Als de bladeren vallen | hoofdstuk 29

by Tamara

Het kostte mij en Lou een paar dagen, maar uiteindelijk lukte het ons om contact op te nemen met één van de gedupeerden, die Hugo heette. Hij wilde in eerste instantie niet meewerken, maar toen ik vertelde dat mijn vriend en nog een man op het punt stonden om door haar opgelicht te worden maar dat ze ons niet geloofden zonder bewijs, ging hij akkoord. We spraken af bij een klein eettentje aan de rand van de stad en wachtten daar samen of en wanneer hij op zou komen  dagen.

Nadat we met hem afgesproken hadden, hadden we hem eerst opgezocht op social media. Er waren foto’s te zien van een jonge man die begin dertig was en die een geweldig leven had. Hij stond op foto’s voor de Burj al Arab in Dubai, lag op een jacht in Cannes en was aan het vissen vanuit een houten huisje in één of ander resort op de Malediven.

Alles aan deze man straalde geld uit en daarmee was hij het perfecte slachtoffer van Lola geweest.

Maar het leek erop dat hij niet kwam opdagen en na onze tweede kop thee waren we er wel een beetje klaar mee. Net toen we wilden afrekenen, kwam er een man binnen met een goedkoop uitziend flanellen overhemd aan en afgetrapte sneakers.

‘Is dat hem?’ vroeg Lou aan mij.

Ik keek op mijn telefoon naar de foto’s en zag tot mijn grote verbazing dat dit de man was die op al die foto’s had gestaan. Voorzichtig liep ik naar hem toe en tikte hem aan.

‘Sorry, ben jij Hugo?’ Hij schrok op en knikte.

‘Ja, hoi.. Jullie zijn Rosie en Lou?’

We namen plaats aan de stoelen tegenover hem en bestelden beide nog maar een kopje thee.

‘Uhm, is het water gratis? Ik heb geen geld..’ stamelde hij toen de serveerster vroeg wat hij wilde hebben.

‘Bestel maar gewoon wat je wil, je helpt ons hier enorm mee. Heb je honger?’

Hij keek ons verbaasd aan en knikte, waarna hij een grote koffie en een cheeseburger bestelde.

‘Hoe heb je Lola leren kennen? En wat heeft ze gedaan?’

‘Oh ze noemt zichzelf tegenwoordig Lola? Bij mij was het Loulou, maar ik kwam er al snel achter dat ze eigenlijk Lorraine heet. Waarom ik zo dom geweest ben om haar niet te googlen weet ik ook niet.. Maar ze gaf me er ook geen aanleiding toe.’

‘Wat heeft ze bij je gedaan als ik vragen mag?’

Hij zuchtte en gooide twee zakjes suiker door zijn koffie.

‘Loulou, ja, ik noem haar gewoon Loulou oké? Ze meldde zich aan voor een stage bij mijn bedrijf omdat ze werkervaring wilde opdoen voordat ze met haar studie begon. Normaal nemen we niet zomaar stagiaires aan die nog niet op school zitten, maar ehh. Ja.. Ik viel meteen voor haar. Al snel begon ze over te werken als ik er ook was en vertelde ze me dat ze gevoelens voor me had. Om een lang verhaal kort te maken. Ik nam haar mee op de meest geweldige reizen en in Maleisië vroeg ik haar ten huwelijk nadat we met olifanten hadden gezwommen. Een paar maanden later trouwden we en daarna sloeg ze ineens om. Ze begon bakken met geld uit te geven aan kleding, schoenen en bezoekjes aan de kapper. Een aantal keren zei ik er iets van, maar dat mondde dan weer uit in grote ruzies waarin ze zei dat ik haar niets gunde en ik niet van haar hield. Uiteindelijk kwam ik achter haar ware indentiteit toen ze vliegtickets bestelde op haar eigen naam en ze mijn creditcard gebruikte. Ze was van plan om naar Australië te vluchten, maar plunderde voordat ze weg ging nog wel even mijn spaarrekening en plukte mijn hele zakelijke rekening leeg.  Op maandag had ik nog een ontzettend succesvol bureau en op vrijdag was ik een man die zo diep in de schulden zat dat ik mijn bedrijf en mijn huis moest verkopen. Al mijn bezittingen werden geveild en ik hield niets meer over. Ik was een succesvolle zakenman, maar ik heb nu niets meer. Ik leef van een uitkering en woon nu in het goedkoopste kamertje dat ik kon vinden en heb enorme schulden. En zij? Ze is met de Noorderzon vertrokken naar haar volgende slachtoffer. Ik kan niet eens een lening krijgen om opnieuw te beginnen met mijn bedrijf.’

Hij zakte met zijn hoofd in zijn handen en even dacht ik dat hij zou gaan huilen. Maar dat was niet zo. Hij zuchtte diep en keek ons aan.

‘Wat hebben jullie van me nodig? Moet ik met iemand gaan praten over haar? Wat voor relatie heeft ze met ze?’

Ik zuchtte en schudde mijn hoofd.

‘We hebben zoveel mogelijk informatie nodig over wie ze echt is. Wat weet je allemaal?’

Hij pakte zijn rugzak en gaf ons een map.

‘Ik heb in de afgelopen paar jaar het één en ander over haar verzameld en ik denk dat een aantal dingen je nog wel zullen verbazen. Hoe oud denk je bijvoorbeeld dat ze is?’

Ik dacht kort na en haalde mijn schouders op. ‘Ze zit bij me in de klas, dus ik denk een jaar of twintig? Ohnee ze heeft het me verteld! Ze is drieëntwintig.’

Hij lachte en schudde zijn hoofd,

‘Kijk daar ga je al. Ze is éénendertig.’

Ik bladerde de map door en zag al het bewijs dat hij verzameld had. Hij vertelde dat hij zelf ook aan aantal mannen had benaderd, maar dat ze zich allemaal te erg schaamden voor dat ze in haar leugens waren getrapt en niet wilden meewerken. Hij had alles wat hij tegenkwam uitgeprint en ergens op een pagina helemaal achterin de map stond een adres. Het was niet ver van Noah af en ik vermoedde dat het wel eens het adres zou kunnen zijn waar ze woonde.

Ik bedankte hem en hij wenste ons heel erg veel succes bij de zoektocht. We mochten de map houden omdat hij na drie jaar wel eens klaar was met het gedoe en graag verder wilde gaan met zijn leven.

Bij Lou thuis bladerden we de map door en het ene schokte ons nog meer dan het ander. Volgens de gegevens van Hugo was ze in de afgelopen zes jaar minimaal zeven keer getrouwd geweest, waaronder één keer een half jaar met hem. Ze gebruikte verschillende namen, Lola, Loulou, Leyla, Lily en Lot, maar haar echte naam was Lorraine. Over haar ouders was niet zoveel bekend, maar ze waren zeker weten geen rijke succesvolle mensen zoals ze mij verteld had.

Lou en ik keken elkaar aan en besloten het enige aanknopingspunt te onderzoeken dat we hadden, namelijk het adres. En daar zouden we de volgende dag naartoe gaan.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.