Als de bladeren vallen | hoofdstuk 2

by Tamara

Rosie.

Ik schrok wakker van het geluid van de wekker van mijn telefoon die voor me op de tafel lag en kwam langzaam overeind. Ik pakte mijn telefoon en keek op het scherm waar een berichtje stond.

‘Goedemorgen Lastpak! Veel succes vandaag op school!’

Ik drukte het berichtje van mijn telefoon weg en lachte, wat een mafkees was het ook. De klok op mijn telefoon stond om half zeven, wat betekende dat ik nog ruim de tijd had om te gaan douchen en me aan te kleden voordat ik naar school toe moest. Snel ruimde ik de deken op en liep naar boven, naar de badkamer die ik met Flore deelde. Eenmaal boven hoorde ik mijn vader al zingen onder de douche en lachend schudde ik mijn hoofd.

Ik hoopte maar dat hij geen opmerkingen zou maken over vannacht en het zeker niet aan mijn moeder zou vertellen. Dat hij ons had betrapt was nog tot daaraan toe en ik was blij dat hij het vannacht allemaal nogal grappig leek te vinden. Maar ik wist dat mijn moeder niet zo blij was met mijn relatie met Noah.

In eerste instantie was ze er niet blij mee geweest omdat ik door mijn relatie met hem mijn baan kwijtgeraakt was. Hij was de zoon van mijn baas en de enige voorwaarde die zijn vader stelde was dat ik geen relatie met zijn zoon mocht beginnen, iets dat hopeloos mislukte. Ten tweede was er natuurlijk het leeftijdverschil, hij was net dertig en ik eenentwintig, wat ons leeftijdsverschil ruim negen jaar maakte. Niet dat ik vond dat ze daarover mocht zeuren, want mijn vader en zij scheelden ook dertien jaar, maar het was iets waar ze kennelijk heel erg mee zat.

Dan was er nog een reden die ik helemaal belachelijk vond en dat was dat ze bang was dat ik zwanger zou raken. Met een nieuwe opleiding, een prille relatie en een heel leven voor me met allerlei dingen die ik wilde doen, stond een baby absoluut niet op de planning en daarom was ik maar overgestapt van de pil naar een spiraal, om maar zeker te zijn dat er niets fout kon gaan. Kennelijk was dat volgens mijn moeder niet genoeg, want ze wees me elke keer als ik iets over Noah zei, op het pak condooms in de keukenkast en had zelfs al een paar keer zonder iets te vragen een aantal in mijn tas gestopt.

Hoewel ik haar heel goed snapte, zeker aangezien zij twintig was toen ze zwanger raakte van mij, vond ik het af en toe wel lastig dat er zoveel druk op lag. Ik bedoel, Noah en ik zagen elkaar amper, dus heel veel gebeurde er niet.

Ik droogde me af en trok wat kleding uit de kast voor die dag. Toen ik klaar was met mijn haar en make-up, hoorde ik beneden mijn vader de tafel dekken voor het ontbijt. Ik keek op mijn horloge en zag dat het half acht was, als ik met mijn vader mee wilde rijden, moest ik opschieten.

Nu ik weer student was, had ik een stuk minder te besteden dan toen ik nog werkte. Dat had erin geresulteerd dat ik mijn auto weg had moeten doen. Of nouja, het moest niet, maar hij was al oud en er moest zoveel aan gerepareerd worden dat het gewoon te duur voor me werd.

Gelukkig kon ik gewoon mijn moeders auto lenen als ze hem niet nodig had en had ik nog steeds mijn motor in de garage staan. Al gebruikte ik die veel te weinig omdat ik het zo druk had.

Ik dacht even na en probeerde me het laatste ritje op een motor te herinneren, toen me iets te binnen schoot. Dat was het ritje met Logan geweest, naar het uitkijkpunt. Er was die avond veel te veel gebeurd en ik wilde er niet aan terugdenken, maar heel af en toe, zoals op dit moment, kwam het ineens voorbij in mijn gedachten.

Sinds die ene dag dat ik ontslagen werd, had ik Logan niet veel meer gezien. Eerst uit zelfbescherming, maar momenteel kwam het doordat hij het zelf ook heel erg druk had. Hij had zijn baan weer terug en als ik de roddelbladen moest geloven, had hij de ene na de andere vrouw in zijn leven.

Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken, maar ik was heel erg blij voor Noah dat hij zijn broer weer terug had en dat ze weer zo goed met elkaar omgingen.

Ik liep naar beneden en schoof aan bij tafel, waar Flore al met een ontzettend chagrijnig gezicht zat te mokken.

‘Wat is er Flo? Ruzie gehad met Liam?’

Ze zuchtte en wachtte even tot mijn vader buiten gehoorafstand was.

‘Ze heeft daar een jongen ontmoet en heeft daarmee gezoend. Ik snap niet hoe ze me dat aan kan doen.’

Ik sloeg mijn armen om haar heen en knuffelde haar.

‘Ach lieverd, het komt wel weer goed. Wil ze wel verder met wat jullie hebben?’ Flore haalde haar schouders op en klemde haar lippen weer stijf op elkaar toen onze ouders de keuken weer binnen kwamen.

‘Roos? Je moet vanmiddag weer met de bus terug naar huis hoor, ik heb besprekingen.’

Ik maakte een ontevreden geluid en knikte terwijl ik nog een hap yoghurt nam. Zwijgend aten we allemaal ons ontbijt op, tot het tijd was om in de auto te stappen en naar school te gaan.

Om kwart over acht liep ik het campus gebouw binnen en om vijf voor half negen, net voordat de les zou beginnen, zat ik in de klas.

Hoewel ik nu al een paar weken op school zat, kostte het me wel moeite om een beetje aansluiting te vinden bij mijn klasgenoten. Ik zat vaak een beetje alleen, praatte met niemand en wist zelfs de namen van mijn klasgenoten niet. Ik vond het niet heel erg, ik had immers al een beste vriendin, al was Lou nu vaker bij haar inmiddels vriendje te vinden dan bij mij, maar ik had me ergens ook wel verheugd op het studentenleven zoals iedereen het altijd beschreef.

Met feestjes, domme beslissingen en nog veel meer, maar dat was een beetje lastig nu ik een relatie had en niet echt tijd om naar feestjes te gaan.

Zwijgend legde ik mijn map op tafel en keek naar een groepje klasgenoten dat zo te zien veel lol met elkaar had. De docent kwam net binnengelopen en wenste ons een goede morgen, toen er een meisje binnen kwam lopen die ik nog niet eerder had gezien.

Ze liet haar blauwe ogen door de zaal gaan en toen haar ogen zich op de lege plek naast mij focusten, liep ze meteen mijn kant op. Nog voor ze ging zitten, stak ze haar hand  uit en glimlachte ze zo breed dat ik al haar perfecte parelwitte tanden kon zien.

‘Hoi! Ik ben Lola! Hoe heet jij?’

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.