Ben ik de enige waarbij het thuisjuf zijn af en toe helemaal in de soep loopt?

by Tamara

Vroegerrrr, in een heel ver verleden, heb ik ooit eens een beroepskeuze test gedaan. En je raad het misschien al, want er kwam dus ‘onderwijs’ uit. Nu heb ik dat, om eerlijk te zijn, meteen op de lange baan geschoven. Want ehh, niet om onaardig te klinken, maar ik vind kinderen eigenlijk helemaal niet leuk. (behalve mijn eigen kinderen en enkele uitzonderingen daargelaten dan :P) Dus een klas vol van die kleine monsters les gaan geven? Tja, dat zag ik niet zitten. Maar goed, inmiddels ben ik dus al een paar maanden juf van mijn eigen klasje. En om eerlijk te zijn vind ik het best wel zwaar. Waarom? Dat vertel ik jullie in deze blog!

Drie kinderen thuis les.

Mijn oudste twee kinderen zitten op het Speciaal basis onderwijs en hebben best wel veel begeleiding nodig met huiswerk. Dan niet alleen in de vorm van ze dingen uitleggen, maar ook zorgen dat ze hun aandacht erbij houden en ook echt wat gaan maken. De oudste krijgt twee keer per week een uur les via de laptop en zijn broertje elke dag twee keer een half uur. Dan komt hun zusje nog, die nogal wisselende tijden heeft en nog een peuter, die het allemaal bereinteressant vindt en eigenlijk ook mee wil doen. En ehh, ja, dat levert allemaal nogal wel wat problemen op.

Laptop tekort!

We hebben hier in huis twee laptops, Richard zijn werklaptop en mijne, waarop ik eigenlijk ook meestal aan het werk ben. Maarja, bij gebrek aan tablets/ipads en weet ik het, gebruiken de drie oudsten dus steeds mijn laptop. Het zorgt ervoor dat we nogal een strakke planning nodig hebben, met wie wanneer op de laptop kan, omdat het anders gewoon allemaal niet lukt. Zoals vorige week bijvoorbeeld, liep Maxims les een beetje uit en moest hij voortijdig afgebroken worden omdat Floris de laptop nodig had. Ohja en om nog maar te zwijgen over Lauren, die twee weken geleden een online les miste omdat één van de broers de laptop nodig had voor een dictee.

Soms loopt het allemaal in de knoei.

Regelmatig zie ik foto’s voorbij komen van kinderen die aan het begin van de week al hun huiswerk al af hebben of kinderen die de met veel plezier aan het werk gaan elke dag. Dan denk ik wel eens, ben ik dan de enige waarbij ik de kinderen soms mopperend achter de computer moet zetten? Of waarbij ik soms een opdracht van het huiswerk afmaak omdat ze hem halverwege gestopt hebben en ik daar pas achter kom als ze al slapen en ik eigenlijk aan het werk wil? Of die soms helemaal in de knoei loopt met al die planningen die door elkaar heen lopen?

Ik ben heel erg benieuwd! Gaat het thuisscholen bij jullie een beetje oké? Of totaal niet?

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Chantal 1 februari 2021 - 17:47

Hier ook voor 1 kind een schoolleen laptop anders wilde het niet. En speciaal basis onderwijs man je hebt je handen eraan vol om ze iets gedaan te laten hebben. Ze gaat woensdag qx noodopvang ivm mijn werk maar God ben ook aan toe dat zij zich vermaakt met andere al werk ik dan de hele dag.

Reply
Kim 1 februari 2021 - 08:10

Oef, pittig! En ingewikkeld zeg!
Ik blijf maar roepen dat ik zo blij ben dat m’n zoon ‘nog maar in groep 1’ zit. Niet dat dit minder belangrijk is, maar qua huiswerk is het gewoon een stuk minder. Mijn zoon vindt het dus ook alleen al super leuk en speciaal dat hij achter mijn laptop mag. 😅 Dus hier geen mopperende kinderen

Reply
MarjonS 1 februari 2021 - 07:37

Onze dochter, groep 6, heeft haar Chromebook mee naar huis gekregen. Dat scheelt al enorm. Ook de school waar ik zelf juf ben heeft ze als uitleen, zodat elk kind in de gelegenheid is online lessen te volgen.
Maar evengoed geregel… jongste, groep 3, moet 2x per dag inloggen, oudste wel 4x per dag en ik zelf moet ook meets doen met mijn klas.
Nog een weekje… dan mogen we weer 🤛🏻

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.