruikte de spuitverf van de action en spoot de Husky antraciet.

Resultaat

Deze is zonder de verf, perfect is het niet, maar voor een eerste keer wel gelukt!

En hierboven geverfd, aan de muur en op de plank (nog in mijn eigen huis)

Ik vond het keileuk om te doen, en denk dat er wel meer objecten volgen. Ik ben er in totaal denk ik 3 uurtjes mee bezig geweest. Drogen duurde langer, het is fragiel werk, dus lijm moet goed zijn en lijmen moet goed gedaan worden.

Nu veel stokjes over, maar nog inspiratie genoeg

Wat maken jullie van ijslollystokjes? en wat is jouw favoriete ijsje?

 

http://www.instagram.com/biancaboysmom

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Anke Schut 16 februari 2022 - 19:44

Hoi bianca, ziet er leuk uit! Heb je houtlijm gebruikt of een lijmpistool? Het lijkt mij leuk om zoiets met m’n klas te maken ☺️

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.