Als de bladeren vallen | hoofdstuk 21

by Tamara

Aan Noah zijn arm liep ik naar beneden naar het prachtige restaurant waar we plaats namen aan een tafel die hij kennelijk al gereserveerd had. Meteen kwam er een serveerster aan die onze glazen volschonk met champagne en de menukaarten aan ons gaf. Ik liet mijn ogen over de letters gaan en voor het eerst in mijn hele leven baalde ik ervan dat ik Frans had laten vallen, want door het ontbreken van de Engelse vertaling, had ik geen idee wat er allemaal stond.

Mijn ogen lazen gerechten als: ‘langue de boeuf’ en ‘andouillette’. Ik liet mijn vingers langs de gerechten gaan en zag ineens dat Noah met een enorme grijns op zijn gezicht naar me zat te kijken.

‘Wat is er zo grappig?’

‘Jij bent grappig, zie je al iets dat je lekker vindt?’

Ik was vastbesloten me niet te laten kennen en knikte. ‘Ja ik wil de couilles de mouton.’ Noah schoot in de lach en knikte. ‘Oké, ik had je niet ingeschat als een liefhebber van schapentestikels, maar als jij dat graag wil eten…’

‘Schapen testikels? Uhh oh wacht! Ik neem de langue de boeuf!’ Boeuf betekent koe, dus het zal vast iets met rundvlees zijn toch?’

‘Een koeientong? Weet je het zeker?’

Aan zijn gezicht te zien had hij me door en ik besloot me maar gewonnen te geven.

‘Oké, ik spreek geen Frans en heb geen idee wat hier allemaal staat. Kun je me niet gewoon even helpen?’

Noah wenkte de serveerster en bestelde een aantal dingen, waarna ze de menukaarten weer meenam.

‘Hoe kan het nou weer dat jij Frans spreekt? Oh wacht, laat me raden, je had een Frans vriendinnetje?’

Hij trok een wenkbrauw op en knikte. ‘Ja dat klopt! Ze heette Stephanie en ze woonde in Lyon.’

‘Oh, hoe heb je haar leren kennen?’ vroeg ik zo geïnteresseerd mogelijk.

‘Tijdens mijn stage was mijn stagebegeleider haar vader. Ze kwam naar Nederland om Nederlands te leren, maar dat lukte haar niet echt.’

‘Oh, dus leerde ze jou maar Frans? Waarom is het uitgegaan?’

Noah grinnikte en haalde zijn schouders op. ‘Na de zomer ging ze terug naar haar verloofde thuis.’

Ik schudde mijn hoofd en nam een slokje van mijn champagne. Op dit soort momenten vond ik het leeftijdsverschil tussen ons wel lastig. Noah had voor mij een heel leven gehad met een aantal serieuze relaties en had zelfs al een keer samengewoond, voor mij was dit mijn eerste serieuze relatie en ik vroeg me af of onze relatie ook stuk zou lopen, aangezien hij al zoveel vrouwen had gehad.

‘Wat kijk je ineens ernstig Rosie, waar denk je aan?’

Hij legde zijn hand op de mijne en keek me een beetje bezorgd aan.

‘Niets.. Sorry, ik moest even ergens aan denken.’

Ik zag aan zijn gezicht dat hij wat wilde zeggen, maar we werden opgeschrikt door een hoge stem die onze stemmen riep.

‘Rooooosieeee, Nooootje! Wat gezellig dat jullie hier ook zijn!’

Ik keek op en zag Lola naast onze tafel staan. Ze had een soort van poging gedaan om zich netjes aan te kleden, maar met een jurk die uit zo weinig stof bestond dat je er een kinderjurkje van zou kunnen maken, leek ze allerminst thuis te horen in dit restaurant. Logan had een strak zwart overhemd aan en heel even dacht ik weer die ene blik in zijn ogen te zien, maar zo snel als onze ogen elkaar vonden, was die weer weg.

Zonder iets te vragen schoof Lola een stoel onder de tafel vandaan en ging naast Noah zitten. Logan legde een hand op haar arm en zuchtte:

‘Lo, misschien kunnen we beter daar gaan zitten. Ik denk dat Rosie en Noah graag samen willen eten.’

‘Ach welnee joh! Rosie en ik zijn dikke vriendinnen, het is juist gezellig!’

Logan rolde met zijn ogen en nam plaats naast mij. Onze knieën raakten elkaar heel kort, maar dat was genoeg om een gevoel op te wekken dat ik meteen weer heel diep wegstopte.

‘Is de champie hier een beetje te doen? Ik lust ook wel een glaasje!’ kirde Lola terwijl ze de serveerster wenkte.

‘Hebben jullie al besteld? Ik snap niets van dat Franse eten, wat zou jij me aanraden Rosie?’

Ze keek mijn kant op en ineens kon ik het niet laten.

‘Ik heb gehoord dat de Escargots en de couilles de mouton heerlijk zijn. Echt een aanrader.’

Noah kneep zijn lippen op elkaar om niet te gaan lachen en ik merkte aan Logan dat hij ook precies snapte wat ik gezegd had.

‘Oh, dan wil ik dat!’

De serveerster kwam bij onze tafel en Lola noemde de gerechten op die ik haar net aangeraden had. Daarnaast bestelde Logan zonder op de kaart te kijken nog iets en verbaasd keek ik hem aan.

‘Had jij ook een Stephanie ofzo?’

Logan keek Noah aan en begon te lachen.

‘Heb je haar nu al over Stephanie verteld? Goede indruk maak je broertje!’

Ik zag dat Noah bloosde en nerveus begon te lachen.

‘Hoezo? Wat is er aan de hand dan? Jullie hadden toch niet allebei.. Neeee, dat meen je niet??’

Logan haalde zijn schouders op. ‘Steph was Noah zijn eerste.. En ik was de hare.. Laten we zeggen dat ze een onvergetelijke zomer heeft gehad door ons.’

Ik rolde met mijn ogen en Lola keek Logan boos aan.

‘Waarom heb je haar niet op die lijst gezet dan? Je zei dat je alle meisjes waar je ooit mee gezoend hebt op die lijst had gezet. Dat hadden we afgesproken, dat we eerlijk zouden zijn!’

Logan grinnikte en haalde zijn schouders op. ‘Ik heb alleen de belangrijkste erop gezet. Je gaf me maar één a4tje, daar passen ze toch niet allemaal op?’

‘Je hebt Rosie er anders wel op gezet. Je gaat me niet vertellen dat zij zo belangrijk voor je is?’ Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en zag dat Noah ineens bleek wegtrok.

‘Ik ga het daar hier niet over hebben Lola.’

‘Maar je zou eerli….’

‘Nee, je moet oprotten met die rotlijst van je. Je weet precies wie ik ben en wat ik gedaan heb, als je wil weten wie ik allemaal gehad heb kijk je maar op internet.’

Lola keek naar haar glas en perste er een ‘oké’ uit. Een paar minuten zaten we in stilte bij elkaar aan de tafel, tot ons eten werd gebracht. Noah had als vooraf Franse uiensoep besteld, als hoofdgerecht een combinatie van coq au vin en steak tartare en daarnaast nog een aantal bijgerechten. Lola trok heel even haar neus op toen ze de slakken opgediend zag worden, maar at ze dapper op, net zoals de schapentestikels, die er niet eens heel smerig uitzagen. Nadat we allemaal klaar waren met eten, namen we afscheid en gingen we naar onze kamers.

Toen we in onze kamer waren, pakte ik Noah zijn hand vast.

‘Noah.. Ik.. Het spijt me..’

Hij zuchtte en trok me tegen zich aan. ‘Het geeft niet, het stomme is dat ik er bijna nooit aan denk, behalve op dit soort momenten. Ik haat het dat hij ook weet hoe je lippen aanvoelen en dat je ook gevoelens voor hem had.’

‘Maar dat is geweest, ik hou van jou Noah..’

‘Ja dat weet ik Rosie, maar het blijft lastig.. Ik ga even douchen, als je nog een toetje wil of iets anders, daar ligt de menukaart van de roomservice. Ik ben zo klaar.’

Ik knikte en hoorde hoe hij de deur van de badkamer op slot draaide en de douche aanzette. Ik trok mijn jurk en ondergoed uit en pakte de satijnen ochtendjas die aan de deur hing. Net toen ik naar het balkon wilde lopen, hoorde ik geklop op de deur. Ik deed de ochtendjas wat verder dicht en liep naar de deur, die ik open maakte.

Bij de deur stond Logan, hij had zijn zwarte overhemd nog aan en keek me verbaasd aan.

‘Rosie.. Ik.. ehm.. Ik ben op zoek naar Noah.. Is hij er?’

‘Nee hij staat onder de douche, wat is er aan de hand? Ik kan hem wel halen?’

Hij schudde zijn hoofd en zuchtte.

‘Nee, dat hoeft niet.. Ik.. Ik zeg het morgen wel..’

Hij wilde zich weer omdraaien en weglopen, maar ik merkte dat er iets aan de hand was en pakte zijn hand.

‘Logan.. Wat is er aan de hand.. Kan ik iets voor je doen?’

Hij draaide zich weer naar me toe en keek naar mijn hand, die in de zijne lag.

‘Shit Rosie…Ik kan dit niet.. Sorry..’

‘Wat kun je niet? Wat is er aan de hand Logan?’

Zijn donkere ogen boorden zich in de mijne en ik zag dat hij slikte. Zachtjes streek hij mijn haren over mijn schouder heen en raakte daarbij zachtjes de gevoelige huid van mijn nek aan.

‘Niets.. Er is niets… Zeg maar niet tegen Noah dat ik ben geweest oké?’

Hij liet mijn hand los en liep zonder iets te zeggen terug naar zijn kamer. Ik sloot de deur van de kamer en ging tegen de deur aan staan. Zacht raakte ik het plekje in mijn nek aan waar ik zijn aanraking nog bijna kon voelen. Wat was er met hem aan de hand geweest? Waarom kwam hij hier aan de deur met die verdrietige blik in zijn ogen?

Ik hoorde de douche nog steeds aan staan en besloot maar vast in bed te gaan liggen. Daar wilde ik wakker blijven en op Noah wachten, maar nog voordat hij uit de douche kwam was ik al in slaap gevallen en leek het hele gedoe met Logan slechts een herinnering uit een droom.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.