Als de bladeren vallen | hoofdstuk 26

by Tamara

Hoe ik het deed wist ik niet meer, maar uiteindelijk lukte het me om mezelf naar bed te slepen en nog heel even in slaap te vallen tot mijn wekker om negen uur ging. In onze kamer was nog geen spoor van Noah te bekennen, dus ik besloot zelf onze spullen maar in te pakken. Om half elf zou de taxi komen die ons naar het vliegveld zou brengen en dan zouden we rond het einde van de middag weer thuis zijn, waar we meteen konden aanschuiven bij het kerstdiner met mijn familie. Ik wist hoe zuinig Noah altijd op zijn spullen was, dus ik deed mijn best om alles zo netjes mogelijk in te pakken. Natuurlijk had ik hem ook wakker kunnen maken om zijn spullen zelf in te pakken, maar dan zou ik hem onder ogen moeten komen en dat kon ik nu echt niet. Bovendien was Logan in die kamer en als er één persoon was die ik nu echt niet wilde zien was het Logan wel.

Ik ritste net de laatste trolley dicht, toen ik geklop hoorde. Vol zenuwen liep ik naar de deur en toen ik hem opende, zag ik Logan staan.

‘Ga weg alsjeblieft..’ zei ik zachtjes.

‘Rosie.. kunnen we heel even praten? Over wat er gebeurd is?’

Ik keek hem heel even aan om te peilen wat zijn intenties waren en liet hem binnen.

‘Wat is er aan de hand? Slaapt Noah nog?’

Logan knikte: ‘Jup, hij heeft de hele nacht heerlijk lepeltje lepeltje tegen Lola aan gelegen.’

Ondanks de situatie kon ik het niet laten om te lachen.

‘Nou liever hij dan ik!’

‘Tja’ mompelde hij.

Hij sloeg zijn armen over elkaar zodat zijn shirt zich strak aanspande om zijn borst en armen.

‘Oké, over gisteravond… Ik heb erover nagedacht en ik denk dat we het tussen ons moeten houden. Ik weet dat je van Noah houdt en hoe ontzettend klote ik het ook vind, jullie horen bij elkaar.. Ik zie hoe gelukkig je hem maakt en hij houdt echt van je. Noah mompelde vannacht zelfs iets over samenwonen.’

‘Shit..’ mompelde ik.

‘Dat was ik helemaal vergeten. Hoe moet ik dat nu nog laten doorgaan nu dit gebeurd is? Ik kan nu toch niet meer met hem in één huis gaan wonen alsof er niets gebeurd is?’

Ik voelde de tranen weer opkomen en draaide me snel om zodat hij ze niet zou zien.

‘Rosie.. Het is oké, het komt echt allemaal goed. Het is ons geheimpje en we praten er nooit meer over. We houden het gewoon tussen ons tweeën, jij gaat verder met Noah en ik met Lola. We hebben gisteravond samen nog wat gedronken en gepraat en daarna ben jij naar je kamer gegaan en zijn we gaan gaan slapen.’

Ik draaide me om en keek hem aan, terwijl de tranen over mijn wangen liepen. ‘Meen je dat? Wil je dat echt voor me doen?’ Hij zuchtte en veegde de tranen van mijn wangen.

‘Ik doe alles voor jou Rosie, ik dacht dat je dat inmiddels wel wist.’

Ik glimlachte door de tranen heen en sloot mijn ogen toen hij me knuffelde en een kus op mijn haren gaf.

‘Tot ziens Rosie.’ zei hij zachtjes en liet me los.

‘Logan, wacht..’ zei ik en ik haalde het kettinkje los en hield hem omhoog. ‘Misschien komt er ooit een dag dat ons leven helemaal anders is en wie weet is het dan wel het juiste moment voor ons. Wil je hem tot tijd bewaren?’

Hij hield zijn hand omhoog en ik liet het kettinkje erin glijden.

‘Ik zal hem altijd bij me dragen.’

Met die woorden liep hij naar de deur en draaide zich nog even om.

‘Ik zal Noah zo wakker maken. Wij hebben een latere terugvlucht dan jullie, dus we zien elkaar niet meer.’

Ik knikte: ‘Dank je Logan..’

Heel even vormden zijn lippen zich omhoog tot een glimlach, waarna hij de kamer weer verliet.

Snel controleerde ik of ik alles had en net toen ik klaar was, hoorde ik de deur langzaam open gaan. Noah kwam binnen en hij zag er verschrikkelijk uit. Zijn ogen waren rood, zijn haren zaten in de war en hij rook nog behoorlijk naar alcohol.

‘He Rosie..’ Zei hij zachtjes.

‘He.. Gaat het een beetje? Heb je veel hoofdpijn?’

Hij knikte en ik gaf hem de paracetamol en het glas water aan dat ik al klaar had staan.

‘Het spijt me Roos.. Ik had beter moeten weten, een hele dag niets eten en dan zoveel drinken.. Ohh, ik voel me echt verschrikkelijk.En nu heb ik onze laatste avond samen ook nog verpest.’

Ik lachte en sloeg mijn armen om hem heen.

‘Nee joh, dat valt wel mee. Bovendien heb je me al een geweldige dag bezorgd en ik kan niet om nog meer vragen.. Behalve dan dat je even snel gaat douchen en je omkleed, want zo ga ik niet naast je in het vliegtuig zitten.’

Hij knikte en liep naar de badkamer, terwijl ik snel wat schone kleren voor hem pakte en op bed legde. Gelukkig was hij snel klaar, want het zou niet lang meer duren voordat de taxi ons kwam halen en ik wilde niets liever dan gewoon naar huis. Ik propte zijn vieze kleding snel in een plastic zak en deed het bij de rest van de kleren in Noah zijn koffer. Toen hij gedoucht had zag hij er al een stuk frisser uit, al voelde hij zich zichtbaar nog wel beroerd.

‘Ben je klaar?’ vroeg ik toen hij zijn schoenen aan trok.

‘Ja, ik wil alleen nog even heel snel gedag zeggen tegen Logan en Lola.’

Ik knikte en liep samen met hem naar hun deur toe, waar meteen open gedaan werd. Logan deed open en hij deed zo nonchalant dat het leek alsof er niets gebeurd was.

‘He broertje, jullie gaan weer?’

Noah knikte en gaf hem een korte knuffel.

‘Ja, sorry voor gisteravond en nacht.. Heb jij nog ergens geslapen?’

‘Ja, op de bank. En het was geen probleem hoor. Ik vond het juist wel grappig om te zien dat je je eens niet aan de regels hield en eens los ging.’

Noah schudde zijn hoofd en stak zijn hand uit naar Lola, die er nog slechter uit zag dan normaal. Ze had mascara in zwarte strepen over haar wangen lopen en haar rode lippenstift was uitgesmeerd over haar wang.

‘Ja, als je ooit nog eens naast me wil slapen dan zeg je het maar. Het was héérlijk wakker worden naast je.’

Logan rolde met zijn ogen en keek toen naar mij.

‘Tot ziens Rosie..’ Hij boog zich naar me toe en gaf me zacht een kus op mijn wang, die weer voor een heleboel kriebels zorgde.

‘Ja, tot ziens..’ mompelde ik.

‘Oké, nou wij gaan. Ik zie je met oud en nieuw he? Op het feest op kantoor!’ zei Noah. Logan knikte en stak zijn hand op.

Noah tilde zijn koffer op en samen liepen we naar de lift. Het had zo’n mooi weekend moeten worden. Het begin van ons verdere leven samen, maar alles waar ik nu aan kon denken waren de vreselijke dingen die ik gedaan had.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.