Myrthe FoodFrobelFun | Bak jouw favoriete bananenbrood

by Myrthe FoodFrobelFun
bananenbrood bakken met chocolade

Morgen is het Bananenbrood Dag! Ik had er nog nooit van gehoord, maar een excuus om bananenbrood te eten is altijd mooi meegenomen toch? Voor mij is het de ideale manier om van rijpere bananen af te komen: gewoon even prakken en met een eitje en wat havermout omtoveren tot een heerlijk bananenbrood. Zo is het toch net alsof je cake als ontbijt hebt, haha. En cake als ontbijt: dat wil toch iedereen!? In deze blog geef ik je drie variaties op een bananenbrood, zodat je jouw favoriete bananenbrood kunt bakken om goed voorbereid te zijn op Bananenbrood Dag ;-).

bananenbrood bakken cranberry

Bananenbrood met cranberries bakken

Cranberries vind ik echt superlekker! Bovendien zijn ze ook nog eens supergezond, ideaal dus. Een goede reden om een bananenbrood te bakken met een cranberry-vulling. Dit recept is een zogenaamd mik en mix recept. Nou ja, zo noem ik het in ieder geval: ik mik alles bij elkaar in een bak en mix het vervolgens waarna ik het ga bakken… Weinig moeite voor een lekker gerecht! Voor deze variant stop ik 3 rijpe bananen met 3 eieren in een miskom. Met een staafmixer pureer en meng ik het tot een geheel. Vervolgens doe ik er nog 100 gram havermout, 2 eetlepels speculaaskruiden en een snufje zout bij. Nog even mixen en dan nog een handje gesneden gedroogde cranberries en een paar handjes walnoten er doorheen roeren voor ik het inde ingevette bakvorm giet. De bakvorm zet ik op een bakplaat die ik in het midden van een voorverwarmde oven zet. Nog even geduld hebben: na drie kwartier is het brood klaar. Even afkoelen en smullen maar!

bananenbrood bakken klein

Bananenbrood voor in de lunchbox

Met het oog op de aankomende lente (hallo lekker zonnetje!) kan een vrolijke lentelunchbox voor naar school natuurlijk niet ontbreken. Met een bananenbrood in een leuk lentevormpje is dat zo gedaan! Dit bananenbrood kan natuurlijk ook prima in een gewone muffinvorm. Het fijne van een kleinere vorm is dat je het gemakkelijk mee kunt geven naar school zonder dat het droog wordt. Voor dit brood gebruik ik 100 gram zelfrijzend bakmeel wat ik mix met 60 gram havermout en een theelepel kaneel. Dit mix ik weer met 3 eieren en 3 geprakte rijpe bananen. Even verdelen over de muffinvormpjes en na 45-50 minuten op 180 graden in de oven heb je een heerlijk en verantwoord tussendoortje! Meer lunchboxinspiratie? Kijk dan eens hier.

bananenbrood bakken met chocolade

Bananenbrood bakken met chocolade

Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig: 200 gram havermout, 5 rijpe gepureerde bananen, 6 eetlepels pindakaas en 160 gram chocolate chips. De drie eerstgenoemde ingrediënten mix ik met een staafmixer door elkaar. Hierna spatel ik de chocolate chips er doorheen. Dit mengsel stort ik in een ingevet cakeblik. Ik strooi er nog wat chocoladechips overheen en zet er een paar plakjes banaan in: dat ziet er toch wat gezelliger uit!

Ik zet het geheel in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 35 minuten check ik even met een satéprikker of het brood gaar is. Zo niet, even laten staan en als het wel gaar is haal ik hem uit de oven. Als hij afgekoeld is stort ik hem uit het cakeblik en snijd ik hem aan: echt even en genietmomentje tijdens de koffie hoor!

De suikervrije bananenmuffins van deze pagina zijn overigens ook een aanrader!

Wat is jouw favoriete bananebrood-recept?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.