Avondroutine, 3 kinderen plus een baby.

by Tamara

Een hele tijd terug schreef ik een artikel over onze avondroutine. Ik had toen 3 kinderen en we hadden een heel erg mooi strak ritme waardoor iedereen wist waar hij of zij aan toe was en waardoor alles in goede banen liep. Toen maakte ik me best wel zorgen over hoe dat straks zou moeten als de baby er was en een aantal mensen gaf aan dat ze het dan leuk zouden vinden om nog een routine blog te lezen. Dus bij deze! Onze avondroutine met 4 kinderen waaronder een baby!

Avondroutine, 3 kinderen plus een baby.

Avondeten.

Richard is meestal rond half 6 / kwart voor 6 thuis en ik zorg dan dat het eten klaar is en de tafel gedekt zodat we meteen kunnen eten. Meestal zijn we om 6 uur, kwart over 6 klaar en als alles afgeruimd is gaan we naar boven om te douchen.

Naar boven.

Lauren en Floris douchen altijd samen en Maxim wil daarna altijd graag alleen douchen. Ondertussen gooi ik er meestal een was in met de kleren van die dag en ruim ik de bovenverdieping een beetje op. Als ik die dag al een was gedraaid heb dan vouw en ruim ik dat op. Ik kan niet zo goed tegen volle wasmanden en als ik het niet meteen doe dan stapelt het zich meteen zo op. Daarna poetst Richard de tanden van de kinderen en droogt hij ze af. Ondertussen doe ik dan meestal Sarah in bad. Dit doen we om de dag, tenzij ze bijvoorbeeld gespuugd heeft of ze krampjes heeft.

Naar bed allemaal!

Meestak zijn de kinderen rond 7 uur klaar om naar bed te gaan. De jongens willen dan nog even tv kijken en ik ga altijd met Sarah op Laurens kamer zitten. Zo kan ik Saar even voeden en kan ik ondertussen bij Lauren wachten tot ze slaapt. Ze vind haar bed namelijk nog steeds niet echt fijn en daarom wil ze graag dat we even bij haar blijven. Nou geen probleem toch?

Nu Lauren smiddags niet meer slaapt, slaapt ze in de avond altijd heel snel. Meestal slapen de 3 kleintjes rond half 8 / 8 uur en bij Maxim gaat om 9 uur de tv ook uit.

Dus dat was onze avondroutine met 4 kinderen! Lijkr hij een beetje op die van jullie?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

zebrazonderstrepen 3 november 2017 - 11:57

een hele belevenis. Hier 2 mini’s en wij gaan om kwart na 7 naar boven en hebben een beetje een gelijkaardig parcours.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.