Amazon Prime Video Review| Is het een aanrader of niet?

by Tamara
amazon prime video nadelen

Sommige mensen kijken nooit tv, anderen raken nooit uitgekeken. Wij? Wij zitten hier een beetje tussenin. Overdag kijken de kinderen meestal naar de tv en in de avond willen wij nog wel eens wat kijken. De enige momenten dat we echt voor de tv gaan zitten om iets te kijken zijn meestal maandagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Zaterdag hebben we altijd datenight at home ( je moet toch wat hé?) en op zondag filmmiddag met de kinderen. Nu is het zo dat we dus ook een aantal streaming abonnementen hebben. We hadden ooit Videoland, Film1, Netflix, KPN on demand, Pathe thuis en Disneyplus, maar daarvan zijn de eerste twee afgevallen omdat we er te weinig naar keken. Maar toen kwam ineens Amazon Prime Video voorbij. Voor 2.99 per maand leuke films en series kijken én de eerste maand is gratis! Het aanbod leek goed, maar is het ook echt een aanrader? Dat vertel ik je in deze blog.

Waarom nog een streamingsdienst erbij?

Hoewel Richard en ik het heel leuk vinden om samen films te kijken, kunnen we het nooit eens worden over welke film we gaan kijken. Hij houdt van actiefilms (veel geschiet, bloed en lawaai) ik hou van romantische comedy’s, horrorfilms, van die ontzettend flauwe lachfilms en jankfilms. Past enorm goed bij elkaar hé? Nu hadden we op Netflix eigenlijk alle ‘leuke’ films wel een keer gezien en omdat het aanbod op Amazon Prime Video ons wel leuk leek, besloten we dat een maandje te proberen. We zagen ook een heleboel Harry Potter films staan en Jurassic park stond erop, dus de jongens konden dan ook hun hart ophalen.

Wat vinden we van Amazon Prime Video?

De eerste indruk was goed, er stonden wel leuke films op en vooral ook wat nieuwere films, maar al snel kwamen er wat nadelen. Het abonnementsgeld is dan wel laag, maar niet al het aanbod is dan ook gratis. Om een voorbeeld te noemen, we wilden American pie kijken. (ja we hebben een slecht gevoel voor humor) We klikten hem aan, en wilden net op afspelen klikken, toen we de rest van de films ook zagen staan. Vooral deel twee hadden we al een hele tijd niet gezien, maar toen we die aan klikten, bleek dat je ervoor moest betalen.  Toen had ik wel zoiets van.. Tja.. Dan betaal je al abonnementsgeld en moet je ook nog eens betalen voor losse films? En ja, als je dan nog eens naar het aanbod kijkt, is het toch wel een stuk beperkter. Ook staan bepaalde kinderfilms er niet in het Nederlands op, of er is geen ondertiteling beschikbaar, toch een beetje jammer.

Wat me trouwens opviel is dat veel films ook al eens op Netflix hebben gestaan, wat het aanbod toch nog wat kleiner maakt. Maar wie weet hoe het over een tijdje is. Toen Netflix hier net uit kwam was het aanbod ook niet zo groot als nu!

Heb jij Amazon prime Video? En wat vind jij ervan?

 

(Deze blog is op geen enkele manier gesponsord)

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Fabiënne 9 november 2020 - 09:04

Wij hebben amazon prime en vinden t juist erg leuk. Ik heb hem zo ingesteld dat ik alleen het aanbod zie wat gratis is. En als je het abbonements geld vergelijkt met andere diensten is het relatief weinig. Moet ik er wel bij zeggen dat we hier allemaal goed engels kunnen en geen ondertiteling nodig hebben want kan me goed voorstellen met kids dat dat een vervelend punt is.
Videoland zit ik over na te denken om op te zeggen, ik merk dat ik daar nauwelijks naar kijk sinds ze mijn serie er af hebben gehaald.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.