Babboe Curve-e met vier kinderen.

by Tamara

Zoals jullie misschien wel weten rijdt ik sinds ongeveer een jaar een Babboe Curve-e bakfiets! Dit is niet mijn eerste bakfiets, hiervoor had ik namelijk een Babboe Big. Nu krijg ik de laatste tijd heel erg veel vragen over het rijden op een bakfiets met vier kinderen en dan voornamelijk over de Babboe Curve-e met vier kinderen. In dit artikel vertel ik jullie er alles over.

Waarom ik voor de Babboe Curve-e koos.

Lees hier mijn uitgebreide review van de Babboe Curve-e.

Ruim vier jaar geleden moest Maxim voor het eerst naar school. Zijn school was best ver weg en aangezien ik geen rijbewijs heb moest er een oplossing komen. Nu ben ik door een evenwichtsprobleem niet zo’n held op een gewone fiets dus besloten we een Babboe Big te kopen. Nu beviel die prima, maar na drie jaar begon het toch wel een beetje zwaar te worden en besloten we voor een Babboe Curve-e te gaan. Dit is een elektrische  bakfiets in een net iets moderner jasje dan de Babboe big.

Hoe bevalt de Babboe Curve-e met vier kinderen?

één van de meest gestelde vragen is wel of het allemaal past, met vier kinderen in de Babboe. Nou ik kan jullie vertellen, dat past prima! Sarah zit meestal in de peuterstoel met Lauren ernaast en de jongens zitten aan de voorkant. Ondanks dat de Curve wat kleiner oogt dan de Big, valt het qua ruimte heel erg mee. Ze hebben allemaal voldoende ruimte om te zitten en onder de bankjes passen hun schooltassen. Ze zitten allemaal heel goed vast met de riempjes en kunnen er allemaal makkelijk in klimmen door de opstapjes aan de zijkant.

De vraag die ik daarnaast het meeste krijg, is of het niet heel erg zwaar fietst met vier kinderen in de Babboe Curve-e. Nou, daar zal ik jullie eerlijk antwoord opgeven. Ik heb een elektrische bakfiets, dat wil zeggen dat de bakfiets trapondersteuning heeft. Het fietsen zelf is dus niet zwaar, al moet ik wel zeggen dat het bij het wegrijden uit stilstand, zoals bijvoorbeeld als je bij een kruispunt wegrijdt wel wat zwaarder is. Maar na twee keer trappen begint de trapondersteuning weer en dan is het prima te doen.

Maar als je nou in plaats van kinderen een heleboel boodschappen wilt meenemen? Dan kan dat ook gewoon. Bij mij kan de peuterschaal er niet uit, ( Of nouja, het kan wel, maar dan moet ik hem demonteren) maar anders kun je de beide bankjes eruit halen en dan heb je een zee van ruimte. Nu past er ook genoeg in als je één bankje erin laat zitten hoor. Naast twee kinderen kan ik dan minimaal drie boodschappentassen meenemen.

Zoek je een bakfiets om vier kinderen in te vervoeren? Dan vind ik de Babboe Curve-e een aanrader. Hij is ruim genoeg, het fietst niet zwaar en hij is ook nog eens mooi haha.

Als je nog vragen hebt over deze bakfiets mag je ze altijd aan me stellen!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Mila 22 oktober 2020 - 23:20

Hoi! Wat een leuke blog!
Wij hebben ook onlangs een curve-e en ben er ontzettend blij mee (drie kids).
Ik vroeg me af t/m welk leeftijd heb jij de peuterstoel gebruikt voor je dochter?
Ik ls dus dat het geschikt is t/m 18mnd. We hebben nu een kleuterzitje voor onze dochter van 18mnd, maar vind dat ze er niet stabiel genoeg in zit. Ze komt ook nog niet met haar voetjes op de grond. Dus overweeg om toch een peuterstoeltje voor haar te halen, maar wil graag ervaringen horen van andere ouders :). Alvast bedankt voor de reactie!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.