De allereerste week als ouders.

by Tamara
de allereerste week als ouders

Ik denk dat iedere moeder en vader na de geboorte van hun kleintje wel even flink hebben moeten wennen aan hun nieuwe rol. Ik weet nog dat ik 2 dagen na de geboorte van de eerste ‘s nachts huilend met hem op schoot zat omdat ik me een verschrikkelijke moeder voelde. Ik had een bevalling van 3 dagen achter de rug en toen mijn baby die nacht niet wilde slapen en maar bleef huilen, brak ik een beetje. ‘Hoe kan het nou dat het allemaal zo makkelijk lijkt?’ vroeg ik aan Richard. ‘Hoe kan het dat iedere vrouw dit kan, behalve ik?’ Echt, ik was die allereerste week als ouders niet doorgekomen zonder hem. Ondanks dat hij zelf ook alles heel erg spannend en nieuw vond, liet hij geen moment merken dat hij het ook eng vond en steunde hij me in alles. Voor het eerst ouders worden is niet makkelijk, dus dan is het heel fijn als je het allemaal samen kunt doen.

de allereerste week als ouders

De allereerste week als ouders

Richard is echt zo’n stoere man om te zien. (mag je dat zeggen over je eigen vent?) Maar voor de kinderen doet hij alles en is hij echt een softie haha. We zijn nu 11 jaar bij elkaar en nog steeds vind ik hem heel erg leuk en aantrekkelijk. Maar wat ik toch wel één van de leukste dingen aan hem vind, is dat hij zo’n geweldige vader is. Hij heeft heel erg moeten wennen aan het vaderschap. Het niet meer zomaar ‘s avonds even naar de bioscoop gaan, niet meer even spontaan een weekend weg, altijd heel veel spullen meenemen, gebroken nachten, DE ROMMEL!! enz. Maar hij is gewoon echt een geweldige vader en de kinderen zijn helemaal dol op hem. Elke keer als ze zien dat zijn auto de straat in rijdt dan rennen ze alle drie naar de deur en moet er eerst uitgebreid met papa geknuffeld worden voordat hij überhaupt de gang door komt. Wel moet ik zeggen dat hij vaak wel de leuke dingen met ze doet. Luiers verschonen bijvoorbeeld, dat vindt hij maar lastig, want hoe krijg je alles nou schoon zonder dat je er zelf helemaal onder komt te zitten met die trappelende babybeentjes?

de allereerste week als ouders

De #PampersPapaNL campagne.

In de maand juni lanceert Pampers de #PampersPapaNL campagne. Hierin staan mannen in hun reis door het vaderschap centraal.Er is best veel te doen om vaders in het nieuws de laatste tijd en het lijkt erop dat de rol van vaders en moeders steeds gelijker wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verlenging van het vaderschapsverlof dat heel erg veel in het nieuws is geweest de laatste tijd. Waarom zouden moeders na de bevalling 3 maanden mogen thuisblijven en vaders maar 2 dagen? Dat is toch eigenlijk heel erg raar? Zeker omdat uit een recent onderzoek van Pampers blijkt dat maar liefst 51% van de papa’s graag een langer verlof na de bevalling zou hebben. In september ben ik uitgerekend en omdat ik dan de hulp van mijn vriend heel goed kan gebruiken, hebben we ervoor gekozen dat hij dit jaar geen vakantie heeft en na de bevalling 3 weken thuis is. Maar eigenlijk is het gewoon heel erg gek dat hij zijn vakantiedagen hiervoor moet opnemen. Het zou veel beter zijn wanneer vaders sowieso een week thuis kunnen blijven na de bevalling. Die eerste week is zo belangrijk en je leert zoveel. Waarom zouden vaders die moeten missen?

Zeker als je voor de eerste keer ouders wordt is alles spannend en nieuw. Ik was heel erg blij dat Richard bij onze eerste 2 weken lang thuis was, want ik vond het doodeng om voor zo’n kleintje te zorgen. Die kleine beentjes als je je baby moet verschonen, die kleertjes die over dat kleine koppie heen moesten. Ik heb in die eerste twee weken wat af gehuild omdat ik dacht dat ik het allemaal niet goed deed en ik had het echt allemaal niet zonder hem gekund. Hij steunde me in alles en hielp heel erg veel, ondanks dat hij het zelf ook heel eng vond en dat hij heel erg moest wennen aan zijn rol als nieuwe vader.

Juist omdat moeders nog steeds vaker en langer thuis zijn bij de kinderen, kunnen ze bepaalde dingen ook sneller dan de vaders. Om maar even bij het voorbeeld van de luiers te blijven, omdat ik de meeste luiers verschoon hier, ben ik er een stuk sneller in dan Richard. Hij kan het wel en hij probeert het af en toe ook wel, maar dan sta ik erbij en schiet het weer niet op en dan heb ik de neiging om te zeggen: ‘Nou laat mij dat maar doen.’ Toch is dat niet zo handig van me, want nu wil hij het nooit meer doen. Haha.

De Nieuwe  Pampers Baby-Dry luierbroekjes.

Bij de nieuwe  Pampers Baby-Dry luierbroekjes gaat het allemaal gelukkig een stuk makkelijker en sneller. Doordat er geen plakstrips aan zitten, trek je de luier heel makkelijk over de billen heen en als hij vies is, scheur je de zijkantjes heel makkelijk los. Geen gedoe met plakstrips, maar gewoon scheuren, vegen, nieuwe luier in één beweging aantrekken en klaar!

Ik dacht eigenlijk altijd dat luierbroekjes pas handig waren als je je kindje gaat voorbereiden op het zindelijk maken, maar eigenlijk zijn ze dus al veel eerder heel erg handig in gebruik. Vanaf het moment dat je kindje de wereld gaat ontdekken en gaat kruipen, tijgeren en lopen, hebben ze niet meer het geduld om stil te blijven liggen op hun aankleedkussen en duurt verschonen ineens veeeel langer dan voorheen. Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om luierbroekjes te kopen bij 8 maanden, maar eigenlijk is dat best wel heel erg handig voor zo’n bewegelijke baby!

 

Over ongeveer 15 weekjes krijgen we er weer een klein meisje bij en dan zal het hele avontuur weer van voren af aan beginnen. Gelukkig zijn we inmiddels wat meer ervaren en weten we hoe zo’n baby’tje werkt, dus we gaan weer zoveel mogelijk genieten van die eerste maanden met een kleintje. Het gaat vast allemaal heel zwaar worden met vier jonge kinderen, maar zolang hij me helpt en achter me staat, komt het allemaal goed.

In samenwerking met Pampers.

Voor de nieuwe #PampersPapaNL campagne, kijk je op social media onder de #PampersPapaNL. Ook de speciaal voor deze campagne gemaakt PampersPapaVideo is heel erg leuk om te kijken!

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Frank 15 juni 2017 - 10:16

Wij hebben de pamperbroekjes ook sinds een aantal weken in gebruik… ik vind je heel fijn om te gebruiken. Handig aan en uit doen en volgens mij vind de kleine het ook fijn zitten?

Reply
Josan 15 juni 2017 - 06:39

Ik ben sinds kort begonnen met luierbroekjes. Omdat je ze staand kan aantrekken. Wel vind ik dat ze minder mooi aansluiten dan gewone broekjes waardoor er sneller iets langs gaat. Man vindt ze helemaal niks. Vooral niet als er een flinke poepluier in zit. De eerste keer maakte hij de fout om het broekje dan maar naar beneden te trekken en zat hij er onder (*insert evil lachje) . Ik heb hem geleerd dat je de zijkanten kunt doorscheuren, maar toch vindt hij het meer zooi dan met een gewone luier.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.