Ben ik een verslonsde moeder geworden?

by Tamara
een verslonsde moeder

Ik las laatst op een blog een al wat ouder artikel waarin de schrijfster een beeld schepte van wat zij nou een verslonsde moeder vond. Ze uitte haar verbazing over moeders die na het baren van hun kind de hakken in een hoek gooiden, de make-up in het tasje lieten en steeds meer voor comfortabel in plaats van vrouwelijk gingen. Hoe verder ik las, hoe meer ik me irriteerde en zelfs schaamde, want het beeld wat ze schetste, dat leek precies op hoe ik ben als moeder. Dus sindsdien vraag ik mezelf wel eens af, ben ik eigenlijk een verslonsde moeder?

Ben ik een verslonsde moeder geworden?

Ik heb even een foto geprobeerd te zoeken van Tamara bc, dus before childern. Nu was dat best wel een lastige klus, aangezien ik deze laptop net pas heb, ik pas een keer facebook nam toen ik al moeder was en mijn oude laptop gecrasht is. Maar in een hoekje op zolder vond ik een externe harde schijf en daarop stond een back-up van een gedeelte van de foto’s van mijn oude laptop. Dus aanschouw: Foetus Tamara.

Tja, dit is dus allemaal Tamara in de leeftijd van 17 tot 19 jaar. De leeftijd waarop een pluk haar die niet goed wilde zitten mijn grootste zorg was, ik het idee had dat lichtgrijze oogschaduw en twee liter eyeliner helemaal the bomb was en wenkbrauwen had die… Uhm nouja laten we het maar niet over die wenkbrauwen hebben. Ik stond in de ochtend een uur eerder op om te douchen, me op te maken, een lading mousse in mijn haar te doen en dat te fixeren met de föhn en een halve bus haarlak. Ik gaf in een week meer uit dan kleding ( en een enkele keer aan een paar schoenen) dan ik nu in de maand aan boodschappen uitgeef en wanneer ik een keer geen tijd had om mijn haar te doen en het vast in een knot moest doen, was mijn hele dag verziekt. Ik liep de hele dag op enorme hakken en sleepte mijn halve leven ( make-up, make-up, make-up, haarlak, kauwgom en een verdwaald schoolboek) mee in een enorme tas.

de toekomst van themommydiaries

Tamara A.C. ( Dus nadat ik koters kreeg)

Toen ik zwanger werd hield ik dat nog best wel een tijdje vol. Ik maakte me zelfs op dagen dat ik gewoon thuis was helemaal op, droeg altijd leuke kleren en hoewel ik mijn hakken al snel verruilde voor iets comfortabelere schoenen, bleef ik helemaal de oude. Maar als ik nu kijk naar wat voor verschil er tussen de kindloze Tamara en de Tamara nu zit, dan schrik ik toch wel een beetje. Een uur eerder opstaan om me op te maken en mijn haar te föhnen? Echt niet! Hakken? Ja, daarmee kan ik niet rennen hoor! En die  haren die altijd gekruld waren? Die zitten nu in een knot, ongeveer 24 uur per dag en soms mogen ze er even uit als de knot uitgezakt is. Die tas vol make-up is verruilt voor een tas vol met speelgoed en billendoekjes en als ik al geld aan kleding voor mezelf uitgeef, dan probeer ik zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld te scoren.

Tja, misschien ben ik wel een beetje een verslonsde moeder. Ik ben dan ook heel erg  benieuwd waar andere moeders de tijd vandaan halen om zich voor schooltijd helemaal in de make-up te zetten en toch nog op tijd kunnen komen. Ik bedoel, ik probeer het wel eens, maar met drie kinderen die om je heen rennen en een to do list die eindeloos lijkt in de ochtend, lukt het gewoon niet helemaal. Toch mis ik die oude Tamara wel een beetje! Dus mocht iemand tips hebben hoor ik het graag!

Misschien vind je dit ook leuk

27 comments

Anneke 10 februari 2017 - 09:47

Pfff…. is dat verslonst? Nee hoor 😉 Zolang je jezelf maar verzorgt is alles toch ok! En jezelf verzorgen heeft geen hol te maken met kilo’s plamuur op je gezicht te leggen 😉
Vroeger liep ik 7/7 rond op stiletto’s van minstens 14 cm, droeg ik bijna altijd een mooi jurkje of pakje en lag mijn haar altijd alsof ik net van bij de kapper kwam.
Toen stopte ik met werken en werd ik thuisblijfmama en verschoven mijn prioriteiten gewoon. Dat haar van me zit altijd in een dot en buiten een beetje eyeliner en mascara komt er geen make up aan mijn gezicht door de week. En die stiletto’s staan allemaal mooi opgeborgen in de slaapkamer en worden nu vervangen door comfortabele sneakers. Die urenlange badkamertijd ‘s ochtends spendeer ik nu aan rustig ontbijten met onze koters en met die sneakers kan ik goed meedoen met hen. Niks anders dan gewonnen dus 😉
Het hele optutgedoe houd ik nu voor avondjes/dagjes uit. Vind ik eigenlijk zelfs nog leuker zo, maakt het nog eens zo speciaal als je all the way gaat 😉

Reply
anne 5 februari 2017 - 21:52

Niets verslonsd aan toch? Ik vis smorgens Nore uit bed en laat haar boven met dichte traphekjes een beetje keuvelen terwijl ik als een malle mn hoofd in de poederdoos gooi. Ik kleed me aan en vervolgens kleed ik Nore aan. Werkt voor nu perfect maar hè. . Ik heb dan ook nog maar 1 aapje rondlopen!

Reply
Sandra 1 februari 2017 - 19:56

Gekkerd, jij bent geen verslonsde moeder! Zoals anderen ook al noemden, post je regelmatig een foto waarbij je make up echt in point is, dat krijg ik niet voor elkaar! Ik merk ook sinds ik mama ben geworden, heel snel voor de makkelijke weg ging. Altijd een knot in mijn haar en simpele kleding. Nu ik mijn haar korter heb ‘moet’ ik het eigenlijk wel stijlen omdat het anders niet mooi zit en sinds ik daar weer wat meer tijd voor neem, voel ik me wel wat beter over mezelf, verzorgder. Make up doe ik altijd wel op. Hakken was ik gek op en draag ik ook nooit meer. Ik wandel altijd veel dus comfy schoenen zijn een must. Ik mis wel dat ik qua stijl een beetje mezelf kwijt ben, omdat ik vaak voor praktisch kies. Wat dat betreft snap ik je als je zegt dat je de oude Tamara mist.

Reply
Carmelina 1 februari 2017 - 12:24

Ik vind jou er helemaal niet uit zien als verslonde moeder hoor maar goed herken wel wat je schrijft.. ik mis de “oude” ik ook wel eens.. die dr best deed om er leuk uit te zien en waarbij alles tip top zat. En kleding kopen zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk.. als dat al lukt want het lijkt wel als of ik alleen nog maar leuks voor de kinderen kan vinden. Ik roep ook eigenlijk sinds ik moeder ben dat ik in een identiteitscrisis zit haha gewoon omdat ik merk dat ik “makkelijker” ben qua kleding en make Up omdat het functioneel is maar dus mezelf gewoon soms mis! Ik probeer tegenwoordig in de weekenden als manlief er is wat meer weer richting de oude ik te gaan… wat meer tijd te pakken voor m’n make upje en m’n haar en ik moet zeggen dat voelt goed.. door de weeks op m’n werkdagen is het haasten haasten en ben ik al blij als ik zonder snot of melkvlekken dat aankom… 1 ochtend heb ik wat meer tijd dat is dan ook echt even mijn ochtendje en de 2 dagen die ik thuis ben zijn gympjes, makkelijke kleren en de knot m’n beste vrienden.. ach ja accepteren doe ik het maar ik trek het gewoon niet om iedere ochtend een uur eerder op te staan.. en me 4x per dag te verkleden omdat er eentje het nodig vond z’n neus aan m’n been af te vegen… erg eigenlijk he

Reply
cassandra 31 januari 2017 - 15:46

Ik vind jou helemaal niet verslonsd eigenlijk. Ik krijg regelmatig foto’s van je toegestuurd dat je makeup vreselijk mooi on point zit. En so what dat je geen hakken meer draagt? Je loopt er wel verzorgt bij. Alleen kun je je makkelijker voortbewegen in een makkelijke jeans met sneakers, dan op kilometers hoge naaldhakken. Can’t blame you, ik doe hetzelfde hoor haha

Reply
Angeline 31 januari 2017 - 13:01

Op hakken loop ik soms nog, was voor de kinderen ook niet elke dag. Make up deed ik nooit zo veel voor de kinderen, met werk en als ik zin had. Nu wel iets meer maar echt niet voor school. Misschien als ze in de middag naar de peuterspeelzaal moet. Al moet ik wel zeggen dat ik in steeds comfortabelere kleding loop, lees wegbrengen en naar de supermarkt ik een joggingsbroek en makkelijke schoenen.

Reply
Jessica 31 januari 2017 - 11:38

Haha, ik loop nu al niet zoveel op hakken, en ik maak me ook niet elke dag op. Dat zal als ik mama mag worden ook niet veel anders worden hahaha, ik denk dat het dan echt een hoge uitzondering is als ik make up op heb hahaha

Reply
MamaPlaneet 31 januari 2017 - 10:16

Oh je wilt niet weten hoe ik er tegenwoordig bij loop ? Later als ze ouder zijn en ik meer tijd heb voor mijzelf, dan komt het wel weer goed. Jouw wenkbrauwen vind ik trouwens reuze meevallen hoor.

Reply
Kimberly 31 januari 2017 - 10:11

Ach thuit trek ik direct m’n makkelijke broek aan, als ik de deur uitga heb ik minstens mascara op. Dat vind ik gewoon prettiger. Hakken draag ik bijna niet maar deed dat al weinig. En anders is het voor de kleine ineens weer erg wennen dat mama haar hand een stuk hoger zit. Vind ik ook sneu. Maar…. Ik krijg wel te horen dat Evi en ik er altijd verzorgd uit zien. Prima, al ben ik wel van de casual kleding. La beeb is vooral fan van jurken dus dat gaat al snel prima. Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt. En…. Je hebt je haar nog niet in een pittig kort rood kapseltje dus verslonst vind ik je absoluut niet!

Reply
Patricia 31 januari 2017 - 09:59

Ik ben altijd heel naturel geweest. Weinig make-up, vlotte maar casual kleding. Denk dat dat straks als moeder niet anders is.

Reply
Roos 31 januari 2017 - 09:23

Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ben jij een slechtere moeder als je er liever voor kiest om ‘s morgens een halfuur langer om bed te liggen dan dat je vroeg op staat om jezelf in de make up te zetten? Absoluut niet! Voor je kinderen maakt het niet uit of je wel of niet opgemaakt bent. Ik heb mezelf voorgenomen, 7 jaar geleden toen ik jong moeder werd, mijn uiterlijk nooit te verslonzen. Dus ik ben dus wel zo’n moeder die iets vroeger op staat om zichzelf op te maken en ik leg de avond van te voren mijn kleding klaar. Ik heb ook drie kinderen, huisdieren, een huishouden en een baan van 24 uur en het is echt allemaal prima te doen zolang je maar een beetje plant 🙂

Reply
Kirsten 31 januari 2017 - 09:16

Ik maak me wel altijd op maar tijd om altijd mijn haren te stylen heb ik echt niet hoor! Die moeder van dat artikel heeft blijkbaar naast tijd om te tutten ook genoeg tijd om op anderen te letten…. Ik besteed mijn tijd liever aan mn kids ?

Reply
Jessica 31 januari 2017 - 09:03

Snap helemaal wat je bedoelt, maar mama tijd is ook belangrijk! Al is het maar een kort moment om even jezelf op te tutten?
En met 3 kids om je heen, pff zou t je niet nadoen ?

Ikzelf zet voor een werkdag alles al klaar de avond van te voren; pak de tassen in, leg kleren klaar, broodjes smeren enzo.
En neem m’n make Up tasje mee naar beneden, Zappelin aan en mama heeft even de tijd ?

Reply
Simone 31 januari 2017 - 08:51

Super leuk om je blog te lezen!
En ja het is soms erg lastig, maar het was mijn nachtmerrie om te verslonzen, ja ik ben die moeder die eerder op staat of anders man lief aan kijkt om de kids weg te brengen, ik maak ze klaar hij brengt ze weg, zodat ik niet zonder make-ik de straat op hoef. En in sommige ogen is dat heel overdreven. Maar ik zou me niet happy voelen als ik me niet meer op dezelfde manier zou blijven verzorgen. En ik wil er ook graag leuk uit blijven zien voor mijn partner zelfs na 17 jaar samen. Maar het kost zeker veel meer moeite en tijd met kids, dan ervoor. Helemaal mee eens!!! X

Reply
Nicole 31 januari 2017 - 08:41

Als ik thuis ben dan kan ik er ook wel wat verslonst bijlopen. Maar ik werk 32 uur dus dan word ik gedwongen me gewoon netjes aan te kleden en maak ik me op enzo.

Reply
priscilla 31 januari 2017 - 08:36

Als ik gewoon thuis ben en geen plannen heb dan zit ik er ook zonder make-up en in mijn comfy outfit bij. Wanneer ik een afspraak heb of de deur uit ga dan tover ik mezelf helemaal om, haha. Ik vind je alles behalve verslonsde moeder hoor. Je ziet er goed uit 🙂

Reply
Sadhana Moesa 31 januari 2017 - 08:30

Ik heb mn make up beneden liggen en als de twins even een dutje doen of lief samen spelen in de box maak ik me even op. Doe ik trouwens alleen als ik weg moet. Zodra de kids naar school gaan zou ik ook make up loos ze brengen.

Reply
Joyce 31 januari 2017 - 08:10

Ik zet er echt de wekker eerder voor zodat ik ‘s ochtends ook een kwartiertje heb om mezelf op te maken. Ik voel me echt niet fijn zonder make up. Ik moet wel zeggen dat als ik een dag heb waarop ik de deur haast niet uit hoef, ik mezelf er steeds vaker op betrap dat ik zonder make up loop en me dat ook minder interesseerd dan vroeger. Toen zat ik bij wijze van spreke nog helemaal in de plamuur als ons huis ingesneeuwd zou zijn, want stel je voor dat een knappe brandweerman ons komt redden ?.

Reply
Nicole 31 januari 2017 - 08:02

Ik liep afgelopen weekend weer eens op hakken. Wist weer precies waarom ik dat zo weinig doe haha. Ik ben nooit van de vele make up en hakken en kleding geweest. Dus daarin ben ik niet zo erg veranderd ?

Reply
Melanie 31 januari 2017 - 07:54

Ik ben nooit zo van de make-up geweest en sporadisch hoge hakken. Wel ben ik me makkelijker gaan kleden. Met drie kinderen en chronische slaap tekort. Ga ik echt niet een uur eerder opstaan om er fantastisch uit te zien. Dan maar een Slons.

Reply
Anouk 31 januari 2017 - 07:52

Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat je thuis bent/werkt. Als je naar je werk toe moet, ben je meer gewend om jezelf toonbaarder te maken, hakken te dragen etc, aangezien dat dan van je verwacht wordt. Dat je ook nog kinderen hebt en ‘s ochtends je handen vol hebt zal je werkgever een worst wezen om het maar even zo te zeggen. Ik moet 3 keer in de week om 5 uur mijn bed uit om er ‘niet-verslonsd’ uit te zien en de rest van de week moet ik wel zeggen dat ik me ook automatisch opmaak, maar dan gelukkig een paar uur later.

Reply
Marianne 31 januari 2017 - 07:47

Heel herkenbaar. Ook ik ben een “verslonsde” moeder. En volgens mij zijn er daar heel veel van. Maar onze kinderen zullen zich er niet druk om maken en onze partner waardeerd het des te meer als we extra ons best doen wanneer er eens een uitje staat gepland. Dus wellicht heeft het zelfs nog zo z’n voordelen ?

Reply
Jolanda 31 januari 2017 - 07:45

Haha heel herkenbaar. Ik heb 4 kinderen waarvan er 3 naar school gaan. Ik heb dus echt geen tijd om helemaal gestyled de deur uit te gaan. Make -up heb ik wel iedere dag op al is dit meer om de vermoeidheid in mijn gezicht te verbergen ?

Reply
Martina 31 januari 2017 - 07:44

Soms is het zonder teveel gedoe ook wel even makkelijk. ik vind een verslonsde moeder vooral iemand die niet de moeite doet om zich aan te kleden, haar haren te wassen en te kammen. Heeft voor mij niet met de hoeveelheid make up of de hoogte van de hakken te maken. Ik probeer mezelf altijd goed te verzorgen en dat doe ik ook zeker! Dagen dat ik thuis aanrommel dan ben ik niet echt bezig met m’n voorkomen maar dat is postbaby niet anders dan Prebaby 😉

Reply
Mèlanie 31 januari 2017 - 07:43

Af en toe zonder make Up de deur uit check. Mijn haar niet gedaan check. Lekker makkelijke schoenen check.
Het is toch heerlijk om gewoon zulke dagen te hebben haha

Reply
Elise Bakker 31 januari 2017 - 07:43

Ik wil toch wel graag make up en doe dit dus ook elke dag samen met mijn haar föhnen en stijlen. Ik sta er eerder voor op. Ik ga om 10 over 6 douchen en alles doen en dan kan ik om kwart voor 7 iedereen aankleden. Ik heb ook 3 kinderen maar het lukt me wel elke dag, maar moet er dus wel slaap voor inleveren. Blijft altijd lastig om tijd voor jezelf vrij te maken maar zelf voel ik me toch lekkerder als ik make up op heb en m’n haar gedaan is. Sporten daar gun ik mezelf dan weer geen tijd voor en dat thuis zitten zorgt er ook voor dat ik meer snaaien dus daar moet ik echt mee aan de slag! Succes!

Reply
Channa 31 januari 2017 - 06:54

Op hakken lopen doe ik nog wel eens. Zonder make-up de deur uit check, makkelijke kleding check, tja het komt ooit wel weer goed, hoop ik.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.