Babyspullen waar ik geen afstand van kan doen.

by Tamara

Een tijdje geleden zag ik een post voorbij komen van iemand die het wiegje van haar kind in een hoekje op zolder gepropt had, omdat ze er geen afstand van kon doen. Een heleboel mensen vonden dat een beetje gek, want als je het niet meer gebruikt, dan kun je het net zo goed weggooien toch? Nouja, nu zijn er veel dingen waarbij ik er ook zo over denk en ik heb tijdens onze verhuizing dan ook echt heel erg veel spullen weggedaan. Maar er zijn ook dingen die we meeverhuisd hebben. Ookal gebruiken we ze nooit meer! (ja, dat weet ik heel zeker!) Van welke babyspullen we geen afstand konden doen en bij welke dat juist verbazingwekkend makkelijk ging? Dat vertel ik je in dit artikel.

Ik verhuisde de babykamer mee naar ons nieuwe huis.

Oké, eerlijk is eerlijk, ik heb onze babykamer een tijdje op marktplaats gehad. Hij is tenslotte nog super netjes en hij kon nog best heel wat rondes mee. Maar ik werd gewoon echt chagrijnig van de mensen die dan zeggen dat ze hem voor twintig euro wel komen ophalen, terwijl ik er 1500 voor betaald heb. Bovendien vroeg ik er tweehonderd voor, is niet teveel toch? Maar goed, na de zoveelste discussie besloot ik hem er maar af te halen. De kast konden we best gebruiken in ons nieuwe huis en een ladekast is ook altijd handig. Alleen dan hadden we nog wel een ledikantje.

Dus toen we gingen verhuizen, zette ik de kledingkast en commode op Lauren haar kamer, waar ze nu nog een paar jaar mee kunnen! Het ledikantje staat uit elkaar op zolder. Richard en ik grappen steeds dat daar onze kleinkinderen in kunnen slapen. Maar goed, ik vond het ook gewoon jammer om iets weg te doen waar alle vier de kinderen in hebben geslapen. We kochten het toen ik zwanger was van de oudste en ze hebben hem allemaal gebruikt tot er een broertje of zusje kwam. Dus ehh ja.. Misschien gaat hij ooit nog weg, maar nu nog niet. Bovendien hebben we een enorme zolder, dus geen last van haha.

Dit heb ik nog meer bewaard.

Maar goed, het blijft niet bij de kinderkamer hoor, ik heb namelijk nog meer. Alle echt mooie setjes kleding, plus hun geboortepakjes heb ik ook bewaard, net als de eerste schoentjes. Vinden sommige mensen misschien ook onzin, maar ohhh ik vond het zo leuk om naar te kijken toen ik het laatst allemaal tegenkwam. Onvoorstelbaar dat ze zo klein zijn geweest.

Goed en we hebben nog wat dingen. De kinderwagen bijvoorbeeld, ik heb nog een Stokke Trailz die ik niet op tijd verkocht kreeg, wat autostoeltjes en zelfs nog een isofix ding. Moet ik nodig weer eens op de verkoophoek gooien.

Dit heb ik dan wel weggegooid.

Maar, er waren dus ook een heleboel dingen waar ik heel makkelijk afstand van gedaan heb. De maxi cosi bijvoorbeeld, die was heel makkelijk verkocht, net zoals het wiegje van Sarah. Ohja en ik heb ook heel veel spullen gewoon weggegooid hoor, zoals het babynestje bijvoorbeeld, omdat het weer erin zat. En ook het badje, plus alle spulletjes erbij.

Er was ook iets dat ik weggedaan heb en dat Richard dat achteraf heel erg zonde vond.  Ik weet niet hoe jullie het deden, maar wij vonden het wel leuk om de buitenkant van het huis ook te versieren toen er een kindje geboren was. Nu ging mijn voorkeur uit naar een leuke aankondiging zoals die van Geboorteplein. Maar mijn vriendje dacht daar heel anders over! Die wilde namelijk zo’n raam ooievaar. Ja, wij waren van die mensen met zo’n wanstaltige ooievaar die door het raam gevlogen lijkt te zijn. Oh wat had ik een hekel aan dat ding! Elke nacht zaten er een aantal katten een heel concert voor die ooievaarskont te houden! Bij de volgende kinderen probeerde ik Richard over te halen om eens naar geboorteborden te kijken, maar dat wilde hij niet helaas. Dus toen ik de kans kreeg om hem voor de verhuizing weg te gooien, heb ik dat meteen gedaan. Onder het mom van, we hebben hem toch niet meer nodig! Haha!

 

Oké, achteraf heb ik dus best wel veel dingen weggedaan. Ik ben geen hoarder ofzo. Had jij moeite met het weggooien van je babyspullen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.