Babyspullen nog een ronde mee?

by Tamara

Bij je eerste kind is het leuk om alles nieuw te kopen en alles naar je smaak te kopen. Als je dan nog een kindje krijgt is het echt niet nodig om alles opnieuw te kopen. Sommige dingen kunnen echt prima nog een ronde mee! Vandaag vertel ik over wat wij allemaal nieuw kochten bij elk kind en wat er hergebruikt werd!

image

Bij Maxim kochten we alles nieuw. Na een goede 20 weken echo, reden we meteen door naar de babywinkel om een mooie babykamer te bestellen en een deel van de uitzet te kopen. We wisten dat we graag meer kinderen wilden en kochten dus dingen die meerdere rondes mee zouden kunnen zoals een hoogglans witte babykamer en een zwarte kinderwagen. Natuurlijk deden we alle kleertjes en accessoires wel lekker is stoere jongenskleuren. Dit zijn toch dingen waarvan je bij een volgend kindje toch weer veel nieuw koopt.

Toen we nog een jongen kregen konden we heel veel nog een keer gebruiken. Bij het uitzoeken van de babykleding gooide ik alles was verwassen of waar vlekken in zaten weg en de rest werd gewassen voor nog een ronde! Natuurlijk kocht ik ook een heleboel dingen nieuw maar het scheelt gewoon echt als je al wat hebt liggen. Desnoods gebruik je de ‘oude’ kleertjes voor buitenspelen of als je kindje toch vies word. Hydrofiele luiere zijn ook prima nog een keer te gebruiken. Hoe vaker ze gewassen worden, hoe meer vocht ze opnemen! Dus dat kan prima! Ook beddengoed en speelgoed kan nog prima door een nieuw kindje gebruikt worden.

Tja, ik ga die hele stapel blauwe slaapzakken dus mooi niet weggooien! Haha

Tja, ik ga die hele stapel blauwe slaapzakken dus mooi niet weggooien! Haha

Toen we een meisje kregen, had ik eerst de neiging om alles weg te doen en opnieuw te kopen. Maar eigenlijk is dat onzin! Dus ze heeft bijvoorbeeld alle witte broekjes van haar broers in de kast liggen, alle rompers waar geen auto ofzo opstaat worden ook gewoon gebruikt ( ja ook de blauwe) ze draagt blauwe slaapzakken en om haar verschoningskussen zitten ook heel vaak blauwe hoezen. Dit zijn allemaal dingen waarvan ik het onzin vond om nieuwe te kopen. Want wie ziet die dingen nou? Ook heeft ze een blauw boxkleed en slaapt ze in de box onder een blauwe deken!

Zo kun je toch weer besparen en met het geld dat je zo overhoud, kun je weer andere leuke dingen kopen!

 

Wat heb jij hergebruikt bij je volgende kindje of wat zou jij hergebruiken?

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Madelon 14 juli 2015 - 00:48

Ik ben voor hergebruik. Zowel voor het financiële plaatje als in economisch opzicht. Er is ook een levendige handel in babyspulletjes en kleding onder mama’s waar ik ook regelmatig gebruik van maak. Alleen kleding die teveel is versleten of echt vies bewaar ik niet. De rest gaat of naar een andere mama en sommige dingetjes bewaar ik voor als er ooit nog een tweede komt.

Reply
Marijke 10 juli 2015 - 21:52

Ik heb ook heel veel hergebruikt. Alleen de roze kleertjes niet. En natuurlijk alles met vlekken niet. Maar bij A wisten ee niet dat ze een meisje was, dus had ook lekker veel neutrale spulletjes

Reply
Jeanine 10 juli 2015 - 15:03

Hier ook veel hergebruikt en echt enorm veel gekregen. De kinderkamer kregen we bijvoorbeeld van mijn schoonzus. Die hebben we nu helemaal opgeknapt en in een ander kleurtje geverfd. Vale of vieze kleding gaat hier ook weg en de rest wordt lekker hergebruik. Niks mis mee toch?

Reply
Kimberley 10 juli 2015 - 14:07

Ik had het geluk dat ik bij Jay heel veel wit gekocht had. Een wit badje, witte rompers, witte slaapzak, witte dekentjes en lakentjes. En ik maakte dat kleurrijker door blauwe knuffeltjes e.d. Dus toen ik zwanger was van Kay, had ik eigenlijk alles nog en deed ik er gewoon roze bij. En toen sloeg ik door en ging ik toch alles nieuw halen voor iedereen, haha.

Reply
Daniëlle 10 juli 2015 - 13:11

Je kunt zeker veel besparen door her te gebruiken. Wij hebben eigenlijk alles hergebruikt. Wel moesten we nog weer meubels voor kinderkamer kopen. Deze kochten we via marktplaats voor €75. Ideaal.

Reply
Lieke 10 juli 2015 - 11:43

Wij hebben ook het e.e.a. hergebruikt. Wat rompertjes en een bad standaard van mijn nichtje. Die waren gewoon unisex. Niet veel, maar scheelde toch. We bewaren nu ook alles hoor van Mason, je weet maar nooit! 😉 alle kleding gaat netjes is dozen!

Reply
Vlijtig Liesje 10 juli 2015 - 11:22

Eigenlijk best veel. Want veel dingen konden nog prima een ronde mee. En inderdaad: met het geld dat je bespaart kun je weer allerlei leuke dingen doen.

Reply
lin 10 juli 2015 - 11:12

Heel schattig die blauwe slaapzak hihi je hebt groot gelijk om het nog gewoon te gebruiken!

Reply
Jennifer 10 juli 2015 - 10:37

Wij hebben ook bewust vrij veel unisex dingen in huis en heel wat van de kleertjes die zoonlief nu draagt zou ik ook wel bij een meisje zien. Mocht ik ooit nog een meisje krijgen dan wordt er heus wel wat roze bij geshopt om het misschien net een wat meisjesachtiger te maken. Maar voor de rest maakt het me niet zoveel uit geloof ik. Als we eerst een meisje hadden gekregen ipv een jongen dan had ik waarschijnlijk ook niet alles in zuurstokroze aangeschaft, zoals ik nu niet alles knetterblauw in de kast heb liggen.

Reply
Sonja 10 juli 2015 - 09:29

Jongen/ meisje. Met een tweeling in verschillende kledingmaten krijgt dochterlief veel van haar broer, dus koop veel unisex kleding. Scheelt een hoop geld, moet ik zeggen?

Reply
Josan 10 juli 2015 - 09:10

Veel dingen kun je ook gebruiken. Bij allebei mijn dochters had ik de kleur blauw gebruikt in de babykamer. Ik zie dat probleem niet. Zelfs in roze vragen mensen nog “Is het een meisje?”. Ik denk niet dat kinderen er trauma’s van krijgen als ze spulletjes van oudere broertjes of zusjes krijgen.

Reply
Malou 10 juli 2015 - 08:59

Ik zou veel dingen ook gewoon opnieuw gebruiken hoor. En ik vind autootjes trouwens ook best leuk voor meisjes haha.

Reply
Madelaine 10 juli 2015 - 08:47

Mijn zus kreeg toevallig twee jongens dus die kon onwijs veel gebruiken, ik mag vrij veel overnemen van mijn kleine neefje dus ja waarom niet? Onze dochter (WAT LEUK OM DIT TE ZEGGEN haha) zal echt geen trauma oplopen van non-roze dingen.

Reply
Saskia 10 juli 2015 - 07:52

Witte rompers enzo hebben we wel gehouden voor Sophia, verder wel heel veel opnieuw gekocht. Veel spullen van Senna staan nog op zolder en ik heb ook veel weggegeven.

Reply
Benella 10 juli 2015 - 07:07

Ik bewaar de meeste dingen wel, maar we hebben voor onze zoon al best veel dingen gekregen waarvan mensen zeiden “kan zo nog een ronde mee hoor!” Maar of het dan hierna ook nóg een ronde mee kan.. we zullen het zien.

Reply
Charlotte 10 juli 2015 - 06:46

Je hebt groot gelijk! Al denk ik ook dat mijn eerste reactie hetzelfde zou zijn; alles opnieuw kopen (dat is ook gewoon zo leuk!) en daarna dan bedenken dat dat niet nodig is haha

Reply
Minke 10 juli 2015 - 06:31

Jaah wij gaan ook veel hergebruiken. Kamertje sowieso, aankleedkussen is hekemasl kapot dus die komt nieuw met bijpassende goede hoezen. De hoezen van nu zijn wat aan de kleine kan voor t kussen helaas. En kleertjes, tja dat zie je op mijn blog of we die kunnen hergebruiken ;).

In het begin staat trouwens ‘ als je nog een kindje koopt’ ipv krijgt denk ik.

Reply
Chantal 10 juli 2015 - 06:30

Hi, je schrijft in je eerste alinea als je dan nog een kindje koopt. Ik denk dat dat als je dan nog een kindje krijgt ?.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.