‘Als je je kinderen niet kunt opvoeden moet je niet zoveel kinderen nemen.’

by Tamara
'Als je je kinderen niet kunt opvoeden moet je niet zoveel kinderen nemen.'

Ik vind het belangrijk dat ik op mijn blog altijd eerlijk kan zijn. Dat ik ook dingen vertel die niet zo heel erg leuk zijn en dat ik ook eerlijk ben over fouten die ik gemaakt heb. Toch twijfelde ik een beetje of ik hierover zou schrijven. Afgelopen weekend gebeurde er namelijk iets waardoor ik me even verschrikkelijk schaamde. Waardoor ik me echt even afvroeg of ik dat straks wel aan kan met vier kinderen en of ik dan ooit het huis wel uit zal kunnen. Ik werd door een onbekende aangesproken op mijn opvoeding en het feit dat ik ‘alweer’ zwanger was. Een moment dat me even met mijn mond vol tanden liet staan. Wat er gebeurde, lees je in deze blog.

Ik werd door een onbekende aangesproken op mijn slechte opvoeding.

Zaterdag was een beetje een drukke dag. Hij begon nogal slecht omdat Floris sinds wel vaker de laatste tijd heeeel vroeg wakker werd en bij ons wilde liggen. Normaal vind ik dat geen probleem, maar nu met die hele dikke buik en het feit dat ik door al die irritante kwaaltjes heel slecht slaap snachts, vind ik het niet zo’n succes. maar goed, hij ging bij Richard liggen en het lukte me gelukkig om nog heel even verder te slapen. In de ochtend maakte ik het hele huis schoon en deed ik alle was, terwijl Richard met de jongens de weekboodschappen ging doen.

Lauren heeft de laatste tijd steeds mer van die echte peuterbuien. Dat had ze al, maar in de laatste weken is het echt flink verergerd. Met peuterbuien bedoel ik dan dus keihard gillen, drammen, zin doordrijven, op de grond liggen enz. Ik ben echt behoorlijk streng (dat moet ook wel met 3 kinderen) maar ik liep een beetje op mijn tandvlees omdat ik het echt een beetje gehad had.

Gelukkig kwam Richard thuis en stapten we in de auto richting Assen, waar hij elke maand naar de kapper gaat. Ik had eigenlijk niet zoveel zin om mee te gaan, maar ik wilde eigenlijk even bij de prenatal kijken voor de baby en besloot toch te gaan. In Assen heb je een winkelcentrum met een overdekt gedeelte waar onder andere een prenatal zit. Nou en daar ging het mis.

Als je je kinderen niet kunt opvoeden moet je niet zoveel kinderen nemen.

 

Floris had niet zo heel erg veel zin om mee te lopen en liep dus een beetje te klieren. Normaal zet ik hem dan gewoon onder in de boodschappenmand van de kinderwagen, maar omdat ik dus al last van mijn bekken had, had ik niet zoveel zin om iets zwaars te duwen. Dus de jongens liepen achter me en ik liep voorop samen met Lauren. Ineens zag ik vanuit mijn ooghoek Floris naar de roltrap rennen en op een knopje drukken. Meteen hoorde ik een vrouw roepen dat hij hem als de sodemieter weer aan moest zetten. Een beetje beschaamd liep ik naar de roltrap, gaf Floris een standje en probeerde de roltrap weer aan te zetten, maar er zat dus geen andere knop dan de noodknop helaas. Inmiddels werd de vrouw bovenaan de roltrap ongeduldig ‘Zeg! Zet je hem nog aan of niet?’ dus ik gebaarde een excuus en zei dat ik iemand ging zoeken om hem weer aan te zetten. Toen ik me omdraaide om bij een winkel te gaan vertellen dat de roltrap dus uit was en mijn excuses aan te bieden, hoorde ik ineens iets dat me heel erg veel verdriet deed en waardoor ik me heel erg schaamde.

‘Als je je kinderen niet kunt opvoeden moet je niet zoveel kinderen nemen.’

Ik heb de kinderen gepakt en ben weggelopen. Ik was zo boos en tegelijkertijd zo verdrietig dat die vrouw dat zei. Jullie mogen best weten dat ik me best wel vaak afvraag hoe ik dat straks ga redden met vier kinderen. Of ik dan ooit het huis nog wel uitkom en of het niet allemaal teveel is. Ik hd die dag al een rotdag, maar dat was net even de druppel ofzo? Richard was vlak daarna klaar en die merkte meteen dat er iets gebeurd was. Toen ik het vertelde zei hij dat ik me daar niks van aan moest trekken, dat ik het had geprobeerd op te lossen en dat ik nou eenmaal niet altijd alles kan voorkomen. Maar toch blijft het me een beetje dwars zitten dat een onbekende dat tegen me zei.

Hebben jullie wel eens zo’n situatie meegemaakt? En wat hebben jullie toen gedaan?  Vonden jullie de reactie van de vrouw terecht? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

 

Misschien vind je dit ook leuk

54 comments

Jon 17 juli 2019 - 23:46

heeft er iemand van jullie die commentaar geven , al dan niet beleefd , er al eens aan gedacht dat die dame net als blogster, miischien een even rotte dag had? de blogster haar moeilijke dag kennen we maar misschien had deze dame net te horen gekregen dat haar kind kanker had? dat haar man net gestorven was?
Bha , iedereen met ongenuanceerde commentaar is dus geen haar beter dan dan dame,(commentaar geven zonder de achterliggende reden te kennen) schaam jullie diep!!!!
vooral diegene die zelf een sneer zouden geven!!

Reply
Britt 18 juli 2019 - 12:25

Hi Jon, mijn eerste reactie was ook; wat een naar mens…dank voor het andere perspectief!

Reply
Anke 19 juli 2019 - 18:50

Ben het niet met je eens! Iedereen maakt weleens wat naars mee! Dat is geen reden om een ander af te bekken, een naar gevoel te geven, een schop te verkopen of nog erger….. Zo kun je overal wel een excuus voor hebben!

Reply
Winny 4 oktober 2020 - 13:06

Nou Jon dat ben ik dus echt niet met je eens. Als je zelf een ***bui hebt hoef je je niet als een hond te gedragen tegen anderen. Wat een zuurpruim die dame!

Reply
Anke 17 juli 2019 - 10:44

Ohw ik heb er maar 1. Dolblij mee. Een cadeautje. Maar ook dat gaat het niet altijd lekker. Misschien had die mevrouw tegen mij wel gezegd ‘dan had je geen kind moeten nemen’. Het ligt dus zeker niet aan jou maar aan dat mens die denk dat ze alles beter weet.
Veel geluk met je 4 kinderen! Ik ben jaloers maar heel blij met mijn ene. En misschien ben ik echt niet geschikt voor 4 en heb ik er daarom 1! ?

Reply
Mamii 13 juli 2017 - 14:26

Pff die vrouw moet niet zo zeiken, als ik in jou schoenen had gestaan ( misschien niet zo netjes Maarja dat ben ik) zou haar zeker op de punt zetten en zeggen dat ze der bek dicht moet houden en een eigen leven zoeken en met zichzelf bemoeien!! Heb echt een schijt hekel aan dit soort mensen! Je doet het super goed hoor en ook 4 schatjes kan jij straks aan????

Reply
yasmin 11 juli 2017 - 09:15

Die vrouw was aan het spiegelen. Jij was helaas de ongelukkige op dat moment die in haar buurt was. Niets om je voor te schamen. Wat een takkewijf zeg!

Je moest eens weten hoe vaak ik roep dat ik blij zal zijn wanneer de kinderen ouder zijn. Ben ik dan een slechte moeder? Nouja dat denk ik soms dan wel ^^ Maar ik weet dat het niet zo is. Ik ben bijvoorbeeld gewoon niet in de weg gelegd met een dosis geduld voor mini kinderen. Ik vind het makkelijker als ze wat zelfstandiger zijn. Moet ik daarom maar geen kinderen willen? Nah tuurlijk niet.

Reply
Nicole 11 juli 2017 - 08:36

Sommige mensen… Pfff!
Zou me er zelf niet zoveel van aantrekken want wat weet zij nou? Alsof er kinderen bestaan die ALTIJD luisteren en nooit iets stouts doen?! Maar snap wel dat het je raakte als je al zo’n dag hebt… dan zou het mij ook raken!

Reply
Aniet 11 juli 2017 - 04:27

Zo’n opmerking zegt meer over die vrouw dan over jou. Zo simpel is het.

Reply
Angélica 10 juli 2017 - 23:05

Lieve Tamara, ik moest heel hard lachen om dit verhaal. Ik zie het al voor me hoe dat stuk chagrijn aan het wachten was tot de roltrap het weer deed. Niemand heeft het recht om jou te oordelen. Je bent een topmama en ook met nr.4 ga je het super doen. Het lijkt een beetje alsof de liefde voor de medemens aan het uitsterven is. Ik denk net zoals velen anderen dat zij ook haar dag niet had. Dat spreekt het absoluut niet goed maar laten we eerlijk zijn. Iemand die je oordeelt op een momentopname is ook niet helemaal 100. Right?!

Reply
Cassandra 10 juli 2017 - 19:33

Waren haar benen stuk? Ze had ook de roltrap af kunnen lopen.. en kinderen neem je niet, als je geluk hebt krijg je ze. Maar je bent een fantastische mama!

Reply
Michelle Fatima 10 juli 2017 - 18:00

Ow Lord, dit is mij echt zo vaak gebeurd en ik liep maar met 2 kinderen. Die vrouw had misschien een slechte dag. Maar dat zegt niks over jou als moeder.

Reply
Carmen 10 juli 2017 - 12:52

Je hebt echt geen reden om je te schamen, al snap ik dat je dat deed. Een kind dat vervelend is heeft niks te maken met een slechte opvoeding, het was een momentopname. Mijn zoon van 2 (nu nog even mijn enige kind) kreeg een keer een driftbui in de AH en ging toen op de grond liggen brullen. Even later wilde hij niet in het fietsstoeltje en ik had geen zin om hoogzwanger een strijd aan te gaan en hem te tillen. Toen stond er ook een man zuchtend en afkeurend toe te kijken. Hij zei toen sarcastisch “lukt het?” waarop ik zei “duidelijk niet, wat hulp zou fijn zijn.” uiteindelijk heeft hij toen geholpen! Volgende keer kun je er best wat van zeggen als je durft, misschien zit je er dan achteraf minder mee of kan die vrouw in elk geval ook eens nadenken over haar eigen gedrag want dat is niet oké!

Reply
Annemiek Visser 10 juli 2017 - 11:35

De reactie van de vrouw in kwestie is absoluut niet terecht. Je kunt niet zomaar oordelen van wat er in 1 klein moment gebeurd. Kinderen proberen je uit en dat weten alle ouders. Ik zou mij zelf niet schamen als mijn zoon zoiets doet. Je kunt niet alles in de hand hebben en kinderen neem je niet die krijg je. Je doet wat in je vermogen ligt om je kinderen op te voeden en in deze situatie bij je te houden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal niet zo eenvoudig op te voeden en mag je blij zijn dat ze alleen maar de knop van de roltrap indrukken en niet alles uit de schappen trekken. Geen idee of het bij jullie zo is maar ik noem maar wat. Daarnaast kunnen kinderen ook zo hun buien hebben net als volwassenen. Als deze vrouw dan zo baalde dat ze boven aan de roltrap moest blijven staan dan gaat ze maar lopen. Ook als zij daar lastig toe in staat is. Misschien had zij zelf haar dag ook niet en deed ze daarom zo. Kortom jij hebt gedaan wat je op dat moment kon en je hoeft niet bang te zijn dat het niet goed zal gaan met 4 kinderen opvoeden. De eerste tijd ligt de jongste in de kinderwagen, hangt nummer 3 daarbij en lopen 2 en 1 rond te rennen. Je zult je weg wel vinden en ook je handigheidjes. Als je een paar of 3 kids dicht bij de kinderwagen wil houden dan heb je ook polstuigjes of rugzaktuigjes. Maar ook daar krijg je commentaar op. De ene keer aardig de andere keer vervelend. Mensen willen vaak wat om te zaniken hebben. Sterkte met alles en laat maar kleppen als ze zo naar doen.

Reply
Papa.zijn 10 juli 2017 - 11:24

Misschien had die vrouw haar dag ook niet, maar dan nog moet ze zoiets niet zeggen… en waarom gaat ze uberhaupt op de roltrap wachten tot dat iemand hem aanzet? Ze kan toch ook lopen dat laatste stukje. Trek je er niets van aan mensen blijven mensen en hebben altijd een oordeel klaar over iemand anders!!

Reply
Debbie 10 juli 2017 - 10:36

Volgens mij kan je dat ook gebeuren als je 1 kind hebt, dus ik vind de opmerking helemaal niet op zijn plaats. En dan nog waar bemoeid dat mens zich mee.

Reply
Sofie van Mama ABC 10 juli 2017 - 10:04

Oh nee zeg wat heeft dat nu met het aantal kinderen te maken. Het is een kind, slecht of goed opgevoed zo’n knopje kan elk kind wel eens indrukken hé. Wat jammer dat ze daar absoluut geen begrip voor had. Volgens mij is die vrouw zelf niet goed opgevoed, anders gaf ze zo geen botte reactie.

Reply
Kimberley van Gewoon Wij 10 juli 2017 - 09:55

Ach niets van aantrekken hoor. Als moeder van vier waarvan twee met extra zorg, ken ik wel wat van kinderen die wat uitsteken. Ik ben bijna jaloers dat het ‘maar’ een roltrap afzetten was. Di vrouw heeft gewoon lelijk overdreven. Het is een kind en kinderen doen nu eenmaal zo’n dingen. Niet meer van wakker liggen dus en genieten van je laatste loodjes.

Reply
Yvonne 10 juli 2017 - 09:44

Bij de “zeg, zet je hem nog aan of niet?” was ik al klaar geweest en weggelopen denk ik. Wat een lef zeg!
Je zorgen deel ik volledig. Bij mij is de vierde er inmiddels, maar ik denk nog steeds regelmatig ‘hoe moet dit in hemels naam goed komen?!’. Maar dat ik ook wel eens bij de eerste, de tweede en de derde. En weet je, dat met die roltrap, dat had ook iedere ouder met maar 1 of 2 kinderen kunnen overkomen hoor ? Niet te streng zijn voor jezelf!

Reply
Nathalie 10 juli 2017 - 09:42

Zelfs mijn eigen moeder zei me wel eens: je hebt toch zelf gekozen voor twee kinderen? Maar het hangt niet enkel van de hoeveelheid af he. Je hebt extreem rustige kinderen of pittige kinderen. Moederschap is gewoon zwaar. Punt. Die vrouw is de zoveelste zure tuttebel op aarde. Haha

Reply
Nicole 10 juli 2017 - 09:42

Een andere ouder zou zoiets niet zo gauw hebben gezegd. Dergelijke opmerkingen komen vaak van personen die geen kinderen hebben of bij wie het zo lang geleden is dat die zich niet meer kunnen herinneren dat hun eigen kinderen ook ooit zo waren. Ik zou alleen gedacht hebben: gelukkig heeft de mijne dat niet gedaan ;-). Want echt, aan je opvoeding ligt het niet. Knopjes zijn intressant, al helemaal zo’n mooie grote rode noodstop. Al is je kind nog zo goed opgevoed, op die leeftijd denken ze echt niet na over wat er zou kunnen gebeuren als je zo’n ding indrukt of dat het iets ergs zou zijn om op een knopje te drukken. ‘Hé, wat is dat?’en hup, knop is al ingedrukt. De wereld ontdekken, heet dat. Ik zal niet zeggen ‘niets van aantrekken’, want op zo’n moment doe je dat toch. Je wordt door zo’n opmerking in je binnenste geraakt, je gaat aan jezelf twijfelen, je wordt boos. Wat dan ook. Ik zou waarschijnlijk net zo hard uit het veld geslagen zijn en pas veel later bedenken wat ik toch allemaal terug had moeten zeggen. Ben heel mondig, maar op zo’n moment sta je met je mond vol tanden. Kop op! Karma komt vast nog ‘ns terug bij die dame (nou ja, dame) ;-).

Reply
susan noordergraaf 10 juli 2017 - 09:24

Kan me voorstellen dat je aan jezelf twijfelt, maar zeker niet doen. je kunt niet alles voorkomen!! deze vrouw heeft absoluut niet het recht om deze opmerking te maken! Je reageerde toch? je had het ook gewoon kunnen negeren. ( dat zie ik ook vaak genoeg!) Wat ik zo allemaal lees over jullie doe je het super!

heel veel succes met de laatste loodjes.

Reply
Sylvia 10 juli 2017 - 09:16

Niks van aantrekken, ook al is het pijnlijk om te horen. Iedereen is het met je eens je bent een goede en lieve moeder. Kinderen blijven kinderen met inderdaad kattenkwaad en streken. Je kan niet alles voorkomen en pff zeg nou zelf best wel achteraf geinig toch stiekem de rolband uitzetten. Ik voorzie een nieuwe trend ipv belletje lellen roltrappen uitztten?

Reply
Carlijn 10 juli 2017 - 09:15

Wat een zure en lelijke opmerking van die vrouw! Trek je er alsjeblieft niet te veel van aan lieve Tamara. Je bent een topmoeder en zeg zelf: kinderen zíjn gewoon niet altijd voorbeeldig. Zelfs de meest voorbeeldige moeder kan zulke streken als op een knopje van de roltrap drukken niet voorkomen. Iemand die zoiets zegt heeft zelf waarschijnlijk geen kinderen of ze is gewoon doodongelukkig. Hoofd omhoog en doorgaan, je kan het hoor (ook met 4 straks!). X

Reply
Kelly 10 juli 2017 - 09:09

Ik vind het best gemeen om zoiets te zeggen. Als je zelf geen (thuiswonende kleine) kinderen (meer) hebt dan is het zoiezo heel makkelijk om dat soort dingen te roepen. Wie weet had ze zelf ook een baaldag en leeft ze zich op die manier uit, maar ongepast vind ik het wel. Je denkt het dan maar vind ik, maar om het daadwerkelijk zo luidkeels door een winkelcentrum te roepen.. Ik vind het maar knap hoor dat je op zo’n jonge leeftijd 4 kinderen hebt (OK baby girl 4 is nog onderweg) maar ik doe het je echt niet na hoor!

Reply
Manouk Visser 10 juli 2017 - 09:06

Jeetje wat een nare vrouw zeg! Zij moet haar fatsoen eens bij leren. Je doet het hartstikke goed en haar reactie zegt meer over haar dan over jouw opvoeding. Echt niks van aantrekken hoor.

Reply
Kirsten 10 juli 2017 - 09:05

Nouja…. Die vrouw heeft zelf zeker geen kinderen…. Ik heb ook weleens een opmerking gehad en hoewel je van tevoren denkt: nou als mij zoiets gezegd wordt dan zal ik die persoon eens even goed de waarheid zeggen” kwam er op dat moment niets uit. Ik stond totaal perplex… Lekker laten gaan je doet het hartstikke goed met nu 3 en straks 4 kids!

Reply
Ilona 10 juli 2017 - 08:58

Haar opmerking gaat veel te ver. Ieder kind haalt weleens kattenkwaad uit! Ik denk dat die mevrouw zelf een slechte dag had ofzo pff.
Mijn zoon heeft een keer precies hetzelfde gedaan in de Hema. Er stonden toen ook een aantal mensen op de roltrap dus het was wel even schrikken. Hij zei toen dat hij dat knopje wel heel interessant vond hihi.

Reply
Ilona 10 juli 2017 - 09:00

Oh en die vrouw zou een goede voor mij zijn geweest trouwens 😉

Reply
Deb 10 juli 2017 - 08:54

Mensen zullen altijd wat te zeggen hebben. Maar dit was wel een hele nare opmerking zeg. Kinderen zullen kinderen zijn hoe streng je ook bent, je hebt nou eenmaal geen ogen in je achterhoofd.

Reply
Denise 10 juli 2017 - 08:49

Nou ja, die vrouw moet gewoon haar mond houden want ze kent jou niet en de kinderen niet.
Dat hij op een knopje drukte, dat is toch helemaal niet zo erg.
Kinderen vinden knopjes gewoon mega interessant en tja, dan zien ze er dus in dit geval een bij de roltrap, en wat zou er gebeuren als hij er in zou drukken?
De roltrap stopt… Totaal geen ellende toch?
Kinderen zijn bijzonder nieuwsgierig, en dat heeft niks met opvoeding te maken.
Ik zou mi pas zorgen maken als een blog post waarin je verteld dat je een kind hebt dat nooit iets wilt ontdekken, geen kattenkwaad uithaalt en een beetje achter de rest aan sjokt en er totaal geen uitdaging in zit.
Dat zou niet oke zijn, maar dat is niet zo.
Die vrouw had zelf blijkbaar een HELE slechte dag en hoe makkelijk is het om iemand te kwetsen door over haar kinderen en opvoeding te beginnen, en dan ben je nu ook zwanger dus lekker makkelijk om zo’n k*t opmerking jou kant uit te gooien.
Je wil niet weten wat voor fratsen die 4 meisjes van mij uit kunnen halen.
Maar eej, het zijn kinderen die de wereld moeten ontdekken en alles moeten leren.
Heeft niks met slechte opvoeding te maken.
En geloof me, ik snap jou zorgen hoor nu met de 4e baby op komst.
Ik had dat ook toen ik zwanger was van onze 4e, Luna en ze is nu net 2 jaar geworden.
Ik was serieus ook bang dat ik 24/7 mijn huis amper uit zou kunnen want hoe doe je dat in godsnaam met 4 kinderen?
Linde was nog net geen 2 en super afhankelijk en vooral aanhankelijk aan mij ( ze word volgende maand 4 en is het nog steeds, haha)
Maar geloof me…
Straks als de baby geboren is dan kom je vanzelf in een bepaalde flow.
Ik moet zelfs zeggen dat ik 4 kinderen makkelijker vind dan 3.
De 2 oudste hebben veel aan elkaar en de 2 jongste hebben veel aan elkaar, en ik kwam toen ik eenmaal thuis was uit het ziekenhuis en de kraamhulp weg was vanzelf eigenlijk heel snel in een bepaalde flow.
Ja, het is druk en je bent echt de hele dag bezig maar op een of andere manier gaat dat vanzelf en kinderen zijn gelukkig nog best goed te sturen en met duidelijk uitleg dat je bv even geen tijd heb want de baby moet gevoed worden (of iets…) dan gaat dat vaak best goed.
Wat hier enorm hielp was tijdens de voeding de 2 oudste lekker bezig te houden met kleuren of iets anders met spelen dus dat zette ik op tijd klaar en Linde van toen bijna 2 zette ik lekker bij mij en dan kwam ze ook knuffelen met mama en baby.
En geregeld kwamen de 2 oudste ook er lekker bij zitten en namen ze hun speelgoed of tekenspullen mee naar de salontafel die bij de bank staat waar ik aan het voeden was, ondertussen een filmpje op en zo ging dat heel goed.
Maak je niet te druk, het komt echt goed.
Weet ik zeker!!
Je doet het hartstikke goed, je hebt nu 3 hartstikke leuke kinderen en tja, dat ze eens kattenkwaad uithalen is het ergste niet!
Zo zijn kinderen!
Die vrouw had zoiets gewoon nooit mogen zeggen want ze kan iemand zo enorm kwetsen met zo’n misselijke rot opmerking!!
Ik krijg ook wel eens opmerkingen hoor, maar ene oor in en het andere oor weer uit!
Jij kent jou kinderen door en door, en dat mens op die roltrap weet niks van jou en de kinderen dus ze heeft gewoon niks te zeggen!
Je bent echt een leuke en goede moeder en ook als straks jullie 4e kindje geboren is gaat het echt goed komen!

Reply
Nienke 10 juli 2017 - 09:04

Heel goed gezegd!

Reply
Linda 10 juli 2017 - 08:49

Je (die vrouw) bent echt een waardeloos mens als je denkt op zo’n manier te kunnen oordelen over een ander. Kinderen luisteren niet altijd. Ook niet als het er maar één is. We’ve all been there. Ik kan me goed voorstellen dat het heftig is, vier kleintjes. En als je dan al een slechte nacht hebt gehad, pijn en ook nog eens al die hormonen door je lijf hebt gieren, dan is het logisch dat het je allemaal teveel wordt. Het is niet normaal hoor, hoe die vrouw reageert. Het siert je dat je niet bent gaan schelden, want in mijn ogen maakt dat zo’n situatie alleen maar erger. Zet hem op!

Reply
Laura 10 juli 2017 - 08:40

Ik had die vrouw geantwoord je kan geen trap afwandelen of wat? Zullen mijn slecht opgevoede kinderen het even voordoen… wat een drama voor een stilstaande roltrap

Reply
Benella 10 juli 2017 - 08:39

Wat een bittere opmerking zeg, gewoon meerdere beledigingen in 1 zinnetje.. De beste stuurlui staan aan wal zullen we naar zeggen!

Reply
Jolanda 10 juli 2017 - 08:18

Oh wat een vervelende situatie die bij iedere moeder had kunnen gebeuren denk ik…
Maar leuk is anders natuurlijk..
Je moet inderdaad maar denken van ik heb het geprobeerd om het op te lossen en die mevrouw had geen geduld of wat dan ook..
Maar de gebeurtenis loslaten is lastig…

Reply
C.S. 10 juli 2017 - 08:15

Waarschijnlijk had zij ook een rotdag en reageerde ze zich af op jou(w kids). Niets van aantrekken, al slaat het natuurlijk nergens op!
Ik heb ook eens zoiets meegemaakt..
Ik ben alleen met mn zoontje en toen hij bijna 1,5 jaar was en net een maandje kon lopen, zat hij weer volop in een dramfase. Slecht slapen, veel drammen en claimen, dat werk.. Op een depressieve ochtend besloot ik met hem te gaan zwemmen. Vond ik toen veel gedoe, want kind leed aan ernstige vorm van zelfoverschatting, waardoor ik ogen van voor en achter moest hebben. Maar ach, zo dacht ik, als hij leuke dingen te doen heeft, knappen we daar vast allebei van op. En zo was het ook, want het was heerlijk in het zwembad en het lukte me weer eens om oprecht van hem te genieten (‘weer eens’ klinkt negatief, maar zo voelde het toen wel). Ik ging dan ook helemaal op in de kleine man, toen er een oude dame naar me toe kwam:
‘Je bent wel erg gericht op je kind’.
‘Kan kloppen mevrouw, hij is nog geen 1,5 jaar, dus ik let graag op in het water’
‘Maar ik bedoel dat je je steeds met hem bemoeit’
(Lichte verbazing) ‘Eehh.. We spelen samen’
‘Maar je onderbreekt zijn spel en geeft hem geen ruimte om zelf te ontdekken’
Daarna volgde er nog een relaas over hoe ouders steeds vaker kozen voor 1 of 2 kinderen die dan de volle aandacht kregen en niet meer leerden om zelf te spelen.
Ik was zo uit het veld geslagen dat ik geen zinnige reactie wist te bedenken en het bad ben uit gegaan. Onder de douche heb ik een potje staan janken, uit boosheid (zij onderbrak potverdorie míjn spel, hoe durfde ze!) en verdriet (doe ik het inderdaad niet goed? Voelt het daarom soms zo zwaar?). Ze heeft geluk dat ik toen tig slapeloze nachten achter de rug had en het me niet lukte om direct te reageren..

Uiteindelijk zijn we een jaar verder en geloof me, stomme mevrouw van het zwembad, mijn kind kan heel goed spelen en ontdekken. Ook alleen!

Reply
Susan 10 juli 2017 - 08:54

Wat een belachelijke reactie! In het zwembad ben ik ook alleen met mijn kind bezig, ik vind het te gevaarlijk om ze uit het oog te verliezen. Er zijn genoeg andere plaatsen waar je kind wel veilig alleen kan spelen en de wereld ontdekken.

Reply
Priscilla 10 juli 2017 - 08:09

Wat een stom wijf. Mijn zoon zou dat ook zo gedaan kunnen hebben toen hij wat jonger was. Ik zou er denk ik stiekem wel om kunnen lachen! Trek je er niks van aan. Als ze het tegen mij had gezegd had ik haar waarschijnlijk een uhhh.. grote mond terug gegeven 😉

Reply
Hanneke Koper 10 juli 2017 - 07:58

Wat een lef om zo iets te zeggen. Ik hoop dat ze nog heel lang bovenaan die roltrap heeft gestaan. Zelfs met 1 kind kan zo iets gebeuren dus dit is echt volslagen onzin. En laat je vooral niet door zulke mensen van de leg brengen hoor!

Reply
Dorien 10 juli 2017 - 07:51

Niks van aantrekken hoor! Ander heeft altijd lekker makkelijk praten! Maar snap dat het je wat doet moederschap is ‘t meest kwetsbare stukje waarmee ze je kunnen raken!

Reply
Anne 10 juli 2017 - 07:49

Oh pff… weet je, jij had een mindere dag maar die vrouw zal wel een giga rotdag hebben gehad want waarom zeg je zoiets anders..

Jeetje laat het van je afglijden hoor.. wat een misselijke opmerking!

Reply
Katya 10 juli 2017 - 07:45

Waarschijnlijk heeft ze zelf geen kinderen, kom op zeg kinderen zijn ontdekkend. Dan valt op een knopje drukken toch hartstikke mee

Reply
Yvonne 10 juli 2017 - 07:36

Nou mijn zoon deed precies hetzelfde(DRUKTE OOK OP DE STOPKNOP )en toen stonden we er zelfs bij .
En ik heb maar 2 kinderen dus heeft niks te maken met hoeveel kinderen het ene kind is nou meer ondernemend dan een ander.

Hij was zo ongelofelijk vlug.
Ik neem mijn petje af 4 kinderen een hele grote buiging

Reply
Lisette 10 juli 2017 - 07:32

Mensen kunnen ontzettend lomp zijn! Ik loop met 1 dwarse peuter maar dan zie je nog mensen kijken. Vaak denk ik dan wacht maar,Hehe. Grappig is dat alle moeders altijd begripvol kijken. Niks van aantrekken! Je gaat het vast super doen!

Reply
Marleen 10 juli 2017 - 07:23

Wat een lef zeg. Oh ik kan me zo voorstellen dat zo’n opmerking je raakt. Gadver wat een ondoordachte lompheid…. vast zelf geen kinderen. Hopelijk kan je t snel loslaten. X

Reply
Minke | mamaminke.nl 10 juli 2017 - 07:20

Die vrouw snapt het niet en is vast gefrustreerd dat ze zelf niet veel of misschien wel geen kinderen heeft mogen krijgen. Iemand die praat over kinderen nemen moet je niet serieus nemen. Iedereen heeft wel eens een rotdag. Ik met 2 kinderen ook. En juist dan gaat het wel eens mis. Het komt vast goed.

Reply
Ellen 10 juli 2017 - 07:17

Wat een botte opmerking. Dat kinderen vervelend zijn is een feit, dat is met 1 kind en zal met 4 nog steeds zo zijn. Dat is kinderen eigen en hun manier om de wereld te ontdekken en grenzen uit te proberen. Dat hoort erbij en kun je het ene moment beter hebben dan het andere. De beste mevrouw heeft waarschijnlijk niet het geluk dat ze dit zelf ook mag ondervinden. Goed dat je gewoon bent weggelopen. Even zuchten en niet meer aan denken! Je doet het hartstikke goed!

Reply
Iva 10 juli 2017 - 07:12

Hoe durft die mevrouw zoiets te zeggen! Wat weet ze nu van jullie gezin. Het is zo gemakkelijk voor andere mensen om meteen een oordeel te hebben.
Floris is een kind en ja dan doen ze vaker dingen die niet mogen en als dat dan gebeurd geef je ze inderdaad een standje zoals jij gedaan hebt. Naar mijn idee is dat opvoeden hoor. Je kinderen leren dat dingen niet mogen.
Ik zou me ook schamen als Oliver zoiets zou doen hoor dat is begrijpelijk maar twijfel aub niet aan jezelf en de manier van jullie opvoeden. Ik heb eerlijk zoveel respect voor je/jullie. Ons 2e kindje is opkomst en soms vraag ik me af hoe ik dat in godsnaam ga doen maar echt waar bijna altijd als ik dat denk denk ik meteen aan jou. Van jullie hebben 3 kinderen met de 4e opkomst en het lukt jullie ook dus komt het bij mij ook wel goed.
Tuurlijk weten wij volgers niet alles hoe het er aan toe gaat bij jullie maar wat ik zo kan volgen van jullie doen jullie het allemaal super! Twijfel daar nooit aan door iemand die zo een rot opmerking maakt. X

Reply
Ilse van kreanimo 10 juli 2017 - 07:06

Wat een rot opmerking. Pfffff
Kinderen doen gewoon soms van die dingen… dat wil niet zeggen dat je een slechte moeder bent.
Wij hadden vorige week hier in China ook een eikel die vond dat hij een kwetsende opmerking mocht geven naar ons toe… belachelijke mensen.

Reply
Laura 10 juli 2017 - 07:04

Nou ja zeg! Waarschijnlijk iemand die zelf geen kinderen heeft.. niks van aan trekken dus!

Reply
Kim 10 juli 2017 - 06:46

Waar haalt die vrouw het lef vandaan om zoiets kwetsends te zeggen? Elk kind zal kattenkwaad uithalen, wat voor opvoeding dan ook. Als je nou je er niks van aan had getrokken, maar je reageerde direct. Niet druk om maken!

Reply
Tineke 10 juli 2017 - 06:46

Wat een lef om zoiets te zeggen. Waarschijnlijk heeft ze zelf geen kinderen. Ik zou dat nooit tegen een andere moeder zeggen.

Reply
Christa 10 juli 2017 - 06:36

Ik vind dat een onbekende niet het lef heeft dit te zeggen en al helemaal niet na zoiets stompzinnigs!
Het is een kleuter! Kleuters doen dat als ze lekker gaan zitten etteren.
Ik had geloof ik een sneer terug gemaakt :” dat is zeker de reden dat jij helemaal geen kinderen hebt?!”
En was dan zo weggelopen. Wat denkt ze wel niet!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.