Als de bladeren vallen | hoofdstuk 17

by Tamara

Rosie.

December vorderde snel en dat was te merken ook. Het had al jaren niet meer zo gesneeuwd als in dit jaar en het was verschrikkelijk koud buiten. Het enige voordeel van het snel voorbij gaan van deze maand was dat ons tripje naar Parijs steeds dichterbij kwam. We zouden twee dagen voor kerst vertrekken en in de nacht van eerste op tweede kerstdag weer terugkomen, maar Noah had bedacht dat het misschien wel een goed idee was als we wat cadeaus achter zouden laten voor onze families.

Hand in hand liepen we door de versierde winkelstraten terwijl het zachtjes sneeuwde.

‘Wat ben je stilletjes, is er iets gebeurd?’ vroeg hij zachtjes.

Het was inmiddels een paar weken geleden dat ik het gesprek van mijn ouders in de keuken had opgevangen en nog steeds wist ik niet wat er aan de hand was. Zowel Flore als zij zwegen over een eventuele baby en stiekem was ik wel een beetje beledigd dat ze me erbuiten hielden. Als dit vorig jaar gebeurd was toen we allemaal zo slecht met elkaar omgingen, had ik het nog begrepen, maar ik had verwacht dat onze relatie inmiddels wel zo goed was dat we zulke dingen met elkaar konden bespreken.

Noah legde zijn handen op mijn schouders en draaide me naar zich toe.

‘Wat is er aan de hand liefje? Is er iets gebeurd? Heb ik iets verkeerd gedaan? Wil je misschien liever kerst met je familie doorbrengen?’

Bij het woordje ‘familie’ brak ik en beet ik op mijn lip om niet in tranen uit te barsten.

‘Nee, d-dat is het niet… kunnen we misschien ergens wat drinken? Dan vertel ik het je..’

Hij knikte en nam me aan mijn hand mee naar een koffietentje om de hoek, waar hij twee warme chocolademelk bestelde. Ik legde mijn handschoenen en muts op tafel en haalde snel mijn handen wat door mijn haren om ze een beetje te temmen. Ik merkte dat zijn blauwe ogen mijn kant opkeken en zuchtte.

‘Ik denk dat Flore zwanger is.’

‘Huh? Flore? Maar ze is nog maar zestien… En viel Flore niet op meisjes?’

Ik knikte en nam een slokje van de chocolademelk.

‘Ja, maar ik hoorde mijn vader en moeder in de keuken discussiëren over een baby en ze hadden het erover dat Flore nog maar zestien is.. En ze doet zo raar de laatste tijd.. Dus het kan niet anders.’

Hij pakte mijn hand en grinnikte.

‘Lieve Rosie, ik denk dat je je er niet te druk over moet maken. Misschien wil ze wachten tot ze een aantal echo’s heeft gehad en de baby gezond is voordat ze het aan je wil vertellen. Of misschien is ze bang voor je oordeel.. Ze vertelt  het je uiteindelijk echt wel.’

‘Ik snap gewoon niet waarom ze me overal buiten houden. Ik dacht dat alles eindelijk weer goed is, maar zij hebben met zijn drietjes een geheim dat ik niet mag weten..’

‘Ze hebben vast een goede reden om het geheim te houden. Misschien willen ze het je wel vertellen met kerst als we weer terug zijn.. Wat nou als we in Parijs alvast iets leuks voor de baby kopen dat je dan kunt geven. Vind je dat een goed idee?’

Hij kneep zachtjes in mijn hand en ik knikte. ‘Ja.. Dank je wel Noah. Sorry dat ik zo sip aan het doen was. Je neemt een dag vrij om iets leuks met mij te doen en dan doe ik de hele tijd zo…’

Hij boog zich over de tafel heen en kuste me zachtjes.

‘Dat geeft niet, ik weet dat je het waanzinnig druk hebt op school en dat ze het je daar niet echt makkelijk maken omdat je een relatie met mij hebt.. en dan dit er nog bij.. Ik snap best dat je niet altijd vrolijk kunt zijn. Nou kom eens aan deze kant van de tafel zitten, want als je helemaal daar zit is het net of we ruzie hebben.’

Ik grinnikte en liep naar zijn kant van de tafel, waar ik naast hem ging zitten en hem een kus gaf. Ik voelde aan zijn lippen dat hij glimlachte en zachtjes legde ik mijn handen in zijn nek.

Als er iets was dat ik fijn vond aan Noah was het wel dat hij me altijd wist op te vrolijken en  altijd overal begrip voor had. Misschien was het omdat ik jongens van mijn eigen leeftijd gewend was, maar ik vond het heerlijk dat hij zo volwassen was.

‘Oh, kijk daar heb je klef en bef ook weer hoor. Moet dat in het openbaar broertje?’

Geschrokken liet ik Noah los en keek in het grijnzende gezicht van Logan, die zijn hoofd schudde.

‘Ja, dat kan echt niet hoor.’ hoorde ik ineens achter hem.

Iemand met lang blond haar duwde Logan aan de kant en ging tegenover ons aan tafel zitten.

‘Hoi Rosie..’ zei ze met een lief stemmetje terwijl haar blik ijskoud was.

‘Hoi Lola..’ zuchtte ik.

Logan schoof een stoel bij en kwam ook bij ons aan het tafeltje zitten.

‘Wat doen jullie hier? Moet jij niet werken ofzo?’

Noah pakte onder de tafel mijn hand vast en zuchtte.

‘Nee, Rosie en ik waren alvast kerstcadeautjes aan het kopen omdat we met kerst in Parijs zitten.’

Meteen begon Lola aan de andere kant van de tafel te kirren.

‘Oohhhh Lootje… Daar wil ik ook zo dolgraag een keer naartoe. Waarom neem jij me niet mee naar Parijs?’

Ik keek Logan aan en proestte het uit van het lachen.

‘Lootje???? Serieus???’

Lola wiep me een woedende blik toe: ‘Sorry hoor, maar ik geloof dat jij Noah Pretty Boy noemt. Hoe is dat beter?’

Noah begon te grinniken en ik legde een arm om zijn schouders.

‘Hoezo? Vind je hem geen pretty boy dan? Is toch geen woord van gelogen?’

Geïrriteerd rolde ze met haar ogen en stiekem genoot ik ervan dat ze het zich zo aantrok. Ondertussen zag ik dat Logan zijn best deed om geen partij te kiezen tussen mij en Lola, maar aan de blik op zijn gezicht zag ik dat hij mijn opmerking ontzettend grappig vond.

‘Loohoo?’ vroeg ze chagrijnig en hij haalde zijn schouders op.

‘Wil je naar Parijs dan? Wat wil je daar doen? Het is gewoon een saaie stinkstad.’

Ze rolde opnieuw met haar ogen en pakte bezitterig zijn arm vast.

‘Doe niet zo, Parijs is romantisch.. Ik wil er dolgraag eens met jou naartoe.’

Logan haalde een hand door zijn donkere haren en keek naar Noah.

‘Ik vind het prima, maar ik wil mijn broertje niet in de weg lopen. Dus wat zeg jij ervan Noah? Vind je het erg als je grote broer mee gaat?’

Ik kneep in Noah zijn hand om hem te laten merken dat ik dat absoluut niet wilde, terwijl ik zag dat Lola me een zelfvoldane grijns toe wierp.

Noah zuchtte en knikte: ‘Ja, ik denk dat dat wel oké is, als jullie maar niet verwachten dat we allerlei dingen samen gaan doen. Ik heb namelijk een aantal dingen voor Rosie en mij gepland en ik wil jullie er niet bij hebben.’

Logan gaf hem een duw tegen zijn schouder en lachte.

‘Oeeeeeh mijn kleine broertje de romanticus.. Wat ben je van plan? Ga je Rosie ten huwelijk vragen?’

Noah keek hem woedend aan en meteen richtte Logan zich op Lola.

‘Dus.. Ik denk dat we naar Parijs gaan.’

Meteen sloeg ze haar armen om zijn nek en drukte ze haar roze gestifte lippen op de zijne.

‘Ohhh het gaat zo leuk worden! Lo en Lo on the road!’

Ik maakte een kots geluid en dronk het laatste slokje chocolademelk op.

‘Okéeee, ik heb het hier wel weer gezien! Ik zie jullie dan wel in Parijs…’

‘Nee hoor, je ziet mij morgen weer op school Rosie… Tot morgen vriendin!’

Chagrijnig trok ik mijn jas aan en pakte de tassen met spullen die we vast gekocht hadden. Terwijl we bij de tafel wegliepen, baalde ik ervan dat ik me zo had laten kennen, maar op vakantie met die twee was wel het laatste waar ik zin in had.

Stiekem was ik ook een beetje boos op Noah omdat hij het goed had gevonden dat ze met ons meegingen. Toen we even later in de auto zaten, was de spanning dan ook om te snijden.

‘Waarom heb je nou gezegd dat het goed is dat ze mee gaan? Het is al erg genoeg dat ik elke dag met haar op school zit, maar nu gaat ze ook nog mee op vakantie.’

Hij zuchtte en toeterde naar een auto voor ons die niet doorreed.

‘Rosie.. Ik weet het.. Echt.. Maar ik heb Logan net terug, ik wil niet dat er zoiets tussen ons in komt te staan. Bovendien doet hij toch waar hij zelf zin in heeft, hij laat zich echt niet tegenhouden door zijn kleine broertje die zegt dat hij niet mee mag hoor.’

Ik zuchtte en keek boos uit het raam.

‘Kom op Rosie.. Wil je nog met mij mee naar huis? Of zal ik je naar huis brengen?’

Ik haalde mijn schouders op: ‘Breng me maar gewoon naar huis..’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.