Hoe vervoer je een baby in de babboe bakfiets.

by Tamara
baby in de babboe bakfiets

Drie jaar geleden was ik zwanger van de derde en zonder rijbewijs is het dan best wel heel erg moeilijk om een baby, plus nog twee kinderen te vervoeren. De school van mijn zoon was ongeveer 20 minuten fietsen en lopen was dan ook geen optie. Mijn oplossing? Het kopen van een babboe bakfiets. Ik kreeg toentertijd altijd heel erg veel vragen over hoe ik dat nou deed, een baby in de babboe bakfiets. Dus ik besloot destijds deze blog te schrijven waarin ik precies laat zien hoe ik dit doe. Inmiddels heb ik mijn vierde kind gekregen en deze vervoer ik ook weer op deze manier.

Hoe vervoer je een baby in de babboe bakfiets?

Toen ik zwanger was van Lauren heb ik een babboe bakfiets gekocht om alle kinderen tegelijk naar school te kunnen brengen.  Ik heb  die bakfiets gekocht zodat ik met alle kindjes in de bak kon fietsen en niet aan huis gekluisterd zou zitten. Bovendien is Maxims school te ver om te lopen en is naar school fietsen gewoon fijner dan met de auto, zeker omdat er niet altijd parkeerplek is. Voordat ik een bakfiets aanschafte, kon ik op internet maar heel erg weinig vinden over het vervoeren van een baby in de babboe bakfiets. Dus ik besloot er zelf maar eens een blog over te schrijven.

image

Manieren om een baby in de babboe bakfiets te vervoeren.

Er zijn verschillende manieren om een baby in de babboe bakfiets te vervoeren. Ik heb ervoor gekozen om mijn baby in de maxi-cosi, op een bankje te vervoeren. Maar er zijn nog veel meer manieren.

  • Je kunt de maxi-cosi op de grond in de bakfiets zetten.
  • Je kunt de maxi-cosi op het bankje van de bakfiets vastzetten.
  • je kunt de maxi-cosi in een speciale stander op het bankje of op de grond van de bakfiets zetten.
  • je kunt een babyschaal gebruiken.
  • je kunt de maxi-cosi op een stander op de bagagedrager plaatsen.

Ik heb gekozen voor de tweede manier. Op deze manier is de baby dichtbij mij en kan ik de baby eventueel troosten als ze wakker wordt. Ook vind ik het fijn dat de Maxi-cosi op deze manier goed stevig vast staat. Hij zit vast met de riempjes waar je normaal gesproken je kind mee vast zou zetten en hij kan dus niet zomaar los raken. Nog een voordeel is dat de maxi-cosi zo amper wiebelt of stuitert, er zit namelijk een kussen onder. Maar het grootste voordeel is toch wel dat er naast de maxi-cosi nog voldoende ruimte is voor nog 2 kinderen.

Lees hier over de voordelen van een bakfiets vs een gewone fiets.

Waarom niet de babyschaal gebruiken om de baby in de babboe bakfiets te vervoeren?

Toen we de fiets kochten was hij best wel heel erg compleet, er zat een babyschaal bij, een peuterschaal en nog veel meer dingen. Een babyschaal is heel erg geschikt om een baby in te vervoeren, maar dit mag pas vanaf 8 weken. Waarom ik dan toch voor de maxi-cosi gekozen heb? Allereerst omdat het een stuk praktischer is. Ik hoef namelijk niet mijn baby uit de babyschaal tillen en met een baby op de arm rondlopen, ik kan gewoon de maxi-cosi meenemen. Wat ook heel erg handig is, omdat je een maxi-cosi gewoon op de grond kunt zetten.

Nog een reden is dat de baby in de maxi-cosi lekker beschermt zit en makkelijker warm te houden is met bijvoorbeeld een voetenzak of een warm dekentje. De maxi-cosi is natuurlijk heel erg comfortabel voor een baby en een babyschaal van babboe is best wel hard.

Hoe zet je een maxi-cosi vast in een babboe bakfiets?

Ik heb de Maxi-cosi overdwars op een bankje in de bakfiets geplaatst. Op het bankje dat het dichtst bij het stuur staat zodat ik goed bij de baby kan. Je kunt de maxi-cosi natuurlijk ook op deze manier op de grond van de bakfiets zetten, maar ik heb een maxi-cosi pebble, en daarmee past het niet. Wanneer je een kleinere maxi-cosi hebt dan past het misschien wel.

Een voorbeeld hoe dat eruit ziet:

image

image

De maxi-cosi staat op het bankje, met een bankkussen eronder tegen het wiebelen en vastgezet met de riempjes waar je normaal gesproken je kind mee vast zet.

De eerste keer fietsen met een baby in de babboe bakfiets.

Nou moet ik je vertellen, ik was doooooodsbang toen ik voor het eerst met haar ging fietsen. Volgens mij heb ik bij elk hobbeltje gelopen en ben ik met een slakkengang over de drempels gelopen met de fiets aan de hand. Maar echt, het hobbelt vrijwel niet op deze manier. Natuurlijk moet je niet over drempels gaan scheuren, maar het lijkt mij gewoon een hele veilige manier om je kindje te vervoeren. Sowieso beter dan in een fietskar of in de babymee achter op de fiets. Ik krijg er altijd ontzettend leuke reacties op als mensen zien dat ik ‘mijn bakkie vol heb!’

Ik heb deze blog door babboe laten lezen en zij vonden het zelf ook een hele goede en veilige manier om een baby te vervoeren. Ze hebben de blog gedeeld op hun facebookpagina en er kwamen hele leuke reacties op.

image

Buggy mee in de babboe bakfiets.

Mocht je nou denken: ‘Ja maar dat is toch alsnog niet handig? Dan heb je geen buggy mee en moet je met die Maxicosi gaan slepen’ Nou ook daar heb ik wat op bedacht, want er past dus gewoon een heel onderstel van de kinderwagen onderin de bak waar de jongens hun voeten dan weer op kunnen zetten. Ik had toen Lauren klein was een quinny buzz en dit onderstel paste er heel erg makkelijk in. Inmiddels heb ik een andere kinderwagen en met deze wagen gaat het iets lastiger omdat het onderstel erg groot is.

Lees hier wat er allemaal in een bakfiets past. 

imageConclusie.

Het was de eerste paar keren wel een beetje spannend om te gaan fietsen met een baby in de babboe bakfiets, maar inmiddels ben ik het helemaal gewend. Het is een hele veilige manier van het vervoeren van je kind en bovendien geeft het mij behoorlijk veel vrijheid nu ik nog geen rijbewijs heb.

Zijn er nog meer moeders die hun kind op deze manier vervoeren?

 

Inmiddels ben ik over gegaan van een Babboe Big naar een Babboe Curve-e. Hier lees je de review van deze elektische bakfiets.

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Hiba Alnajjar 16 september 2023 - 14:52

Hartelijk dank voor deze tips. Ik heb het erg nodig. 💚💚

Reply
Nanne 15 juni 2021 - 13:31

Hallo, je bericht is al oud maar wellicht kijk je er nog naar.
Wij hebben een babboe Big gekocht wn het zelfde geprobeerd als u. Echter past onze maxicosi niet erin en hangt hij aan beide kanten op de bakrand. Met het riepje vast gemaakt en hangt wel stevig! Vanaf wanneer mag je baby ermee oppad?

Gr8

Reply
Iris Mommers 4 februari 2021 - 15:25

Superslim zo! Maar ik vraag me toch ook af of de maxicosi nou vast zit met 1 of 2 riempjes? En wiebelt dat dus niet? Dat de maxicosi half over het bankje heen hangt?

Reply
Nienke 31 augustus 2018 - 12:29

Het is een oude blog maar ik vraag me toch echt heel erg af of het riempje die je kan zien op de foto… het enige riempje is waarmee je het vast hebt gezet. Want dan zou je toch denken dat het andere deel gaat schuiven naar voren en dus los van het bankje? Hier heb ik een curve en zijn de bankjes dus echt wel stuk smaller heb ik t idee.
Ik doe mijn zoontje van bijna 4 maanden wel in de babyschaal maar vind t idd een gedoe met hem op mijn arm de klas in te lopen etc.

Reply
Stéphanie 25 augustus 2015 - 20:27

Mooie oplossing. Ik heb dit ook geprobeerd want mijn Maxi cosi cabriofix past niet op de grond in de breedte maar ik vond dat mijn maxi cosi zo ver overhing buiten het bakje. Ik had wel gewoon het kussen met rugleuning laten zitten. Zou dat het verschil zijn?
Heb je beide gordels gebruikt om hem vast te maken? Ik kan die tweede gordel niet zien op de foto. Gaat de maxi cosi niet schuiven/ kiepen?

Reply
Kim - Babboe 20 juli 2015 - 10:53

Hoi Tamara,

Wat leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt van je Babboe!
Je hebt inderdaad een goede oplossing gevonden voor je Maxi-Cosi in de bakfiets. Ik wil graag nog vermelden dat het ook mogelijk is om een babyschaal in de bakfiets vast te maken. Hier kan je kindje vanaf 2 maanden in vervoerd worden. Je houdt dan 3 zitplaatjes over op de bankjes.
De Maxi-Cosi-drager die Joyce vermeld is helaas niet geschikt voor de Babboe Big met meerdere kinderen, maar past wel in onze andere modellen.
Groet! Kim – Babboe

Reply
Daniëlle 19 juli 2015 - 13:41

Jeetje, wat handig dat het onderstel er ook nog gewoon in past zeg!! Goed om te weten voor wanneer wij hem aanschaffen 🙂

Reply
Bianca 19 juli 2015 - 13:23

He wat leuk, dat deed ik ook toen Tess nog in de maxi cosi zat. Ik heb een andere bakfiets, maar daar zat ik met hetzelfde probleem inderdaad. Leuk om te zien dat jij het ook zo doet 🙂 En dat onderstel vind ik helemaal ingenieus! Leuk artikel 🙂

Reply
irene 19 juli 2015 - 01:35

Ik kon niet reageren op je allerlaatste post met die geweldige lieve foto’s! Ik vind ze echt super schattig!!

Liefs irene

Reply
Nicky 18 juli 2015 - 22:04

Goed opgelost! Heb zelf al vele jaren een bakfiets en inmiddels kan ik niet meer zonder, superhandig om meerdere kinderen mee te vervoeren.

Reply
twinkelbella 18 juli 2015 - 21:15

Leuk zo’n bakfiets, ik vind het er altijd zo gezellig uitzien met die kindjes 🙂

Reply
Kimberley 18 juli 2015 - 17:41

Een bakfiets staat ook echt hoog op mijn verlanglijstje. Zelfs al zijn mijn kindjes 6 en 4, ik wil er 1. Punt. Klaar. Geef je fiets aan mij 😛

Reply
Nanouk 18 juli 2015 - 17:28

Super handig en erg leuk geschreven!! Heb nu wel t liedje ‘heb m’n wagen volgeladen, vol met …. kleine kindjes’ in m’n hoofd 😉

Reply
lin 18 juli 2015 - 11:01

Wauw slimmerd wat goed dat dat onderstel ook past!! En die foto van ze smelt!!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 18 juli 2015 - 09:27

Wat fijn, zo’n bakfiets!!! Ik heb er lang over getwijfeld om er een te kopen maar ondertussen zijn de meiden zo groot dat ze zelf fietsen… en wat zit Lauren lekker zo…

Reply
gwen 18 juli 2015 - 09:11

Slim zeg! Ga in onthouden voor nr drie 😉 Hier hebben we hem op de grond gezet, zo schuin en dan olivia er tegenover, mr dan zat de hele bak wel vol meteen haha.

Reply
Charlotte 18 juli 2015 - 08:39

Dat heb je slim opgelost!

Reply
Linda 18 juli 2015 - 07:52

Wow, dat heb je slim opgelost! En dat dat onderzet zo past is echt ideaal.

Reply
Joyce 18 juli 2015 - 07:44

Handig! Hier komt maandag een bakfiets met een speciale maxi-cosi drager. Daar klik je hem zo in en heb je aan de andere kant nog plek voor een bankje 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.