Babynamen met vreselijke betekenissen.

by Tamara

Toen jullie op zoek waren naar een naam voor jullie kind, hebben jullie er toen ook op gelet wat de naam van je kind betekend? Ik moet zeggen dat ik het wel even snel opgezocht heb, maar ik hecht er verder niet zo heel erg veel waarde aan. Het is toeval dat de namen die we gekozen hebben allemaal gewoon leuke betekenissen hebben, maarja. Anders was het jammer geweest hahahha! Oké, als hun namen iets van kutje pik andijvie ( wie kent hem nog?) hadden betekent had ik ze natuurlijk niet gegeven! Haha! Maar goed, hieronder dus een hele rij met namen met vreemde betekenissen! Kijken jullie mee?

Mara – bitter

Courtney – Korte neus.

Emily- rivaal

Kennedy – Misvormd hoofd.

Mary – Rebels of bitter

Molly – ook bitter,

Portia – varken

Cameron scheve neus

Byron – van de koeienstal

Lola – vrouw van het verdriet

Leah – vermoeid

Seth – de kwade God van het chaos.

Nu is het natuurlijk wel zo dat namen heel erg vaak meerdere betekenissen hebben.  Neem bijvoorbeeld mijn eigen naam. Ik heet Tamara, wat volgens het alwetende *kuch* wikipedia:

‘ een naam van Arabische, Hebreeuwse, Italiaanse en Russische oorsprong is . De naam is afgeleid van de Bijbelse naam Tamar, dat “palmboom”, “dadelpalm” of “kruiden” betekende.

De naam wordt wel afgekort tot Tam of Tammy. Ook wordt de naam wel verbasterd tot Mara of Tara. Andere vormen van de naam zijn Tamra en Tamar.’ 

( Die afkortingen doen we maar even niet. b.v.d)

Nu heb ik ook wel eens gehoord dat mijn naam Morgenstond betekend. Als in een odol, ja, zo’n ding dat je kerel in de ochtend heeft inderdaad. Word je niet vrolijk van! Haha!

Dus ja, of je er nou echt heel erg veel waarde aan moet hechten dat je naam misschien iets heel geks betekend? Net is natuurlijk het belangrijkste dat de naam voor jou mooi is en voor jou een mooie betekenis heeft.

Heb jij gekeken naar de betekenis van de naam van je kind? En wat betekenen hun namen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Ilse 28 februari 2019 - 21:53

Is eigenlijk wel iets waar je goed bij stil moet staan.. Weet niet eens of wij echt stil hebben gestaan bij de betekenis van Lars zijn naam.. ga het meteen even opzoeken haha.

Reply
Puck 26 februari 2019 - 08:17

Haha, ik heet Puck. Betekent kabouter, rakker en kleine boef.

Reply
Mathiske 26 februari 2019 - 07:52

Haha onze dochter heet Emily. Maar uit het Grieks betekend het vriendelijk, zacht. Is toch nog ff wat anders dan rivaal. Ach, het kan vast erger. Diablo betekend duivel bijvoorbeeld, ook gezellig ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.