Begint de discussie nu al?

by Tamara

Oké, het jaar is net begonnen, maar toch is er iets waar we hier in huis naar uit kijken en dat zijn de vakanties! Richard en ik zitten regelmatig in de avond op internet te speuren naar vakanties en hebben het er gedurende de dag ook regelmatig over. We vinden het heerlijk om met de kinderen op pad te gaan, weekendjes weg of langere reizen en willen dat ook zoveel mogelijk blijven doen.. Maaaarrr, we hebben een probleem. En dat probleem vertel ik jullie in deze blog!

Begint de discussie nu al?

Het probleem is dat we niet hetzelfde soort vakanties leuk vinden. Nu denken jullie vast: Huh, zit daar veel verschil in dan? Nou ja! Eigenlijk wel. Want Richard en ik zijn in heel veel dingen twee uitersten. Dat gaat over het algemeen heel erg goed, maar met dit soort dingen levert het nog wel eens wat moeilijkheden op. Wat nou het hele probleem is? Daarvoor moet ik even onze ideale vakanties beschrijven! Komt ie!

Richards favoriete vakantie:

Naar warm land, all inclusive resort met een mooi zwembad, veel glijbanen en een mooie omgeving. Een goed restaurant erbij, paar leuke lokale bezienswaardigheden, maar vooral heel veel aan het zwembad liggen en uitrusten. Favoriete landen: Spanje en Turkije.

Klinkt prima toch? Tja, nouja dan moet je mijn ideale vakantie eens zien.

Tamara’s ideale vakantie.

Naar een land waar veel te zien en te doen is. Mooie omgeving, veel bezienswaardigheden, er elke dag op uit trekken om dingen te bekijken. Ik wil dingen van de wereld zien, dingen ontdekken. Lange wandeltochten maken, roadtrippen en nog veel meer. Ook archeologisch interessante plekken bezoeken vind ik heel erg leuk.

Mijn voorkeus landen voor dit jaar: IJsland, Zweden of een rondreis door Italië.

Ehh ja.. Zien jullie het probleem? Ik wel! Haha! Ik ben dus een persoon die niet stil kan zitten en heel ongelukkig wordt van een ‘niks doe’ vakantie. Terwijl Richard echt op vakantie gaat om uit te rusten en bij te komen. Voor we kinderen hadden hadden we prima manieren om dat op te lossen. We boekten een all inclusive vakantie en lagen veel bij het zwembad, maar we gingen ook een aantal keren de omgeving verkennen en hebben wat excursies geboekt.

Met kinderen maakten we er een compromis vakantie van. We gingen naar een camping ( niet in een tent hoor, dat gaat me weer te ver! Haha) maar sliepen daar wel in een luxe huisje. We gingen veel aan het strand liggen, maar ook veel van de omgeving bekijken.

Kijk, het is echt niet zo dat ik het idee van zo’n all inclusive resort vakantie zo verschrikkelijk vind. Maar we hebben vier kinderen en als je de prijzen zien voor kamers waar we met zijn zessen in passen, dan ga je spontaan huilen. Ik vind het gewoon mega zonde om 4000 euro uit te geven aan een weekje in de zon liggen niksen.

En wat we dit jaar doen? We komen er niet echt uit! Mocht iemand nog leuke tips hebben dan hoor ik het heel graag!
Hebben jullie al een vakantie geboekt?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Claudia 24 januari 2020 - 07:29

Super lastig om een vakantie te boeken🙈 een compromis voor jullie naar Spanje op eeb camping tussen bijv. Barcelona en Valencia in heb je warm, strans en bezienswaardigheden in een 1😀. Ook wij hebben die discussie manlief wil vliegen en naar Griekenland. Ik zie dat niet zitten met 2 kinderen en de prijzen zijn om te huilen😭uiteindelijk is het bij ons Spanje (warm voor manlief) en op een camping.. kijken er al naar uit maar mogen nog even wachten

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.