Elianne | Appel cheesecake met caramelsaus

by Tamara
Appel cheesecake met caramelsaus

 

Zo eindelijk weer rust bij ons thuis. Afgelopen week waren Silvie en ik jarig beide jarig, dus groot feest in huize de Jong met heel veel taart. Mijn vrijdag zag er als volgt uit werken tot 5, binnen 5 minuten mijn eten weg werken want er stond een klein meisje te drammen dat ze sint Maarten wilde lopen en vervolgens thuis komen om 8 uur en nog 4 taarten moeten maken. Gekken werk natuurlijk maar het lukte mij om om 22:00 op de bank te zitten met de laatste taart in de oven. Wij zijn echt vreselijk verwend dit weekend door al onze lieve vrienden en familie en hebben echt vreselijk veel plezier gehad en genoten van de tijd dat Silvie thuis was. Want het kleine meisje is 4 geworden dus dat betekend dat ze vanaf vandaag *maandag elke dag naar de basisschool gaat en ik nu helemaal alleen in een stil huis zit. Voor beide word het dus even flink wennen maar we zitten waarschijnlijk zo in het ritme.

Appel cheesecake met caramelsaus

Voor jullie heb ik vandaag dit heerlijke herfst taartje als traktatie voor onze verjaardagen ;). Wel even zelf in elkaar zetten maar oh wat is dit taartje een feestje in je mond. En als hij in de oven staan voor je neus de heerlijke geur van kruidige appel door het hele huis. Past perfect bij het koude weer van de afgelopen dagen. Zorg wel dat je dit taartje een dag van te voren maakt want hij moet een nachtje in de koelkast staan. En weer lijkt het misschien heel veel werk met een waslijst aan ingrediënten maar het valt echt mee veel dingen heb je waarschijnlijk wel in huis.

Ingrediënten

Koekbodem

1 pak crunchy haverkoekjes *verkade ik kocht Lidl eigenmerk
100 gram boter

Roomkaas laag

700 gram roomkaas
100 gram suiker
125 gram zure room
3 eieren
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroensap

Voor de appellaag

5 appels
50 gram suiker
1 eetlepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel custardpoeder en als je dat niet in huis hebt maizena

Voor de topping

100 gram bloem
50 gram havermout
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberpoeder
50 gram suiker
100 gram boter
Handje vol walnoten **optie

Saus
-caramelsaus
Of
12 caramels
1 eetlepel slagroom

img_4963

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 graden.

– bodem
verkruimel de biscuits en meng dit met de gesmolten boter door elkaar. Doe dit nu in een ingevette taartvorm en duw dit goed aan. Zet de taart even 5 minuten in de oven en dan er weer uit om af te koelen.

-appellaag
Schil de appels verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Doe dit in een kom en voeg nu de suiker, custard en kruiden toe en meng dit even goed door elkaar en zet aan de kant.

-topping
Voor de topping meng je alle ingrediënten door elkaar *snijd de walnoten even in stukjes.Zodra de mix kruimelig is kan je deze ook aan de kant zetten.

-roomkaas laag
Doe de roomkaas en suiker in een grote kom en klop dit met een elektrische mixer tot een luchtig zacht beslag. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen. Daarna voeg je de zure room, vanille extract en Citroen toe en mix je alles nog 1 goed. Giet het nu op de koekbodem.

– nu kan je voorzichtig de appels op de roomkaas laag leggen en de topping daar weer overheen verdelen. Zet de taart nu een uur in de oven hij zal in het midden nog een beetje vloeibaar zijn maar daarom laat je hem nog 1 uur in een gesloten oven staan. En daarna nog 2 uur op het aanrecht en een nachtje in de koelkast.

-caramelsaus

Smelt de caramels in een pannetje of magnetron en voeg vervolgens de slagroom toe en meng dit goed door elkaar. En zigzag de saus over de taart en hij is helemaal klaar.

Enjoy!

img_4962

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marloes 14 november 2016 - 17:12

Oh deze ziet er ook weer erg lekker uit! Deze ga ik ook een keer maken, maar dan wel als mijn dochter uit spelen is en ik genoeg tijd heb ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.