Babboe Curve Mountain review.

by Tamara
Babboe Curve Mountain review

Na bijna een jaar en ruim 11.000 kilometer op de teller, vond ik het wel eens tijd voor een nieuwe review van de Babboe Curve Mountain. Ongeveer een jaar geleden ruilde ik mijn Babboe Curve-e in voor deze versie en ik ben er ontzettend enthousiast over! Waarin deze fiets nou verschild met zijn voorganger en waarom ik hem zo fijn vind? Dat lees je in dit artikel!

Review Babboe Curve Mountain.

Eerste indruk.

Eind oktober is het een jaar geleden dat ik de Babboe Curve Mountain kreeg. Daarvoor had ik een jaar op een Babboe Curve-e gereden en hoewel de twee fietsen misschien qua uiterlijk niet zoveel van elkaar verschillen, zijn het echt twee hele verschillende fietsen. Toen ik de fiets binnenkreeg, moest ik eerst toch wel een beetje wennen! Met name omdat ik de accu en de motor eerst niet kon vinden! Bij de Curve-e zit de accu onder de bagagedrager en bij de Curve Mountain zit hij in de bak.

Ook met het fietsen was het eerst wel even wennen! Met de Curve-e had je altijd wind mee, maar met de Curve Mountain is het net alsof je net even een extra Powerboost kreeg! Het kostte me ongeveer 2 ritjes om even om te schakelen en met elke keer dat ik er daarna op fietste, werd ik alleen maar enthousiaster! Wat een top ding!

Wat is het verschil tussen de Babboe Curve Mountain en de Babboe Curve-e?

Beide bakfietsen lijken qua uiterlijk heel erg op elkaar, maar toch zijn ze heel erg verschillend! Hieronder vertel ik je over de overeenkomsten en de verschillen tussen de twee fietsen.

Overeenkomsten.

 • Het uiterlijk van de twee fietsen. Een gestroomlijnde bak van hout en een grijs frame.
 • Beide een driewieler.
 • Biedt plaats aan 1/4 kinderen.
 •  Blijft staan bij het op- en afstappen
 • Parkeerrem.

Verschillen.

 • Krachtige Yamaha middenmotor.
 • Traploos schakelen tussen de versnellingen.
 • Trapondersteuning met krachtsensor.
 • Plek van de accu en de motor. Bij de curve-E zit hij onder de bagagedrager, bij de Mountain dit de motor in het midden bij de trappers en de accu onder het bankje.
 • De mountain heeft een ‘loop’ functie. Hierbij helpt de motor een handje mee als je met de fiets moet lopen.
 • Verlichting kun je bij de mountain bedienen met een knopje in het stuur.

Zoals je kunt lezen zijn de Babboe Curve-e en de Babboe Curve Mountain heel erg verschillend. Nu zijn dan allemaal verschillen waar je naar een paar dagen aan gewend bent, maar wat ik zelf echt een groot verschil vind, is de duurzaamheid van de fiets. Met mijn Curve heb ik een aantal keren wat pech gehad, onder andere met gebroken spaken en een niet werkende trapondersteuning. Dit is iedere keer ontzettend netjes opgelost door Babboe. Ik hoefde maar te bellen en ik had meteen een reserveonderdeel in huis of ze stuurden een monteur. Duimpje omhoog voor de service daar.

Maar met de Curve Mountain heb ik nog niet één keer een probleem gehad! Letterlijk nog niet één keer. De spaken zijn allemaal nog heel, de banden zijn nog nooit lek geweest, het is gewoon echt een geweldige fiets. Natuurlijk hangt het er ook heel erg vanaf wat je allemaal met een fiets doet en hoe intensief je gebruikt, maar ik ben er echt heel erg tevreden over!

Persoonlijke mening over de Babboe Curve Mountain.

Als ik één woord uit zou mogen kiezen voor de Babboe Curve Mountain, dan is dat ‘Onmisbaar.’ Mijn oudste drie kinderen kunnen inmiddels fietsen, maar toch vinden ze het heel erg leuk om mee te rijden in de bakfiets. En dat kan gewoon, want hoeveel kinderen er ook in zitten, hij blijft gewoon heel soepel en fijn fietsen!

Ik heb zelf natuurlijk geen rijbewijs en vind het door een evenwichtsprobleem lastig om met kinderen op een gewone fiets te fietsen. Maar ook om even wat boodschappen te doen of om bijvoorbeeld verhuisdozen te halen is hij heel erg makkelijk. Je ziet dan wel iedere keer mensen naar je kijken, maar gelukkig krijg ik er meestal wel heel erg positieve reacties op.

Zo creëer je meer ruimte in je bakfiets. 

De fiets kan ongeveer 26 km per uur, en als ik hem normaal gebruik, moet ik hem 2 keer per week opladen. Hij is heel geschikt voor korte stukjes zoals naar school of naar de winkel, maar je kunt er ook echt heerlijk lange stukken op fietsen. Hij is heel erg stabiel en zolang je geen enorm scherpe bochten maakt, kun je niet zo makkelijk uit de bocht vliegen. Geloof mij, ik vind het ook af en toe heel erg bijzonder dat hij gewoon niet om kan vallen! Haha!

Hij fietst echt heerlijk en soms kan ik het gewoon niet laten om gewoon op zijn allerhardst over een weggetje te crossen. Ja, crossen met de bakfiets.. Zo spannend is mijn leven nu. Haha!

Nog iets dat ik heel erg fijn vind, is dat de motor vanaf stilstand al aanslaat. Bij andere elektrische fietsen moet je eerst twee of drie rondjes trappen om de ondersteuning aan de praat te krijgen en bij deze is dat niet zo. Vanuit stilstand fiets je zo weg! Heel erg fijn met een zwaarbeladen bak!

Babboe Curve Mountain review

Conclusie over de Babboe Curve Mountain.

Ik denk dat mijn mening wel duidelijk is, maarr ik vind hem dus echt geweldig. Wekelijks komen er vragen binnen over Babboe Bakfietsen ( Ik kan zo bij de klantenservice werken inmiddels) en er zijn echt al heel erg veel mensen die dankzij mijn blogs/foto’s en enthousiasme, een bakfiets van Babboe hebben gekocht! Superleuk natuurlijk dat iedereen er zo enthousiast over is.

Mocht je een vraag hebben, mag je mij altijd een berichtje sturen! Maar of het een aanrader is, daar kan ik kort en krachtig over zijn! JA, een dikke aanrader!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.