Als de bladeren vallen | hoofdstuk 28

by Tamara

Die avond kwamen we amper aan eten toe. Eindeloos keken we naar de foto’s van de vele echo’s die mijn moeder al had gehad en ze vertelde hoe lastig het was om het geheim te houden voor ons, maar ze wilde eerst weten of de baby helemaal gezond was voordat ze het aan ons zouden vertellen. Veel te laat ging ik die avond naar bed, om de volgende ochtend op tijd op te staan om Noah zijn auto terug te brengen en hem het nieuws te vertellen.

Hij zou gewoon weer aan het werk gaan en daarom besloot ik langs te gaan voordat hij naar kantoor ging. Normaal begon hij op achterlijke tijdstippen, maar omdat het de dag na kerst was en de meeste werknemers van Nieland Marcus vakantie hadden, zou hij rond negen uur beginnen.

Om kwart over acht reed ik de parkeergarage naar binnen en nam de lift naar het appartement van Noah. Voor de deur hoorde ik dat er binnen een vrouw aan het lachen was en ik vroeg me af wat er zo grappig was en wie er bij hem in zijn appartement was. Maar dat hoefde ik me niet lang af te vragen, want nog voor Noah de deur opende, hoorde ik een kirrende stem ‘Ohh Noooootje!’ zeggen.

‘He Rosie, jij bent vroeg.’ zei Noah verbaasd. Lola zat op de grote grijze bank en keek me met een grote grijns aan.

‘Ja ik kwam je auto terugbrengen en wilde je iets vertellen.. Wat doet zij hier?’

Noah haalde een hand door zijn haar en leek een beetje zenuwachtig te worden, waarop Lola opstond en het woord nam.

‘Ik heb gisteren ruzie gehad met Logan. Hij heeft de verloving verbroken en is gisteren zonder iets te zeggen weggegaan. Mijn sleutels zaten nog in zijn koffer, dus ik had geen plek om te slapen. Nootje bood me aan dat ik wel op zijn bank mocht slapen, maar ik kreeg daar zo’n last van mijn rug dat ik uiteindelijk bij hem in bed ben gaan liggen. Net als in Parijs.’

Aan haar zelfvoldane grijns zag ik duidelijk dat ze me op stang wilde jagen, maar dat gunde ik haar niet. Tenminste niet waar ze bij was.

‘Oké, nou dan ga ik maar, want ik moet mijn sleutels terughebben van Logan. Als hij moeilijk doet dan bel ik je.. Goed?’

Noah knikte en keek een beetje verbaasd toen ze hem een kus op zijn wang gaf, waarna ze de deur uitliep. Nog voor de deur dicht was, ontplofte ik.

‘Serieus Noah? Je bent te ziek om mee te gaan naar mijn familie, maar hebt wel een gezellig onderonsje met dat mens?’

‘Rosie ik snap dat je boos bent, maar ik had gewoon medelijden met haar. Ze vlogen samen terug en op het vliegveld heeft Logan haar ineens gedumpt. Zonder verklaring liet hij haar staan met haar koffers en haar sleutels zaten nog in zijn koffer. Ze belde me, wat had ik anders moeten doen?’

‘Ehh, gewoon nee zeggen? Heeft dat mens geen familie om op terug te vallen ofzo? Waarom laat ze jou niet gewoon met rust?’

Hij wilde mijn hand vastpakken, maar ik trok hem weg en keek hem boos aan.

‘Je doet nu echt onredelijk hoor Roos, ik heb haar alleen maar geholpen. Zo ben ik gewoon, ik help graag mensen als ze me nodig hebben.’

‘Dan help je maar een zwerver of een puppy uit het asiel ofzo. Ik snap niet waarom je dat vreselijke mens helpt en ook nog met haar in bed gaat liggen. Ik geef Logan groot gelijk dat hij dat rare mens gedumpt heeft.’

Ik had eigenlijk nog nooit ruzie met Noah gehad en hij was dan ook nooit echt boos op me geweest, maar nu zag ik voor het eerst zijn gezicht een beetje betrekken.

‘Weet je? Ik snap gewoon echt niet waarom je zo’n hekel aan haar hebt. Ze is een beetje apart, maar ze is best wel aardig en ze wil overduidelijk vrienden met je zijn. Ben je jaloers op haar ofzo? Omdat ze een relatie met Logan had?’

Die opmerking kwam nogal verkeerd binnen en na wat er de afgelopen dagen gebeurd was, kon ik dat niet zo goed hebben. Want hoe ik het ook ontkende tegen mezelf, toen Logan voor haar op zijn knieën ging, had ik een behoorlijke steek van jaloezie gevoeld.

‘Je kent haar helemaal niet. Je weet niet hoe ze is of waarom ze een relatie met hem wil..’

‘Voor zover ik weet is ze gewoon heel erg verliefd op hem en hij ook op haar. Maar hij zal wel weer iets van bindingsangst hebben ofzo.. Hij draait vast wel weer bij.’

‘Nou dat hoop ik niet voor hem.’ floepte ik eruit.

Op dat moment werd zijn gezicht bozer dan dat ik het ooit had gezien. Zijn kaak spande samen en ik zag een adertje bij zijn slaap dat aan het trillen was.

‘Hoezo hoop je dat niet Rosie? Wees nu eens eerlijk, heb je nog gevoelens voor hem? Vind je het daarom zo erg dat hij nu een relatie heeft?’

Sprakeloos staarde ik hem aan en slikte. Wat hij zei was waar, na de afgelopen dagen was wel gebleken dat mijn gevoelens voor Logan nog steeds overduidelijk aanwezig waren en nooit helemaal weg geweest waren. Maar als ik dat aan hem zou vertellen was ik hem voorgoed kwijt.

‘Ik heb hier geen zin in Noah… Ik kwam hier om je auto terug te brengen en omdat ik heel erg leuk nieuws had.. Maar laat maar zitten.. We spreken elkaar wel weer.’

Zonder zijn reactie af te wachten liep ik de deur weer uit en liep ik naar de lift, die gelukkig al boven was. Vanaf Noah zijn huis liep ik naar het huis van Lou die ik al veel te lang niet had gezien. Toen ze me voor de deur zag staan met betraande ogen liet ze me meteen binnen en voor ik het wist deed ik mijn verhaal. Ik vertelde haar alles wat er gebeurd was, hoe Lola had gedreigd Noah van me af te pakken, over de pesterijen op school, over de zoen met Logan en over onze ruzie van net.

Ze luisterde ademloos en toen ik klaar was met vertellen wisselde ze mijn inmiddels koude thee om voor een heet exemplaar, dat afkoelde terwijl ik vertelde over de zwangerschap van mijn moeder en dat ik nu niet wist wat ik moest doen.

‘Eigenlijk is het heel simpel, van wie van de twee houd je het meest?’ vroeg ze.

‘Ja dat weet ik dus niet, ze zijn zo verschillend. Ik hou van Noah, maar ik kan niet ontkennen dat ik hele sterke gevoelens voor Logan heb.’

‘Ohhh, nou dat snap ik wel hoor. Ik bedoel, die paar keren dat ik Logan Marcus heb ontmoet moest ik moeite doen om mijn broek aan te houden en hem niet meteen te bespringen.’

Verbaasd keek ik haar aan en ik begon meteen te lachen.

‘Je moet het zo zien Roos, Noah is een Golden retriever en Logan is een Dobermann. Noah is vrolijk, ontzettend trouw en stabiel, maar Logan is avontuurlijk en vol passie. Met hem heb je minder stabiliteit, maar waarschijnlijk wel nachten en nachten vol hete seks.’

‘Jezus Lou, denk even om je taalgebruik.’ grinnikte ik.

‘Die omschrijving is wel heel kloppend trouwens, zelfs qua uiterlijk klopt het.’

Lou lachte en gooide mijn inmiddels weer koude thee in de plant naast zich.

‘Wat die Lola betreft, zullen we haar eens opzoeken? Ik vertrouw dat mens maar niets en ik heb het vermoeden dat er meer achter moet zitten. Weet je haar achternaam ook?’

‘Ja, Hermsen.’

‘Goed, Lola Hermsen.’ mompelde Lou terwijl ze het op haar toetsenbord intypte. ‘Hmm, ik zie hier wel wat staan over een Lorraine Hermsen, is dat haar?’ Ze klikte op de foto en meteen zag ik Lola op mijn scherm verschijnen. Ze had op de foto vuurrood haar inplaats van het blonde van nu, maar ze was het overduidelijk.

‘Zoek eens op Lorraine Hermsen?’ vroeg ik aan Lou, die meteen de naam intikte,

Tot mijn schrik kwamen er meteen honderden hits naar boven. Talloze internetsites doken op met haar naam en toen we op ééntje klikten, sloeg ik meteen een hand voor mijn mond bij het lezen van de inleiding.

‘Lorraine Hermsen verwoestte mijn leven. We verloofden ons na een relatie van enkele weken en trouwden kort daarna, maar dat was de grootste fout van mijn leven. Kort naar de bruiloft verdween ze en liet ze het huwelijk nietig verklaren omdat ik haar zou mishandelen. Ik werd opgepakt en vastgezet, om er later toen ik vrij kwam achter te komen dat ze al mijn rekeningen heeft geplunderd.

VERTROUW HAAR NIET.

Ik voelde dat ik kippenvel over mijn hele lichaam ging en er trok een rilling over mijn rug.

‘Ik moet dit aan Noah en Logan vertellen. Maar niet voordat ik meer bewijs heb.’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.