Bianca | de laatste dag van 2020

by Bianca

Wow  het is al weer zover.

31 december 2020.

31 december 2019 zag er heel anders uit en ik had ook hele andere verwachtingen van 2020. Maar dat had denk ik iedereen wel.

Vorig jaar werd op deze dag mijn baby (Sven) opgenomen. Hij was benauwd en had koorts. Toen heette dat nog anders, nu heet dat bijna standaard covid of coronatest.

Hij was al weken bezig met hoesten,piepen en koorts. Met kuurtjes werd het opgelapt. Hij pakte alles op als baby. Iedere keer weer verkouden met luchtweginfecties. Alleen deze oudjaarsdag zei de dokter in de ochtend hij heeft longontsteking. En in de avond (mijn kinderen doen dat altijd als de huisarts gesloten is) werd hij zieker. Een belletje dokterspost en we konden heen. Na nog een blik van een kinderarts moest hij toch blijven. Met name omdat ik zei dat ik er klaar mee was. Tsja.. moederinstinct, op oudjaarsdag. En daar zat ik dan. Mijn baby lag aan de monitor te slapen en ik zat in de gezinskamer alleen met nep chocomelk en een taaie oliebol te janken om 00.00 uur. Happy new year! Begint goed.

Het liep goed af hoor. Saturatie bleef steeds goed en 1 januari 2020 naar huis. Waar mijn toen 4 jarige Bjorn nog rode hond had. Ook heel gezellig.

Afijn de volgende dag weer aan het werk. Ik werkte toen op een woonvorm in de gehandicaptenzorg. Een pittige woonvorm. Ik was eigenlijk al overwerkt. Ik had steeds 2 zieke kinderen thuis en deed zelf mee en werd maar niet beter. Ik was al vaak afwezig en wilde doorgaan. Toen bleek oma ineens achteruit te gaan. Half januari 2020 is ze overleden.  En toen kwam corona. Ik bibberde!

Zelf steeds ziek (luchtweginfecties) en kinderen steeds ziek, 3 in huis met onderliggende kwalen. Nee ik durfde niet te werken.  Als er maar 1 iemand het kreeg dan lag de woonvorm op zijn gat en zou je al snel besmet kunnen raken. Ik nam verlof op. Vervangend werk was er niet.

De scholen gingen dicht en we leefden thuis. Waar mijn man doorwerkte , zzper in de IT. Op de extra slaapkamer bouwden we een kantoortje. En ondertussen werd ik een thuismoeder.

Toen de reisadviezen weer prettiger werden nam ik de kids mee naar de camping in Duitsland waar we een vaste plek hebben. In de bergjes, lekker weg van alles! Geen leerplicht allebei en genieten samen. Vanaf mei tm augustus zaten we daar. Een geweldige tijd te hebben! Ook mijn ouders staan daar dus opa en oma hoefden ze niet te missen. Manlief kwam elk weekend ook.  Het heeft mij en de kids goed gedaan. Wat een quality time.

Ondertussen maakte ik de keuze dat ik niet meer onregelmatig wil werken. Er bleek geen match te zijn by de werkgever. Nouja dan het verlof maar verlengen. Ik werd aangesproken via linkedin door een recruiter. En deze had een passende vacature. Ik besloot mijn vaste contract op te zeggen. Ik werd detacheringskracht, maar hey! 3 dagen in de week van 8.45 tot 16.00 uur! Ideaal! Geluk boven zekerheid in dit geval.

De zekerheid die ik heb is dat het beter past bij mijn gezin, mijn leven en het geeft me rust. Ik was jaren allergisch voor structuur maar dit is lekker! Ik kan mijn kinderen in de avond op bed leggen en in de ochtend zelf naar de opvang brengen !

Ik werk er nu bijna 2 maanden en het bevalt prima!

Mijn gezondheid gaat redelijk. Komend jaar even de kilootjes er weer af!

Wat 2021 gaat brengen?

Sowieso een boel diy blogs! Mijn dreumes gaat in juli 2 worden en mijn oudste word 6. (Kan wel janken zo snel)

En er komen vast rotdingen voorbij. Maar we leven, zijn gezond, en hebben verder eigenlijk niets te klagen, ook al doen we dat toch wel…..

 

Ik wens jullie al het mooie en gezonde wat er is voor 2021

Laten we lief zijn voor elkaar!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.