Babyspullen die ik MOEST hebben. (maar niet praktisch bleken)

by Tamara

Ik had altijd het beeld dat wanneer ik een zoons zou krijgen, hij elke dag overhemdjes met spencers en een geruite broek zou dragen.Of spijkerbroekjes en colbertjes. Zo schattig vond ik dat van die kakkerige kleertjes! Dus toen ik erachter kwam dat ik een zoon kreeg, kon het hoarden beginnen. Ik geloof ook dat de eerste dingen die ik voor Maxim kocht, een spijkerbroekje en een overhemd waren. Wist ik veel dat ik dat een paar maanden later ontzettend zielig vond om mijn mini baby in van die strakke oncomfortabele spijkerbroekjes te hijsen en dat overhemdjes en spencers gewoon echt niet lekker zitten bij zo’n kleintje. Dus alle ‘mooie’kleertjes verdwenen in de kast en ik trok hem alleen maar lekkere zachte jogging pakjes en vestjes aan.

599510_257408977704699_2109085951_n

Schoentjes.

Schoentjes was nog zoiets, ik had geloof ik voor Maxim wel 6 paar baby schoentjes klaar staan. Sneakertjes, nep allstars, nette leren schoenen! Allemaal zo schattig, maar je gaat zo’n lief klein babyvoetje toch niet in zo’n schoen persen? Dus de schoentjes bleven allemaal mooi op een rijtje leuk staan te wezen en konden zo hup, weer nieuw de zak met gebruikte kleren in.

Speelgoed.

Speelgoed was ook zoiets wat ik de eerste maanden echt amper gebruikte. Hoe ik aan het idee kwam dat een baby die niet eens snapt dat hij tenen heeft vast wel met al die leuke lawaaierige dingen (ja toen vond ik ze nog leuk) zou spelen? Geeeeeen flauw idee! Maar gelukkig was dat wel iets waar hij later wel mee ging spelen.

Een wipstoel.

Een wipstoel, voor sommige mensen een ontzettende uitvinding, maar pfff, wat haaaatte ik dat ding. Ik vond het maar niks om een kleine baby zo dicht bij de grond te zetten, zeker niet omdat we toen nog een hond hadden en ze dus continue een vachtje hadden. Ik hoor wel eens dat mensen de wipstoel op tafel zetten als ze gaan eten, maar wij hadden een stoel waar ze meteen vanaf de geboorte in konden. Lekker hoog van de grond en gezellig aan tafel!

Een babyhangmat.

Een babyhangmat voor in de box. Echt, wat dacht ik wel niet? Dat ik elke keer de box naar beneden ging bijstellen en daarna weer omhoog? Het leek me zo ideaal, je knoopt de hangmat vast, baby erin, je geef hem een duw en hup, baby slaapt! Nou ik geloof dat hij nog steeds met kaartjes eraan in de kast ligt. Wat een onding! Je kunt nog beter een hangmat kopen voor jezelf! Haha!

 

Wat was jouw ergste miskoop op babygebied?

Misschien vind je dit ook leuk

23 comments

Iris 9 oktober 2015 - 14:51

Haha mooi man! Ik werk zelf in de kinderopvang. Grootste hinder: onesies!
Serieus: ALLES moet uit als je het kind moet verschonen. Schattig hoor, zo’n pakkie en dat je kindje een leeuw is, maar handig.. Nee.

Reply
angelique 9 oktober 2015 - 08:57

Haha leuk artikel! Ik denk de flessenwarmer van avent terwijl ik erachter kwam dat difrax veel fijner was!

Reply
Bregje 8 oktober 2015 - 20:10

Een hele leuke blauwe houtje touwtje jas van fleece, die zo dik gevoerd was dat hij eruit zag als een vogelverschrikkertje. Hij heeft de kapstok maandenlang versierd! ?

Reply
Daniëlle 8 oktober 2015 - 19:32

Ehm..Ik heb eigenlijk bijna niks gekocht, haha. Maar wipstoel hadden wij te leen van kennissen en vond ik echt super handig.

Reply
joyfromjoyce 8 oktober 2015 - 17:13

Wipstoel vond ik wel heel handig, babyhangmat waardeloos!
Eigenlijk heb ik niks gekocht wat wij amper gebruiken gelukkig.

Reply
iooon 8 oktober 2015 - 13:20

Hahaha geweldig! Ik heb zeer zeer zeer weinig gekocht voor de geboorte. Enige miskoop is de babygym geweest, daar heeft hij nooit mee gespeeld. Alleen de losse speeltjes en het losse kleed waren wel handig.

Reply
marcella 8 oktober 2015 - 12:01

Bij ons waren de miskopen de babyhangmat voor in de box en de draagzak misschien dat ik de draagzak meer ga gebruiken als onze 2e komt in maart, maar bij de eerste 1 keer gebruikt?.

Reply
Jeanine 8 oktober 2015 - 11:05

Hier wel veel gebruik gemaakt van de wipstoel. Maar die onesies of hoe je die dingen ook noemt waren zwaar onpraktisch en spijkerbroeken vond ik oh zo leuk uitzien maar voor zo’n baby denk ik totaal niet comfortabel.

Reply
Simone 8 oktober 2015 - 11:00

Zo’n mooie wikkeldoek van wafelstof voor in de maxicosi. Helemaal niet handig want die stof neemt zoveel ruimte in, dat past allemaal niet in de maxicosi. En navelbandjes ook ja. De wipstoel wordt hier wel veel gebruikt.

Reply
natassk 8 oktober 2015 - 10:52

Bij de oudste
Navelbandjes nooit gebruikt
Hang op het kruis draagzak van KV wist ik veel dat ze slecht waren voor de heupen.

Bij de jongste

De 360 graden beker van difrax of advent . Hij gooit hem 1 x op de grond en onder plaatje schiet los

Reply
Liess 8 oktober 2015 - 10:40

Wat ik trouwens vreselijk vond is dus pakjes met ritjes, altijd die ritjes in de nek!

Reply
Liess 8 oktober 2015 - 10:39

Ooh ik was gek op de wipper, maar die kinderstoel die jij op de foto hebt staan ziet er wel heel handig uit.
Ik heb nog 27 weken te gaan dus kan nog vanalles zoeken hahaha

Reply
Cassandra 8 oktober 2015 - 10:36

Ik denk dat ik ga voor gilletjes. Die dingen zijn echt helemaal niet handig joh! Rokjes netzo trouwens. Doe maar gewoon een legging of een jurkje, zoveel handiger! En schoenen, tsja die schoenen… Mama is zelf al verslaafd dus voor de mini-me moesten er natuurlijk ook een hoop schoenen komen.. Maar aangezien dat meisje van mij echt mini is, past ze de 0-6 maanden schoenen nu pas (of eigenlijk nog steeds niet helemaal)

Reply
Sonja 8 oktober 2015 - 10:23

Hier ook geen spijkerbroekjes maar (nog steeds) heerlijke zachte stoffen broekjes die ik zelf ook zo willen dragen. Zolang ze nog niet lopen komt er nog geen spijkerbroek, ondanks dat ik het op deze leeftijd (ze zijn 13 maanden) er ontzettend leuk uit vind zien

Reply
manouk 8 oktober 2015 - 10:17

Niet echt een miskoop, maar ik heb de badcapes nauwelijks gebruikt. Ging altijd voor de hydrofiele xl luiers

Reply
Marjon 8 oktober 2015 - 09:25

Hihi ja die kleertjes en schoentjes zien er allemaal zo schattig uit! Ik snap helemaal dat je ze gekocht hebt! 😉

Liefs xx

Reply
Carlijn 8 oktober 2015 - 08:17

Hahaha! Ja spijkerbroekies voor een baby vind ik ook niks, lijkt me niet lekker zitten. Mijn grootste miskoop zijn de 101 rompers met korte mouwen terwijl ze bijna alleen maar lange mouwen dragen. En heeeeel veel knuffeltjes waar ze niet naar omkijken. O en ik heb veel dingen in tweevoud, zoals een speelmat, maar da’s echt onzin want een tweeling kan ook prima op één speelmat spelen

Reply
Nicole 8 oktober 2015 - 08:07

Ohh zo herkenbaar! Ik had ook overhemdjes en veel dingen met capuchon voor Spencer. Mega onhandig!!! Liggen allemaal in de bak voor de verkoop!

Reply
Bien 8 oktober 2015 - 07:51

Haha grappig stukje. Ik had een paar van die schattige jurkjes voor mijn meisje, maar die bleken ook niet super comfortabel te zitten en ook niet zo leuk te staan eigenlijk

Reply
Saskia 8 oktober 2015 - 07:44

Hier zijn heel veel zomerkleertjes een miskoop omdat Sophia het niet paste en het nu te koud is 🙁

Reply
miranda 8 oktober 2015 - 07:13

De hangmat was hier een succes ☺️. En tja miskoop … Vast veel
Kledingstukken omdat ze in de winkel leuk waren maar thuis en niet mooi stonden. Maar ik heb niet echt veel ongebruikt babyspul. Oja een waskom en een baby-tv van lamaze ?

Reply
Josan 8 oktober 2015 - 07:03

Bij eerste 2 heb ik wel wipstoel gebruikt en ook spijkerbroekjes. Nu allemaal zonder. En we overleven het. Ik heb trouwens nog ongebruikte navelbandjes liggen. Ook zo’n miskoop.

Reply
Charlotte 8 oktober 2015 - 06:30

Die wipstoel staat hier ook nog bijna ongebruikt op zolder. Wij hadden een Doomoo, die zette ik dan op de bank/box/tafel erbij.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.